Deutsch
Dansk

Gravel Grit´n Grind Halmstad

16–18 augusti 2024

Gravel, Grit 'n Grind Halmstad är en tredagars tävling med en etapp respektive tävlingsdag. Tävlingsdag 2 är dessutom en del i TREK 2024 UCI Gravel World Series. På följande platser äger de olika etapperna rum:
16/8 etapp 1 - Slottsmöllan
17/8 etapp 2 - Wapnö
18/8 etapp 3 - Mahult, Simlångsdalen

Sverigearrangör är Cancano Tours AB. Även du som amatör kan delta i tävlingen så länge du är medlem i en förening och har licens.

Tre cyklister

Foto: Jonas Arnesson ©Cancano Tours AB

Mer om evenemanget

Gravel, Grit 'n Grind Halmstad är en grusvägscykeltävling i en gren inom cykel som kallas för gravel. En sport som hela tiden ökar i popularitet och som lockar världens bästa cyklister, så vi kan se fram emot internationella stjärnor här i Halmstad.

Vy över Hotel Tylösand

Vy över Hotel Tylösand. Foto: pamela.se

Hitta boende

I Halmstad hittar du boenden för alla smaker och plånböcker. Du kan välja att bo mitt i city eller nära naturen, vid en sjö eller vid havet.

Via vår tjänst ledig logi, kan du se var det finns ledigt boende under Gravel, Grit ‘n Grind.

Fler boendetips i Halmstad

Halmstad slott

Halmstad slott

Evenemang, aktiviteter och sevärdheter

I Halmstad gör vi gärna livet till en levnadskonst när vi har chansen. Och visst har vi både aktiva och lugna favoriter. På vår sida 14 aktiviteter vi älskar i Halmstad hittar du tips på alla möjliga aktiviteter. Sensommaren är här. För att klämma ur det sista ur sommaren har vi skapat sidan Sensommar i Halmstad här du hittar tips som passar extra bra i sensommartid. Fånga surfvågorna, ge dig ut i skog och mark, prova stand up paddle och mycket mer. Efter en aktiv dag är det dags att unna dig en tur till någon av Halmstads spaanläggningar. Här finns både centrala spa mitt i city och spa med utsikt över havet.

På gång under Gravel Grit 'n Grind

Kombinera ditt besök under Gravel Grit 'n Grind med fler evenemang.

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Sevärdheter

Så klart finns det fantastiska sevärdheter här i Halmstad. I Tylösand finns det spektakulära livräddartornet. I Halmstad city kan du beundra det vackra stadsbiblioteket som klivit ut i Nissan, eller fördjupa dig i den dansk-svenska historien vid Halmstad slott. Detta är bara tre av Halmstads sju underverk! Är skogens lugn något som lockar? Passa då på att upptäcka Halmstads sju naturliga underverk eller ge dig ut i Simlångsdalens vackra natur.

Upptäck hela Halland

Låt appen "A day in halland" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. guida dig till upplevelser i hela Halland. Väl utvalda tips med utgångspunkt i var du är och vad du vill göra. Du hittar allt från picknickplatser och unika butiker till cykelleder och glasscaféer – över tjugo matiga listor. Dessutom får du indikation på platser med risk för trängsel så att vi kan turista, hemestra och semestra tryggt även denna sommar.

Vänner är ute och cyklar vid livräddartornet i Tylösand

Foto: Patrik Leonardsson

Cykelleder Halmstad

I Halmstad har vi flera fantastiska cykelleder med varierade destinationer som erbjuder en massa sevärdheter på köpet. Välj cykeln och upplev den halländska atmosfären på nära håll! Både längs kust och inland.

Eftersom lederna ansluter till varandra kan du enkelt utforma och kombinera din egen cykeltur. Alla lederna nedan passerar Slottsbron vid Halmstad slott. Några av lederna möts även vid andra platser.

Uteservering på Gretas tak på Hotell Mårtenson

Foto: Andreas Svensson

Mat och dryck

Mat och dryck är inte bara mat och dryck. Det är smaker, dofter och färger. Låt dig förföras av livets goda här i Halmstad. Njut på en härlig uteservering eller slå dig ner på en restaurang med fantastisk utsikt. Behöver gommen en extra smakupplevelse rekommenderar vi våra gourmetrestauranger.

Vill du att måltiden ska ha hållbarhet och vår miljö i extra åtanke, då ska du titta in på våra hållbara caféer och restauranger. Passa även på att besöka några av Halmstads alla gårdsbutiker, mer lokalproducerat än så kan det inte bli. Fler restaurang- och cafétips för alla smaker hittar du på vår sida mat och dryck.

Buss i centrum i Halmstad

Ta dig runt i Halmstad

Till Halmstad tar du dig enkelt med tåg, buss, bil och flyg. Och när du är här kan du enkelt ta dig runt med cykel, kollektivtrafik eller bil.

Cykel och elsparkcykel

Behöver du hyra en cykel eller elsparkcykel? Vi har samlat ihop information om olika uthyrarer på sidan Ta dig runt.

Stadsbuss

Buss är bra om du vill ta dig runt i Halmstad. På Hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du alla busstider och destinationer. Köp enkelt biljett via Hallandstrafikens app. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avstängda vägar

Om vägar behöver stängas av kommer det att uppdateras här. Se vilka vägar som är avtängda när. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkering

Har du möjlighet att åka kollektivt, cykla eller gå till evenemanget så rekommenderar vi det. Behöver du ta bilen kan du parkera på följande platser.

Halmstad city
I centrum finns flera parkeringsplatser att välja mellan. På halmstad.se kan du se alla kommunala parkeringsytor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan betala parkerings­avgiften med bankkort, sms eller apparna Easypark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Parkster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dock är det appen Mobilpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som gäller i Combihuset.

Simlångsdalen
Parkering i Simlångsdalen finns på Simlångsdalens/Breareds IP. OBS! Det är begränsat antal platser. Följ p-vakters instruktioner på plats.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad