Deutsch
Dansk
English

Härliga höstpromenader

Hösten är en fantastisk tid att vara ute i naturen – se trädens löv skifta i olika färger, spana efter svamp och bär eller njut av sensommarens sista värmande solstrålar mellan grenarna.

Familj ute i skogen

Foto: Per Nilsson

Packa med fika och ge dig ut på en dagsvandring i några av Halmstads finaste vandringsområden under hösten, som Simlångsdalen, Biskopstorp eller Skedala skog. Kanske du hellre följer markeringarna på Hallandsleden eller Prins Bertils stig och upptäcker några av Hallands mest populära leder? Vad du än väljer så lovar vi att du får en fantastisk upplevelse!

Skog i dimma i Halmstad

Pausa vardagen i vildmarken

Ge dig tid att koppla av, bara vara. Halmstad myllrar av platser för lugn och ro, alltid nära oavsett var du befinner dig. Havet finns runt hörnet, skogen och inlandet likaså. På med stövlarna och fyll korgen med bär eller svamp, vandra tillsammans på vackra naturleder eller längs en grönskande stig.

vår sida Pausa vardagen i vildmarken har vi samlat flera platser i Halmstad där du kan finna lugnet – i skogen, längs en vandringsled, vid fiskesjön... Vi tipsar även om platser för svampplockning.

Picknickplatser

Fyller du hellre korgen med en massa go-fika så finns det flera trevliga picknickplatser att ta sikte på. Gör utflykten till ett familjeäventyr och bege er till det mäktiga vattenfallet Danska fall, en upplevelse för såväl stor som liten. Eller ta er upp till toppen av Virsehatt för milsvid utsikt mot Halmstad, men glöm inte att hålla utkik efter trollen... En annan magisk plats i hösttider är citynära Galgberget vars bokskogar lyser vackert orange. Promenera, beskåda utsikten från utsiktstornet, utforska Friluftsmuseet Hallandsgården eller rasta leksugna barn på lekplatsen Sagoängen.

Mer naturupplevelser i Halmstad

Fler naturtips hitttar du bland annat på våra sidor – 57 naturreservat att upptäcka, Sköna dagsturer till fots, Picknickplatser och Vandra i Halmstad.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad