Ridning och hästaktiviteter

Upplev Halmstad från hästryggen! Boka en turridning och få möjlighet att njuta av de vackra halländska skogarna. Eller varför inte rida på stranden en vacker vinterdag? Kanske vill du hellre testa dig fram på hästryggen i en paddock?

Samspelet mellan häst och människa skapar ett annat tempo och en annan vy. Det finns hästaktiviteter som passar både dig som är nyfiken nybörjare och dig som är erfaren ryttare.

Ta med din häst

Har du egen häst som du vill uppleva nya omgivningar och skapa minnen tillsammans med? Då kan vi tipsa dig om att ta med hästen på semestern och boka ert boende på bed and box. Tänk att rida på någon av Halmstads naturnära ridleder eller galoppera på vackra sandstränder under vinterhalvåret.

Nannarps gård där Ishofs islandshästar finns.

Nannarps gård där Ishofs islandshästar finns. Foto: Ishofs islandshästar

Turridning

Utanför Skedala i Öppinge finner du i skogarna den mysiga hästgården Ridlycka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här driver Joanna sin ridverksamhet där du kan boka turridning, ridlektioner eller hyra en häst. Förutom att mysa med hästarna kan du även träffa getter, minigrisar, hundar, iller och katt på gården. Vill du ta dig ut i skogen till häst så anpassas turen efter dina behov och tidigare erfarenheter. Kanske vill du njuta av en lugn skogstur från hästryggen? Eller eftersträvar du mer fart och galopp på din tur? Oavsett tempo får du möjlighet att uppleva mysiga ridstigar i lummig skog, öppna fält och vid vacker sjö.

Långhultskusken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder vagnsturer i en lugn skogsmiljö. Boka tur i grupp eller med familjen. Långhultskusken erbjuder även möjlighet till barnkalas och utbildning om människan och hästens samspel.

Ryttare rider på en häst på stranden i Halmstad

Foto: Ridlycka

Strandridning och ridleder

I Halmstad finns flera härliga ridleder i naturen för dig och din fyrbenta vän att ta er fram på. Det är bara att välja om du vill njuta av skogen, kusten eller stranden!

Ridning på stranden

Rida på Halmstads långa sandstränder är något alla borde ha uppskrivet på sin bucket list. Det är en fantastisk känsla att rida ner i havet och skritta längs med strandkanten, eller att susa fram i galopp och mötas av havsstänk. Både häst och ryttare kan njuta av den härliga frihetskänslan.

Från den 15 september till den 1 maj är det tillåtet att ta med sig hästen och rida på Halmstads stränder. Har du ingen egen häst så kan du boka turridning på stranden Ridlycka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett måste är att ta med kameran för att fånga den perfekta bilden till Instagram.

Att rida på stranden är en oslagbar upplevelse men tänk på att du inte får rida på sanddyner och att stränderna är stängda för ridning sommartid (2 maj–14 september). Visa alltid hänsyn mot andra och naturen.

Galgberget i Halmstad

Galgbergets bokskog

Galgberget

Galgberget är ett centralt naturområde som bjuder på både historia och vackra motionsspår. Här hittar du en 2 kilometer lång ridslinga med start från stora parkeringen vid Flottiljvägen. På vår sida om Galgberget finns en digital karta där bland annat ridleden finns med.

Haverdals naturreservat

Haverdal är Hallands äldsta naturreservat. Ridleden i Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är 3,6–4,2 km lång. Du rider på sandstigar i kuperad skog och i ett varierat öppet landskap. Se sträckningen i Haverdals naturreservat på naturkartan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Annies Gård

Även denna ridstig finns i Haverdal, men på området vid Annies gård en bit från Haverdal naturreservat. Hela sträckan är 3,1 kilometer lång, men det går även att fördela ridleden i mindre rundor. Se sträckningen på Annies Gårds på naturkartan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tre ryttare på hästryggen på en äng

Foto: Ridlycka

Bed & box

Skippa hästvakt på semestern och ta med din fyrbenta vän. Njut av lediga dagar och skogsturer med din häst, eller varför inte passa på att kombinera semestern med tävling och träning. Boka ditt boende i Halmstad och hyr in hästen i närheten eller bo på samma gård tillsammans. Nedan har vi listat några tips på bekvämt boende för både dig och din häst. 

För att hitta fler alternativ till Bed & box prova appen: Daystable Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skummeslöv bed & box

Skummeslöv bed & box Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett bed and breakfast för dig och boxhotell för din häst. Med närhet till havet och ridstigar i skogen bor du och din häst bekvämt. Här har ni tillgång både ridbana och skrittmaskin, vill du passa på att njuta och släppa alla måsten under din vistelse finns möjligheten att köpa till full skötsel av din häst.

Sandfallet Glamping

Sandfallets Glamping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bor du i lyxigt glampingtält med din fyrbenta vän betande precis utanför. Passa på att upplev en unik semester, med närhet till naturen och fantastisk omgivning att utforska tillsammans med din häst. Sandfallets Glamping öppnar vanligen för säsong i slutet av april.

Mer natur och friluftsliv

Guldkorn

Mer av Halmstad