Deutsch
Dansk

Svärjarehålan strand

Svärjarehålan är en handikappanpassad strand med klippor, sandstrand, gräsyta och Hallands första snorkelled. Prins Bertils stig passerar stranden.

Runt gräsytorna löper breda, cementerade gångar som leder ända ner till havet. Badplatsen är utformad i samarbete med handikapporganisationer, så att den på allra bästa sätt kan tillgodose allas behov. I servicebyggnaden finns väl tilltagna omklädningsutrymmen, toaletter, duschar, larmtelefon, förbandslåda och en kiosk. Stranden är också utrustad med livbojar och livbåt.

Här parkerar du bilen i skönt skuggigt läge på någon av de 18 handikappmarkerade platserna. Alla är välkomna till Svärjarehålan, men som besökare uppmanas du att ta särskild hänsyn och lämna plats till gäster med funktionsnedsättning.

Snorkelled

Vid Svärjarehålan finns även Hallands första snorkelled, där du kan upptäcka livet under ytan längs en 200 meter lång led. Med hjälp av tio undervattenskyltar får du information om några av de vanligaste arterna som du kan stöta på under vattnet.

Vattenkvalité och temperatur

bad och havsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du under badsäsong se aktuell badvattenprognos med vattenkvalité, eventuell algförekomst samt vattentemperatur på de officiella badstränderna.

Mer bad och kustliv

Guldkorn

Mer av Halmstad