Barnens och familjens Halmstad

Njut av en resa till Halmstad med familjen. Ut i de djupa skogarna, känn sanden mellan tårna vid kusten, utmana varandra i bowling, eller varför inte utforska era kreativa ådror på ett av konstmuseerna.

Natur, djur och friluftsliv

Att vara ute i naturen älskas av de flesta barn. I Halmstad finns 56 naturreservat att välja bland för en härlig utflykt. Möllegårds naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bjuder på vacker natur och även hemmagjord italiensk glass på Riccardos. I Haverdals naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kantas vägen ner mot havet ett hundratal ögon. Hittar ni alla trollen? Köp ett naturpasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och orientera tillsammans med familjen.

På natursköna Galgberget ligger Friluftsmuseet Hallandsgården med kulturbyggnader och café. Här kan du uppleva hur människor levde förr i tiden. Byggnaderna och caféet har öppet sommartid, men området är öppet året runt. Inte långt från Hallandsgården ligger Utsiktstornet som är som taget ur en saga. Även det är öppet sommar tid. Ett stenkast bort finns också Landalasjön där det med fördel dukas upp till picknick.

Wapnö gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är öppen för hela familjen och erbjuder guidade visningar, gårdsbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och restauranglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Passa på att titta på korna i mjölkkarusellen och provsitt en traktor. En lite mindre gård är Olofstorp djur och trädgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns många djur att hälsa på och det är fri entré. På området finns café och picknickbord.

För den fiskesugna finns flera bra fiskeplatser.Halmstad Tourist Center kan du köpa det fiskekort som behövs.

Bad

Är du på jakt efter långgrunda familjevänliga stränder som passar extra bra för små badgäster? Då rekommenderar vi Haverdal, Vita bandet, Jansa brygga, Påarp och Laxvik, Östra stranden och Tjuvahålan. Alla stränderna är långgrunda med liten risk för strömmar.

Om temperaturen är för låg kan du göra ett besök på Halmstad Arena Bad. Ett härligt äventyrsbad med både hopptorn, äventyrsdel, bubbelpool, yta för de minsta och motionsbanor.

Golf på flera sätt

Golf finns i flera former i Halmstad. Golfhuvudstaden Halmstad erbjuder åtta olika anläggningar med traditionell golf.

Vill ni spela något annat än klassisk golf finns även det i Halmstad. På Sannarp discgolfbanalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Andersbergs bana kan du spela frisbeegolf, eller discgolf som det också kallas. Det är fri entré, så ta med egna frisbees och sikta mot korgarna! Vill du istället prova Fotbollsgolf finns även det i Vilshärad.

Klassisk minigolf finns på flera platser runt om i Halmstad: Gullbranna, Östra stranden, Tylösand samt Steninge. Äventyrsgolf, minigolf i lite äventyrligare form, finns på Punsch, First Camp Tylösand, Haverdals Camping och Halmstad Golfaren.

Utforska familjens innovativa ådra

Fab Lab Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av Sveriges fyra Fab Lab. Här kan du scanna in och skriva ut modeller i 3D, skära i vinyl, trä och akryl, fräsa ut och löda kretskort, gjuta i silikon och metall, programmera och modellera, eller bara ta en kaffe. Låt kreativiteten flöda. Du betalar bara för det material som du använder. Den som är yngre än 15 år är välkommen i målsmans sällskap.

Mjellby konstmuseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns alltid en kreativ konstnärshörna öppen för alla barn att pyssla och skapa egna konstverk. Museet arrangerar även konstvisningar för barn och workshops med olika tema. Hallands Konstmuseumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som åter öppnar hösten 2019 efter en renovering och tillbyggnad, arrangerar också aktiviteter på museet med barnen i fokus.

Bowling och andra inomhusaktiviteter

Bowling är en härlig familjeaktivitet. Här kan alla vara med – från det yngsta barnbarnen till mormor eller farfar. I Halmstad finns det tre platser där du kan bowla. Olearyslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger mitt i city. Här kan du spela bowling, shuffleboard, boule, biljard, basket, airhockey, boxboll, slägga med mera och enkelt pausa med en god måltid samtidigt som du ser ditt favoritlag vinna på TVn.

Gomiddalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en sport- och steakhouse-restaurang belägen i Flygstaden. Här finns fyra bowlingbanor, boule, multisportsimulator, dart och shuffleboard. I Getinge, en bit inåt landet, finns en bowlinghall som Getinge bowlingklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ansvarar för. Här kan du spela helger, kvällar och utvalda vardagar. Varför inte hyra hela hallen för dig själv?

Snö och vinter

När snön är på besök gäller det att passa på. Ta med pulkorna, eller låna på Fritidsbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och ta med hela familjen till Jutarums pulkabacke. På Skidarenan på Halmstad Golfarenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster dras alltid några kilometers skidspår när snön täcker marken.

Isbanan Strömvallen i Oskarströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är belägen utomhus och håller öppet december till februari. Skulle plusgraderna slå till så finns alltid allmänhetens åkning på Halmstad Arena.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad