Halmstad på 24 timmar

I Halmstad är det faktiskt nära till allt vilket gör det enkelt att även göra ett kortare besök här. Här är tre förslag till dig som vill utforska Halmstad på 24 timmar.

För alla turerna kan du använda kollektivtrafiken för att ta dig runt mellan besöksmålen. Du hittar passande busshållplatser på hallandstrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den nyfikna upptäckaren

Den här turen är för dig som vill uppleva något nytt och vill lära dig om Sverige. Du uppskattar det lokala och genuina och har ett stort hjärta för kultur och historia.

09.00 Mjukstarta med en frukost på Skånskanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett härligt café mitt i city som erbjudit hembakat för Halmstadborna ända sedan år 1930.

10.00 Från Skånskanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster promenerar du till Halmstad slott och vidare längs en del av Prins Bertils stig. Dags att lära dig om Halmstads historia. Ladda ner en karta för Prins Bertils stig och insup atmosfären längs den saltstänkta promenaden. Du kan ta bussenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tillbaka till city från flera platser längs stigen.

12.00 Med trötta ben tillbaka i Halmstad city, avnjut en god lunch a la svensk husmanskost på restaurang Yosslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14.00 Efter lunchen är det dags för en tur upp till Galgberget, där du får en vacker vy över staden. Besök Friluftsmuseet Hallandsgården för att se hur svenska familjer levde förr.

16.00Hallandsgården kan du om sommaren njuta av en god fika med svenska klassiska våfflor och den härliga utsikten över Halmstad. Resten av året tar du en tur ner till Halmstad city och avnjuter en god fika på ett av stans caféer.

18.00 Kvällen är här. Ta dig ut till Tres Hombres Artlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterHotel Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och spana in Gyllene Tider-samlingen. Njut av vacker konst och lär dig mer om artistgruppen Gyllene Tider, med rötter från Halmstad, som i Sverige är lika med sommar.

20.00 Avsluta dagen med en välkomponerad middag på Hotel Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till ljudet av vågorna som slår mot stranden.

Den aktiva naturälskaren

Det här är turen för dig som älskar naturen och vinden i håret. Du gillar att vara aktiv utomhus i alla dess former.

09.00 Börja dagen med en stadig frukost på Cortado Coffeeshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster mitt i city. Här är du garanterad bra kaffe som också odlats under snälla former, både för natur och människor.

10.00 Prova på Stand up paddle, eller SUP som det också kallas. Antingen tar du en tur längs Nissan, ute vid Västra stranden eller längs Fylleån. Fylleån är en favorit bland många med sin djungelaktiga känsla. Kitekallelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Söderpirenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hjälper dig med utrustning och guidning.

12.00 Ät en ekologisk lunch på Feldts Socker och Cykellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här träffar du troligen flera cykelentusiaster, då även cykeln är välkommen in. Cykel hyr du på Rent a bike Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Levin & Nilssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14.00 Cykla längs Hylteslingan eller ta bussen/bilen ut till Simlångsdalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Stanna till på värdshuset Tallhöjdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och köp med en fikakorg för vandring i naturreservatet Danska fall. Danska fall är både vackert och har mycket historik. Det var här som sägen berättar att danskarna föll efter slaget mot svenskarna vid Fyllebro år 1676.

16.00 Avnjut fika i naturens tystnad i Danska fall naturreservat.

18.00 Tillbaka i Halmstad är det dags att prova fatbike. Fatbike är en cykel som är gjord för att cykla med där det annars är svårt. Ta en tur på Västra stranden. Din fatbike hyr du hos Kitekalle/Rent a bikelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

20.00 Ät något gott från restaurang och café Söderpirenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, beläget på Västra stranden alldeles intill havet. Cykla på stranden i solnedgången och njut av naturen.

Den vardagssmitande livsnjutaren

Vill du koppla av, slippa rutiner och känna dig fri. Då är detta turen för dig. Ta med dig gott sällskap, njut av god mat, unna dig lite shopping och en härlig dag.

09.00 Börja dagen med en rejäl frukost på Best Western PLUS Grand Hotellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsters restaurang Stationsgatan44 mat och barlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

10.00 Dags för shopping i city. Ladda ner en karta över citys butiker och hitta dina favoriter, eller bara strosa runt längs gatorna.

12.00 Ät en lyxig lunch på Bistro Jarlenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterHalmstads Teaterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Hummërlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Storgatan.

14.00 Eftermiddagen innebär avslappning med spa och massage på Hotel Continental Spalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster mitt i stan. Här erbjuds flera olika behandlingar och paket.

17.00 Kvällsmaten intas med champagneprovning på A little partylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Njut av alla smaker där tilltuggen matchas väl med drycken.

20.00 Avsluta en underbar dag med att krypa in i teatermörkret på Halmstads Teaterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och upplev en härlig konsert eller teaterföreställning. På sommaren kan du istället ta en kvällspromenad i city och slå dig ner på en av alla mysiga uteserveringar. Njut av livet!

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad