Deutsch
Dansk
English

Aktiviteter inomhus

Utomhusaktiviteter i all ära, men när vädret bjuder på regn, rusk och starka vindar kan det vara skönt att hitta på saker inne. Här kommer ett gäng tips på perfekta inomhusaktiviteter, oavsett om du gillar fartfylld action, konst och kultur eller en lugn shoppingrunda.

Gammal nyckel sätts i ett nyckelhål

Foto: Chaloemphon Wanitcharoentha, Mostphotos

Utmaningar och problemlösning

Halmstad Aktivitetscenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du aktivera dig på fyra olika sätt. Laserdome är ett laserkrig i mörker där två lag möter varandra. Prison Island består av 28 olika celler där du och ditt lag tillsammans ska klura ut hur ni tar sig ut. I Gladiatorkampen utmanar ni varandra i bland annat hinderbana och sumobrottning och i Black Pearl Golf spelar du minigolf i mörker med hinder som lyser i neonfärger.

Museibesök

Är du konstintresserad bör du ta en tur till Mjellby Konstmuseum, som ligger vackert ute bland åkrarna strax norr om Halmstad. Förutom en imponerande samling konstverk av Halmstadgruppen visas parallellt även tillfälliga utställningar med fokus på modernismen. OBS Mjellby Konstmuseum är just nu stängt för renovering och öppnar igen den 7 september 2024. I centrala Halmstad kan du besöka Hallands Konstmuseum, som har vacker utsikt över Nissan. Museet har en omfattande konstsamling liksom flera tillfälliga utställningar.

Stora salongen på Halmstads Teater

Stora salongen på Halmstads Teater

Teater, shower, konsert och komik

Vill du uppleva magin i en teaterföreställning eller skratta loss ordentligt? Kanske vill du njuta av direktsänd opera från Metropolitan eller lockar en häftig show? Oavsett vad så hittar du det på Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Programmet är välfyllt och erbjuder något för såväl stor som liten. Boka dina biljetter och kryp in i teatermörkret!

Även på Kulturhuset Najaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns ett stort utbud av konserter. Allt från de stora symfoniorkestrarna till de mindre spelningarna. Och på Halmstad Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. spelas varje år flera stora konserter.

Total rörelsefrihet

Rasta spralliga ben i hopparken Yoump. Här finns alla möjligheter till att bli expert på att hoppa högt, hoppa långt, hoppa upp för väggar, hjula och volta. Och för dig som vill hoppa riktigt högt och långt kan du ta sats och hoppa rätt ner i Yoump's foampit – ett enormt hav av skumgummi.

I Halmstad finns även ett stort lekland: Leos lekland. Här kan du hoppa, leka, busa, stoja och springa så mycket du bara vill.

Inne på Yoump i Halmstad

Inne på Yoump. Foto: Yoump

Shopping på halländska

Hallarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder bekväm shopping för hela familjen med ett 80-tal butiker, restauranger och caféer under ett och samma tak, perfekt vid dåligt väder. Stämningen är lugn och butiksutbudet är brett med allt från mode och skönhet till teknik, inredning, matbutiker och systembolag. Här finns också Skandinaviens största publika cylinderakvarium – perfekt för rastlösa barn som behöver en paus.

Bokmys och arkitektur

Halmstads stadsbibliotek invigdes år 2006. Samma år fick det Halmstads byggnadsnämnds arkitekturpris. Med sin spännande arkitektur och vackra placering mitt i staden och över Nissan, är Stadsbiblioteket i sig en upplevelse att besöka och njuta av. Byggnadens form är helt unik. Arkitekterna lade ett papper på markplanen och drog upp byggnadens form efter träden som stod och fortfarande står på platsen. Här finns även Halmstads konsthall som erbjuder spännande utställningar. Spana även in bibliotekets välfyllda program som erbjuder såväl sagostunder och teater för de yngsta som föreläsningar, kurser och konserter.

Stadsbiblioteket i Halmstad i skymning

Stadsbiblioteket i Halmstad. Foto: Patrik Leonardsson

Halmstad Escape Game på Blacklist

Tänk dig att du bryter dig in på ett museum under natten, innan morgonen kommer måste du och dina vänner ha lyckats lura säkerhetssystemet och stjäla den beryktade dödskallen utan att ha blivit påkomna. Du behöver inte tänka tanken längre utan kan faktiskt ta dig an utmaningen på Halmstad Escape Game. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ta med vänner och familj och se om ni tillsammans kan klara av uppdraget.

Gå på bio

Att smita in i biomörkret och bara låta sig uppslukas av en bra, rolig, läskig eller spännande film är ju aldrig fel. Röda kvarn, Halmstads SF-biograf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är belägen mitt i Halmstads city med caféer och restauranger alldeles precis intill. Passa gärna på att kombinera biomyset med att fika eller äta. I Oskarström, cirka 15 kilometer utanför city, ligger en annan biograf, Oskarströms Bio. Här visas ett varierat utbud av filmer för hela familjen!

En av Sveriges längsta inomhusbanor för gokart

På Slottsmöllans industriområde hittar du Gokarthallen i Halmstad. Hallen grundades 1996 och är en av Sveriges äldsta banor. Med en längd på 414 meter är den dessutom en av de längsta! Här finns bilar för både vuxna och barn från sju år. Handikappanpassade bilar finns också att tillgå. Banorna har god ventilation, och service och underhåll av bilar sköts av utbildad personal. Även här är det möjligt att boka paket för barnkalas.

Gokarthallen i Halmstad

Gokarthallen i Halmstad. Foto: Gokarthallen

Äventyrsbad och vattenlek

Halmstad Arena Bad är ett av södra Sveriges största äventyrsbad med oändliga möjligheter för lek och bus. I äventyrsbassängen väntar vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal och bubbelzoner på att ta emot badsugna gäster. Är du sugen på mer äventyr kan du prova svikthopp från en meter eller ljushopp från hopptornet tre meter upp i luften. Du landar i 30-gradigt vatten, i en 3,8 meter djup bassäng. För de minsta finns en egen barnavdelning med minirutschkana, plask-ytor, flytleksaker och vattenparaply. Behöver du koppla av från allt lek och bus tar du en avkopplande stund i bubbelpoolens 37-gradiga vatten.

Mer vinter

Guldkorn

Mer av Halmstad