Kattegattleden – 390 km nationell cykelled

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled med ett unikt havsnära läge. Den 390 kilometer långa leden går mellan Helsingborg i söder till Göteborg i norr och passerar Halmstad ungefär mitt i.

Det är inte bara vi som tycker att Kattegattleden är något alldeles särskilt. På cykel- och vandringsmässan i Utrecht i Nederländerna utsågs Kattegattleden till Årets cykelled 2018.

Längs med Kattegattleden är havet nästan alltid inom synhåll och upplevelserna avlöser varandra. Caféer, restauranger, gårdsbutiker, pensionat, konstateljéer, fiskelägen och vackra stränder finns det gott om längs med vägen. Passa på att stanna till! Duka upp fikakorgen på någon av Sveriges finaste sandstränder, eller välj en lite mer avskild badvik.

På leden ska både hallänningar och turister tryggt och säkert kunna cykla och njuta av de vackra omgivningarna. Varför inte ta ett rejält stopp i Halmstad och se lite mer av vår vackra stad och natursköna miljöer innan du beger dig vidare för än fler kilometer av ren njutning på cykelsadeln.

Kattegattleden invigdes 2015 i Halmstad. Sedan dess har den lockat ett ständigt ökande antal cykelturister. Leden är indelad i åtta delsträckorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Halmstad är med under del fyra och fem. På Kattegattledens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed delsträckorna. Längs hela leden kan du följa de tydligt rödbruna skyltarna. Planera din tur på Kattegattledens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett samarbete

Region Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är huvudansvarig för leden, som är ett samarbete mellan Region Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Region Skånelänk till annan webbplats, Trafikverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och de tio kommunerna Helsingborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Höganäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ängelholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Båstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Laholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Falkenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Kungsbackalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Göteborg Stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad