Ridning och hästaktiviteter

Upplev Halmstad på genom ridning och hästaktiviteter! I Halmstad har vi något i hästväg både för dig som är erfaren ryttare men även för dig som vill testa på att rida.

Boka en turridning och få möjlighet att rida i de vackra halländska skogarna, rida på stranden under vinterhalvåret eller testa dig fram på hästryggen i paddocken.

Har du egen häst som du vill uppleva nya omgivningar och skapa minnen tillsammans med? Då kan vi tipsa dig om att ta med hästen på semestern och boka ert boende på bed and box, rida på någon av Halmstads naturnära ridleder eller galoppera på vackra sandstränder under vinterhalvåret.

Nannarps gård där Ishofs islandshästar finns.

Nannarps gård där Ishofs islandshästar finns. Foto: Ishofs islandshästar

Turridning

Ishofs Islandshästarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger i Holm utanför Halmstad. Här kan du rida en av gårdens islandshästar på en guidad ridtur och uppleva Nannarps varierande naturskog, stenbrottets kristallklara vatten eller tölta på en av Halmstads vackra sandstränder. Islandshästarna i stallet är välridna och med olika egenskaper. På turerna användas allt från den lugna och trygga islandshästen till aktiva tävlingshästar för den som söker större utmaning i sin ridning.

Utanför Skedala i Öppinge finner du i skogarna den mysiga hästgården Ridlyckalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här driver Joanna sin ridverksamhet där du kan boka turridning, ridlektioner eller hyra en häst. Förutom att mysa med hästarna kan du även träffa getter, minigrisar, hundar, iller och katt på gården.
Vill du ta dig ut i skogen till häst så anpassas turen efter dina behov och tidigare erfarenheter. Kanske vill du njuta av en lugn skogs tur från hästryggen eller så eftersträvar du mer fart och galopp på din tur? Oavsett tempo får du möjlighet uppleva mysiga ridstigar i lummig skog, öppna fält och vacker sjö.

Ryttare rider på en häst på stranden i Halmstad

Foto: Ridlycka

Strandridning och ridleder

I Halmstad finns flera härliga ridlederi naturen för dig och din fyrbenta vän att ta er fram längs. Njut av skogen, kusten och stranden!

Ridning på stranden

Rida på Halmstads långa sandstränder är något alla borde ha uppskrivet på sin bucket list. En unik känsla att rida ner i havet och skritta längs med strandkanten, eller att susa fram i galopp och mötas av havsstänk är en frihetskänsla för både häst och ryttare.

Från den 15 september till den 1 maj är det tillåtet att ta med sig hästen och rida på Halmstads stränder. Har du ingen egen häst så kan du boka turridning på stranden hos både Ishoflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Ridlyckalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett måste är att ta med kameran för att fånga perfekta bilden till Instagram.

Att rida på stranden är en oslagbar upplevelse men tänk på att du inte får rida på sanddyner och att stränderna är stängda för ridning somamrtid (2 maj–14 september). Visa alltid hänsyn mot andra och naturen.

Galgberget i Halmstad

Galgbergets bokskog

Galgberget

Galgberget är ett centralt naturområde som bjuder på både historia och vackra motionsspår. Här hittar du en 2 Km lång ridslinga med start från stora parkeringen vid Flottiljvägen. På vår sida om Gagberget finns en digital karta där bland annat ridleden finns med.

Haverdals naturreservat

Rid på ett av Hallands äldsta naturreservat i Haverdal. Ridleden i Haverdals naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är 3,6–4,2 km lång. Här rider du fram på sandstigar i kuperad skog och varierat öppet landskap. Se Haverdals naturreservats ridleds sträckning på naturkartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Annies Gård

Även denna ridstig finns i Haverdal, men på området vid Annies gård en bit från Haverdal naturreservat. Hela sträckan är 3,1 km lång men går även att fördela ridleden i mindre rundor. Se Annies Gårds ridleds sträckning på naturkartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre ryttare på hästryggen på en äng

Foto: Ridlycka

Bed & box

Skippa hästvakt på semestern och ta med hästen under ledigheten. Njut av lediga dager och skogs turer med din fyrbenta vän, eller varför inte passa på att kombinera semestern med tävling och träning. Boka ditt boende i Halmstad och hyr in hästen i närheten eller bo på samma gård tillsammans. Här finns bekvämt boenden för både dig och din häst. Nedan har vi listat några tips. 

För att hitta fler allternativ till Bed & box prova appen: Daystablelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skummeslöv bed & box

Skummeslöv bed & boxlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett bed and breakfast för dig och boxhotell för din häst. Med närhet till havet och ridstigar i skogen bor du och din häst bekvämt hos Skummeslöv bed & box. Här har ni tillgång både ridbana och skrittmaskin, vill du passa på att njuta och släppa alla måsten under din vistelse finns möjligheten att köpa till full skötsel av din häst.

Sandfallet Glamping

Sandfallets Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bor du i lyxigt glampintält med din fyrbenta vän betande precis utanför. Passa på att upplev en unik semester, med närhet till naturen och fantastisk omgivning att utforska tillsammans med din häst. Sandfallets Glamping öppnar vanligen för säsong i slutet av april.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad