Deutsch
Dansk
English

Halmstad Stories – berättelser i din bakficka

Nyhet 2024! Halmstad Stories – berättelser i din bakficka. Nu kan du ha med dig din egen Halmstad­guide i mobilen. I Halmstad Stories lyssnar du på spännande berättelser och audioguider inom olika teman. Häng med från slott till pop!

Ge dig ut i Halmstad och besök de olika stoppen med hjälp av kartan. Eller bläddra fram en spännande guide i bildlistan. Är du inte på plats så går Halmstad Stories lika bra att uppleva hemifrån. Titta på bilderna och filmklippen, så känns det nästan som att du är där. Men upplevelsen på plats ger så klart det lilla extra.

Bilder från webbplatsen Halmstad Stories

Hur går det till?

I Halmstad Stories finns flera guider. Varje guide innehåller ett eller flera stopp. Du väljer själv vilka stopp du vill stanna vid. Vid varje stopp kan du välja om du vill lyssna till en berättelse, eller själv läsa den. Vid varje stopp finns även bilder och en karta. Flera av stoppen erbjuder även filmklipp att titta på.

Halmstad Stories logga

Kostnadsfri digital tjänst

Du behöver inte ladda ner någon app för att använda Halmstad Stories. Bara besök halmstadstories.se, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så kommer du snabbt igång. Vill du ha tjänsten nära till hands på din startskärm kan du välja att ladda ner Halmstad Stories likt en app. När du är på din mobil, klicka på menyn uppe till vänster och följ instruktionerna. Tjänsten är främst anpassad för mobil, men fungerar även på din dator. Halmstad Stories är kostnadsfritt att använda.

Flygvy över Halmstad slott.

Flygvy över Halmstad slott. Foto: Per Nilsson

Gyllene Tider

Del 2 – Gyllene Tider

Del två av Halmstad Stories släpps den 12 juni 2024. Då kompletterar vi med två guider om Gyllene Tider. Halmstad Stories kommer sen att fortsätta att fyllas på med fler guider.

Fler språk

Inför sommaren 2024 kommer guiden om Halmstad slott att översättas till engelska, danska och tyska. Både ljud och text. Vi arbetar även för att texta fler guider inför sommaren.

Ett samarbetsprojekt

Halmstad Stories är resultatet av ett intensivt och framgångsrikt samarbete mellan GIS-experter på Halmstads kommuns bygg- och miljöförvaltning, kulturförvaltningen, Destination Halmstad och det lokala föreningslivet genom Gamla Halmstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även Hallands Konstmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Hallandsguiderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har bidragit med material till Halmstad Stories.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad