Deutsch
Dansk
English

Åka skridskor, skidor och pulka

När vintern kommer till Halmstad är vi redo. Här finns flera härliga utomhus­aktiviteter att prova på, med eller utan snötäcke på marken. Vintern väcker leklusten och barnasinnet i gammal som ung.

Så ta med dig familjen ut och låt fantasin sätta gränserna. Vad vill du åka idag?

Pimpelfiske

Stenbrottet vid Halmstad Wakepark. Foto: Johan Davidsson

Glid fram på skridskor

Snöra på dig skridskorna och ge dig ut på en av de roligaste utomhusaktiviteterna som vintern har att erbjuda. Att åka skidskor är det perfekta sättet att skapa en härlig vinterkänsla, oavsett om du åker inne eller ute. Och oroa dig inte om du har lite erfarenhet, alla kan åka med lite träning!

Isbanan Strömvallen

Intill Vrenningebacken i Oskarström ligger Isbanan Strömvallen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En konstfrusen isbana som vanligtvis håller öppet från december till februari. Under allmänhetens åkning är det fri entre. Se Strömvallens öppettider på halmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Halmstad Arena

Är vädret inte på din sida, då finns möjligheten att i stället åka inomhus på Halmstad Arena. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns en stor isbana samt en mindre is med stora mål som möjliggör spel med puck och klubba. Även här är det gratis att åka skidsko om du kommer under ”allmänhetens åkning”. Vanligen kan du åka skridsko på Halmstad Arena från början av september till slutet av mars. Se när Halmstad Arena har öppet för allmänhetens åkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Halmstad Wakepark

Kalla vintrar är det inte ovanligt att mindre sjöar fryser. Några tips att hålla koll på är Fågelsjön, Rotorps Naturpark, Kroksjön och Toftasjön. Ibland händer det till och med att isen i stenbrottet vid Halmstad Wakepark i Grötvik fryser så pass att det går att åka skridskor i stenbrottet. Det är en upplevelse!

Skidåkare i på Halmstad Golfarena

Åk skidor

Passa på att ge dig ut i skidspåret när snön kommer. I Halmstad finns både möjlighet till åkning på längden och utför.

Längdskidor på Långhultamyren

Ute på Långhultamyren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. drar Simlångsdalens IF:s ideella krafter skidspår när snön fallit över det vackra landskapet. Är snötillgången riklig så är det sannolikt att alla tre sträckorna är spårade – 2,5 km, 5 km och 10 km. När funktionärer är på plats så finns det möjlighet att värma sig i den lilla röda stugan. På klubbens Facebooksida kan du ofta se spårstatus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utförsåkning i Vrenningebacken

Vill du i stället åka utför? I Oskarström ligger den omtyckta familjebacken Vrenningebacken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Liften är placerad så att barn och nybörjare kan gå av var som helst och sedan lugnt glida ner efter sin kapacitet. Längst upp på toppen finns också en grillplats och alldeles intill ligger isbanan Strömvallen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn åker pulka

Foto: Patrik Leonardsson

Härliga pulkabackar

Så fort den första snön fallit åker overallerna på och backarna fylls med exalterade barn och vuxna. Här kommer några tips på pulkabackar. Glöm inte att packa en termos med varm choklad att avnjuta av mellan åken!

Jutarumsbacken

Jutarumsbacken i Söndrum eller “Ica-backen” som den kallas i folkmun. En klassiker för alla som är sugna på att åka pulka.

Rotorps Naturpark

Rotorps Naturpark är en stor park på 14 hektar. Parken ligger mellan Västra kyrkogården och Flygstadens golfbana. Här finns ett litet våtmarksystem, några stigar, planteringar och öppna gräsytor. Och så klart kullen som används vid pulkaåkning.

Moddan

Moddan vid Linehed var tidigare en soptipp, men är nu ett härligt strövområde. Moddan är en del av området Gustavsfält i centrala Halmstad och angränsar till E6:an. Landskapet skiftar mellan halvöppet och kuperat. Kullen som finns här är perfekt för pulkaåkning.

Skidor på Fritidsbanken i Halmstad

Låna utrustning

Behöver du låna skidskor, kontakta Fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kostnadsfritt lånar ut sportprylar.

Mer vinter

Mer av Halmstad