Deutsch
Dansk

8 extra goa grillplatser

Att samlas kring en eld och tillsammans grilla den mat man har med sig har alltid varit uppskattat i Halmstad – än mer nu! Runt om i kommunen finns flertalet iordningställda grillplatser, varav ett 70-tal i kommunens regi. Allt som oftast finner du dem i naturskön miljö, nära havet eller i friluftsområden.

Samla familjen eller bästa vännerna för en stunds gemenskap kring grillen – det passar lika bra en kall och krispig vinterdag som en sensommarkväll i solnedgången. Glöm inte att själva ta med er kol eller ved och se till att inte lämna kvar något skräp när ni är klara. Här kommer åtta tips på extra goa grillplatser. För ännu fler tips på grillplatser, se halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla grillplatser klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Långenäsudden

Med havet som utsikt och betande får i den intilliggande hagen är denna grillplats närmast idyllisk en vacker sommarkväll. Strategiskt belägen längs med Prins Bertils stig och ett stenkast från Grötvik. Njut av lugnet och blicka ut mot vattnet, kanske skymtar du en säl som ligger och solar på klipporna? Skulle grillplatsen vara upptagen när ni kommer, följ Prins Bertils stig mot Grötvik en liten bit och ni når en nästan lika mysig grillplats.

Torvsjön i Skedala skog i Halmstad

Torvsjön i Skedala skog

Skedala skog

I det populära friluftsområdet Skedala skog finns flera iordningställda grillplatser. Parkera vid Torvsjön och du når direkt en grillplats med fantastisk utsikt över sjön. För en lite mer avskild grillupplevelse, följ leden som går runt Torvsjön för att ganska snart nå en härlig grillplats, ute på en liten udde alldeles vid vattnet. Här finns bord, bänkar och oändliga möjligheter för en god måltid ute i naturen. I Skedala skog kan du även gå flera härliga promenader.

Grötvik

Längst ner i Grötvik, bland klippor och med havet som närmsta granne, finns tre grillplatser att välja mellan. Utsikten är magisk och omgivningen likaså, oavsett vilken du väljer. Grillplatsen allra närmast havet eller kanske den lite mer vindskyddade grillplatsen belägen i en gammal ruin? Avsluta grillningen med en äventyrlig promenad runt stenbrotten. Även Grötvik kan du nå via Prins Bertils stig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Grötvik i Halmstad

Grötvik

Landalasjön på Galgberget

Vid Landalasjön uppe på natursköna Galgberget finns perfekta möjligheter för picknick, flera bänkar med bort samt en mysig grillplats. Medan korvarna ligger på gallret i väntan på att bli varma brukar sjöns alla ankor vara bra underhållning för barnen. Med mat i magen är ni redo för en promenad på någon av de fina lederna, kanske med ett stopp på det som brukar vara barnens favorit – lekplatsen Sagoängen.

Kroksjön

Vid Kroksjön i Biskopstorps naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns det flera iordningställda grillplatser, som dessutom är enkla att nå med både barnvagn och rullstol. Parkera vid Kronotorpet och följ därifrån Kroksjöslingan ner mot sjön. Leden delar sig snart i två, den ena vägen leder ner till en större grillplats med medan den andra tar dig ut till uddens spets där det också finns en grillplats. Båda bjuder på vacker utsikt över skog och sjö. Vid Kroksjön kan du bland annat gå Strettelienslingan, en vandring på 3 + 1km.

Möllegårds naturreservat

Möllegårds naturreservat

Möllegårds naturreservat

Möllegård naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger utmed Nyrebäcken som kantas av cirka 100-åriga klibbalar. Här finns flera lättvandrade leder och två härliga grillplatser, den ena ligger i närheten av Möllegård kvarn och den andra ett stenkast från World of Riccardo – perfekt om du vill avsluta utflykten med riktigt god italiensk glass! Möllegård naturreservat kan du nå via Prins Bertils stig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Brearedssjön

Vid Brearedssjöns badplats i Simlångsdalen omges du av skogens rofyllda miljö och kan njuta av fågelsång, vilda djur och frisk luft. Här finns sandstrand, badbrygga och grillplats med utsikt över Brearedssjön. Ta med kvällens middag och tillaga över öppen eld för att sedan avsluta med ett svalkande dopp i sjön. Från badplatsen kan du även nå flera vandringsleder i Simlångsdalen.

Heagård

I den grönskande parken på Heagård hittar du numera ett par grillplatser, perfekt för dig med småbarn. De är placerade alldeles intill parkeringen och är tillgängliga alla dagar. Ta bara med dig nödvändig utrustning och lämna platsen som du vill finna den. Och när du ändå är här, passa på att kika in på Kafé Heagård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Butiken på Landet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Konst och Hantverk på Heagård. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eldningsförbud?

Under sommaren är det ofta varmt. Tänk på att undersöka om eldningsförbud gäller innan du ger dig ut. Vad som gäller just nu kan du se på halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad