Halmstad Stories – berättelser i din bakficka

Nyhet 2024! Halmstad Stories – berättelser i din bakficka. Nu kan du ha med dig din egen Halmstad­guide i mobilen. I Halmstad Stories lyssnar du på, och läser om, spännande historiska och nutida berättelser. Se bilder och ibland även filmer. Häng med i kartan från slott till pop!

Ge dig ut i Halmstad och besök de olika stoppen med hjälp av kartan. Eller bläddra fram en spännande guide i bildlistan. Är du inte på plats så går Halmstad Stories lika bra att uppleva hemifrån. Titta på bilderna och filmklippen, så känns det nästan som att du är där. Men upplevelsen på plats ger så klart det lilla extra.

Bilder från webbplatsen Halmstad Stories

Hur går det till?

I Halmstad Stories finns flera guider. Varje guide innehåller ett eller flera stopp. Du väljer själv vilka stopp du vill stanna vid. Vid varje stopp kan du välja om du vill lyssna till en berättelse / audioguide eller själv läsa den. Vid varje stopp finns även bilder och en karta. Flera av stoppen erbjuder även filmklipp att titta på.

Halmstad Stories logga

Kostnadsfri digital tjänst

Du behöver inte ladda ner någon app för att använda Halmstad Stories. Tjänsten kostar inget att använda och kräver inget medlemskap. Bara besök halmstadstories.se, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så kommer du snabbt igång.

Vill du ha tjänsten nära till hands på din startskärm kan du välja att ladda ner Halmstad Stories likt en app. När du är på din mobil, klicka på menyn uppe till vänster och följ instruktionerna. Tjänsten är främst anpassad för mobil, men fungerar även på din dator.

Flygvy över Halmstad slott.

Flygvy över Halmstad slott. Foto: Per Nilsson

Gyllene Tider

Flera språk

Alla guider i Halmstad Stories finns på svenska. Inför sommaren 2024 kommer plattformen Halmstad Stories och guiden om Halmstad slott att översättas till engelska, danska och tyska. Både ljud och text. Även några av de andra guiderna kommer översättas i text. Vi arbetar på att översätta mer efter hand.

Ett samarbetsprojekt

Halmstad Stories är resultatet av ett intensivt och framgångsrikt samarbete mellan GIS-experter på Halmstads kommuns bygg- och miljöförvaltning, kulturförvaltningen, Destination Halmstad och det lokala föreningslivet genom Gamla Halmstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även Hallands Konstmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Hallandsguiderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har bidragit med material till Halmstad Stories.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad