10 Instagramvänliga platser

Tio fotovänliga vyer och platser i Halmstad som kameran älskar lite extra. Sätt upp platserna på din att-fota-lista. Tar du en bild som du är extra nöjd med? Skicka in den till oss så kanske vi publicerar den på vårt Instagramkonto. Så här gör du för att få din bild publicerad på Halmstads Instagramkonto.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Halmstad slott med Nissan i förgrund

Halmstad slott

1. Halmstad slott

Halmstad slott, som 2019 fyller 400 år, är ett nästan obligatoriskt fotomotiv i Halmstad. Den härliga röda slottsfärgen står sig snyggt mot Nissans vatten.

Livräddartornet på Tylösand strand

Livräddartornet på Tylösand strand

2. Tylösand

Tylösands strand är en av Sveriges bästa och mesta berömda stränder. Strandlivet och det unika livräddartornet med en spännande lutning ger en extra fotodimension. Får du dessutom med Tylön på din bild så är du hemma.

Drottning Kristinapassagen i Halmstad centrum

Drottning Kristinapassagen

3. Drottning Kristina Passagen

Mitt i centrala Halmstad hittar du Drottning Kristina Passagen. Den pittoreska innergården med dess tegelbyggnader hyser små affärer och caféer. Passa på att ta en fika medan du funderar på vart du ska bege dig härnäst.

Utsikt från Galgberget över centrala Halmstad

Utsikt från Galgberget över centrala Halmstad

4. Galgberget

Ett besök i Halmstad blir komplett först när du vandrat upp på Galgberget. Härifrån får du en fantastisk vy över Halmstad. Njut av bokskogen genom att följa en av alla stigar som slingrar sig genom naturområdet. Besök anrika Friluftsmuseet Hallandsgården för att upptäcka mer om gårdens historia och mumsa på en våffla. På Galgberget finns något att fotografera överallt.

Rhododendronparken i blommar

Rhododendronparken i blom. Foto: Patrik Leonardsson

5. Rhododendronparken

Rhododendronparken ligger vid Tjuvahålan i Tylösand. När buskarna blommar under tidig försommar är det en trolsk och magisk plats. Att fånga alla färger på bild är en riktig en utmaning. Ett tips är att promenera hit längs Prins Bertils stig.

Stenbron vid Slottsmöllan

Bron vid Slottsmöllan

6. Slottsmöllan

Hela området kring Slottsmöllan är en plats för foto-safari. De gamla tegelfasaderna är fyllda med spännande detaljer. Du kan vandra utmed Nissan för att se fågellivet och hur vattnet forsar eller ligger spegelblankt. Den gamla bron över Nissan med sin vattentrappa gör sig fin på bild.

En gränd längs Vallgatan

Vallgatan. Foto: Jesper Molin

7. Vallgatan

Vallgatan tillhör de äldsta delarna av Halmstad. Här ger små gamla hus en vacker inramning till gatorna som slingrar sig genom området. Du hittar nya fotovinklar i alla vrår.

Halmstads Stadsbibliotek under kvällen

Stadsbiblioteket. Foto: Patrik Leonardsson

8. Halmstads stadsbibliotek

Halmstads stadsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett riktigt landmärke som är byggt ut över Nissan. Särskilt tjusigt är biblioteket kvällstid när den belysta byggnaden speglar sig i Nissan.

Norre port

Norre port

9. Norre Port

Vid Norre Port kan du fånga historiens vingslag med din kamera. Norre Port var en del av stadens gamla befästning från 1600-talet och är en viktig del av Halmstad. Porten är lika pampig oavsett väder och tid på dygnet.

Vårblommor i Norre Katts park

Norre Katts park i blom

10. Norre Katts park

När du går norrut längs Storgatan i Halmstad city kommer du till Norre Katts park. Här finns en rik och mångfaldig växtlighet med magnolior, rhododendron, azalea, lindar och färgrika blomsterplanteringar. På toppen av en kulle tronar det gula caféet Rotundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Visa dina bilder på Halmstads instagramkonto

Dela med dig av dina bilder fån Halmstad som du är extra nöjd med! Flera gånger i veckan publicerar vi, på vårt Instagramkonto @destinationhalmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., bilder fotograferade av invånare och besökare i Halmstad. Återkommande publiceras även ett urval av bilderna på vår Facebooksida /destiantionhalmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du också dela med dig av dina foton från Halmstad, maila bilderna till destinationhalmstad@halmstad.se så har du chansen att få dem publicerade på vårt Instagram och/eller på vår Facebook. (Ersättning utgår ej).

Följ oss i våra sociala kanaler

Fler kanaler från Destination Halmstad

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad