Deutsch
Dansk

Gourmet i Halmstad

I Halmstad har vi flera restauranger som värdesätter det lilla extra – både när det gäller kulinarisk njutning och atmosfär. Nedan tipsar vi om ställen för dig som vill att restaurangbesöket ska vara en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Här hittar du allt från charmigt skandinaviskt till kittlanade sydeuropeiskt.

Längst ner på sidan finns en karta över restaurangerna i listan. Titta även in på vår sida White guide.

Inne på Restaurang Hummër i Halmstad

Hummër Grill & Bar. Foto: Hummër Grill & Bar

Hummër Grill & Bar

Hummër Grill och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Storgatan serverar högklassigt kött och hummer med härliga tillbehör tillverkade från grunden. Här kan du beställa såväl klassisk Surf & Turf som välsmakande charkuterier. Från grillen serveras bland annat svensk entrecôte och spetskål gruyere. I mörningsskåpet hängs kött av bästa kvalitet till perfektion. Undrar du hur namnet uttalas? Enkelt – som ett glatt humör! Precis vad du ska ha efter en kväll på Hummër.

Restaurang Tylöhus

Vill du ta dig en bit utanför city och njuta av glimrande hav och vyer över vacker sandstrand? Då ska du besöka Restaurang Tylöhus – Hotel Tylösands Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mest anrika restaurang. Här erbjuder köksmästarna en klassisk svensk meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Du kan räkna med en inspirerande matupplevelse i bästa tänkbara västkustmiljö.

Restaurang Fyr i Tylösand utanför Halmstad

Restaurang Fyr

Restaurang Fyr

På en av Sveriges vackraste platser, ett stenkast från Tylön, har Jacob Holmström tillsammans med sin fru Emelie Leijon, öppnat Restaurang Fyr. Länk till annan webbplats. En gastronomisk upplevelse för alla sinnen som gör vem som helst lycklig. Underbara och spännande smaker, vackert att se på och till ljudet från havet och sprakande eld. När Jacob återvänder till sin barndomsstad så gör han det med besked. Målet är att Fyr ska bli en av Sveriges bästa restauranger. Öppen för alla, året om. Menyn består av vällagade rätter från hav och land med ett stort fokus på fisk och skaldjur - givetvis med noga utvalda råvaror.

Grand Bistrobar

Grands Bistrobar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Stationsgatan 44 kan du njuta av noga sammansatta bistrorätter efter säsong, som både ska överraska och kittla dina smaklökar. Menyn influeras av smaker från Sydeuropa och Rivieran i kombination med klassiska svenska lokala smaker. Vad sägs om köksmästarens specialitet "Henkes moules" eller en avsmakningsmeny om 5 rätter?

Pio Matsal & Bar i Halmstad

Pio Matsal & Bar. Foto: Stefan Mjellander

Pio Matsal & Bar

Pio matsal och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. befinner du dig i en lokal med anor från 1850-talet, med visionen att värna om lokala producenter för en mer levande landsbygd. Här är målet att du ska få en härlig upplevelse med bra service i en skön miljö. Maten är lagad från grunden med närproducerade råvaror, och i menyn samspelar traditionellt och trendigt. Matupplevelsen på Pio förändras ständigt med en växlande meny utifrån säsong. Den välkända plankan är dock en klassiker som etsat fast sig på menyn – den första gjordes 1970!

Fridolfs Krog

Trivsamma Fridolfs krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Brogatan kännetecknas av vällagad närproducerad mat och gedigen service i sann kroganda. Avnjut en välkomponerad avsmakningsmeny på alltifrån tre till sex rätter. Eller välj bland något från á la carte-menyn – här finns även trevliga vegetariska alternativ.

Restaurang Bread and Wine i Halmstad

Bread on Wine

På Torntorget, med magisk utsikt över Nissan, ligger Bread on Wine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – vinbaren med influenser från Italien och Argentina. Förutom en gedigen och noga utvald vinlista kan du här äta rätter av hög kvalitét, tänkta att delas sinsemellan vid bordet. Vad sägs om tapas, surdegspizza med tryffelkräm och ostronskivling eller grillad hängmörad ryggbiff med chimichurri. Niclas Robertsson, som driver Bread on Wine älskar glädjen som kan uppstå runt ett matbord när mat och vin delas – och den glädjen och gemenskapen är något som kännetecknar Bread on Wine.

Restaurang Kakel Kök & Bar

Restaurang Kakel och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. serveras härliga rätter av olika storlek med en meny som återspeglas i rådande årstid. Här kan du umgås med vänner över en bit mat – antingen i baren eller vid ett bord. Är ni ett stort sällskap kan ni passa på att blanda friskt och beställa ert eget urval av rätter. Du hittar hit genom att styra mot Lilla Torg.

Franz Bistro på Hotell Mårtenson i Halmstad

Franz Bistro på Hotell Mårtenson

Franz Bistro

Med smaker från världens alla hörn. Kliv rakt in i en charmig och vacker miljö vars inredning andas 1920-tal som möter 2020-tal. På Hotell Mårtensons restaurang Franz Bistro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du avnjuta välsmakande och spännande rätter med inslag från världens alla hörn – lunchtid är inget undantag. Menyn varierar mellan klassiska rätter och nyskapande kreationer tillsammans med kylda drycker som matchas till rätterna som byts ut varje dag.

Yoss

Yoss Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du besöka både till vardags som till fest. Familjeföretaget med klassisk internationell karaktär har ett kök med mångsidiga maträtter inspirerade från hela världen. Du kan välja det mesta på á la carte menyn, fisk och skaldjur eller kött och fågel. Du kommer inte att bli besviken. Varje kväll finns det extra erbjudanden för den som vill testa något nytt.

Bistro Jarlen i Halmstad

Bistro Jarlen

Bistro Jarlen

Hos kvarterskrogen Bistro Jarlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Fredsgatan kan du avnjuta god mat med influenser från både det svenska och franska köket. Väggarna pryds för närvarande av konst från The PhotoGallery Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och här blir du en del av en härlig atmosfär med fransk bistrokänsla. Menyn präglas av högkvalitativa råvaror och här är passionen för både matlagning och vin ett faktum.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad