Deutsch
Dansk
English

Bröllop i Halmstad

Säg ja till varandra i Halmstad. Här finns ett brett utbud av trevliga restauranger, vackra platser och unika kyrkor. Allt för dig och din partners bröllopsdag!

Snöstorps kyrka

Kyrkor i Halmstad

I Halmstad finns flera vackra kyrkor och kapell. I Snöstorp ligger den vackra Snöstorps kyrka, som är ritad av den norske arkitekten Emil Viktor Langlet. Snöstorp kyrka stod klar år 1883 och har bland annat blivit utnämnd till Sveriges vackraste kyrka.

Vill ni vigas centralt är S:t Nikolai kyrka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett alternativ. Den pampiga kyrkan har anor tillbaka till 1100-talet, nuvarande kyrka stod klar på 1400-talet, och är en av få byggnader som klarade branden 1619.

I Tylösand finns det unika S:t Olofs kapell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ursprungligen uppfördes 1721. Kapellet ligger naturskönt med en vacker vy ut över havet.

För fler kyrkor och information om hur en kyrklig vigsel går till besöka Svenska kyrkan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Halmstads församlingar

Tre hjärtan av snäckor i sanden

Borgerlig vigsel i Rådhuset

I Halmstads Rådhus kan du gifta dig borgerligt året om. Det som du behöver ordna till vigsel är följande:

  1. Boka tid för vigsel via halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den 14 februari har ofta Rådhuset dropinvigsel. Denna dagen behöver du vanligen inte boka tid, men på grund av pandemin kan det vara annorlunda just nu.
  2. Skicka in hindersprövning till skatteverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det tar cirka tre veckor att få svar. Du behöver göra en hindersprövning även inför drop-in-vigsel.
  3. Skicka in den godkända hindersprövningen till Rådhusets reception. Gärna minst två veckor innan vigsel. Den 14 februari behöver du inte skicka in hindersprövningen till Rådhuset i förväg, utan tar med den till vigseln.
  4. Ta med dig två trevliga vittnen till vigseln.
  5. Njut av stunden!

Läs mer om borgerlig vigsel i Halmstad på halmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Par som har picknick i gräset

Foto: Mostphotos, Erik Reis

Ta hand om varandra

Det viktigaste när ni gifter er är så klart att ta hand om varandra och njuta av stunden. Boka in er på ett spa och passa på att varva ner. Vi har samlat flera härliga spatips till er. Ta en härlig dagstur till fots eller en picknick ute i det gröna. Vi har samlat tips till dig för att bara vara och sätta vardagen på paus.

Restaurang med uppdukat bord

Restauranger

Besök någon av Halmstads alla restauranger. Eller varför inte njuta av en måltid på någon av våra Whiteguiderestauranger eller café. Vi har satt samma en lista med stora delar av Halmstads restaurangutbud. Centralt eller lantligt. Skogsnära eller kustnära. Vilket passar er?

En person som ger en annan person en puss på kinden

Foto: Mostphotos, Scott Griessel

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad