Deutsch
Dansk

Gourmet i Halmstad

I Halmstad har vi flera restauranger som värdesätter det lilla extra – både när det gäller kulinarisk njutning och atmosfär. Nedan tipsar vi om ställen för dig som vill att restaurangbesöket ska vara en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Här hittar du allt från charmigt skandinaviskt till stilrent asian fusion.

Längst ner på sidan finns en karta över restaurangerna i listan. Titta även in på vår sida White guide.

Inne på Restaurang Hummër i Halmstad

Hummër Grill & Bar. Foto: Hummër Grill & Bar

Hummër Grill & Bar

Hummër Grill och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Storgatan serverar högklassigt kött och hummer med härliga tillbehör tillverkade från grunden. Här kan du beställa såväl klassisk Surf & Turf som välsmakande charkuterier. Från grillen serveras bland annat svensk entrecôte och spetskål gruyere. I mörningsskåpet hängs kött av bästa kvalitet till perfektion. Undrar du hur namnet uttalas? Enkelt – som ett glatt humör! Precis vad du ska ha efter en kväll på Hummër.

Restaurang Tylöhus

Vill du ta dig en bit utanför city och njuta av glimrande hav och vyer över vacker sandstrand? Då ska du besöka Restaurang Tylöhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Hotel Tylösands Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mest anrika restaurang. Här erbjuder köksmästarna en klassisk svensk meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Du kan räkna med en inspirerande matupplevelse i bästa tänkbara västkustmiljö.

Maträtten planka serveras på Pio i Halmstad

Servering på Pio Matsal & Bar. Foto: Pio Matsal & Bar

Pio Matsal & Bar

Pio matsal och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. befinner du dig i en lokal med anor från 1850-talet, med visionen att värna om lokala producenter för en mer levande landsbygd. Här är målet att du ska få en härlig upplevelse med bra service i en skön miljö. Maten är lagad från grunden med närproducerade råvaror, och i menyn samspelar traditionellt och trendigt. Matupplevelsen på Pio förändras ständigt med en växlande meny utifrån säsong. Den välkända plankan är dock en klassiker som etsat fast sig på menyn – den första gjordes 1970!

Asian Bank Office

Asian Bank Office Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du räkna med ett asian fusion-koncept som ligger helt rätt i tiden. De tilltalande sharing-rätterna är en fröjd för såväl öga som gom. Och visst smakar maten bättre när du får uppleva den med någon? Här grundas filosofin i att arbeta med så bra lokalproducerade råvaror som möjligt i samklang med spännande asiatiska smaker. Ett tips är att testa den japanska traditionen omakase som låter kocken bestämma. Omakase betyder helt enkelt ”I will leave it to you!”.

Asian Bank Office i Halmstad

Asian Bank Office. Foto: Reisegutta

Stationsgatan 44 Mat & Bar

Stationsgatan 44 mat och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. präglas konceptet av en härlig symfoni av sydeuropeisk mat och skandinaviska influenser. I en familjär atmosfär kan du avnjuta en smakrik modern sharing-måltid tillsammans med nära och kära. Utöver sharing-konceptet finns det såklart möjlighet att kombinera din egen måltid från den genomtänkta menyn.

Fridolfs Krog

Trivsamma Fridolfs krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Brogatan kännetecknas av vällagad närproducerad mat och gedigen service i sann kroganda. Avnjut en välkomponerad avsmakningsmeny på alltifrån tre till sex rätter. Eller välj bland något från á la carte-menyn – här finns även trevliga vegetariska alternativ.

Restaurang Kakel Kök & Bar

Restaurang Kakel och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. serveras härliga rätter av olika storlek med en meny som återspeglas i rådande årstid. Här kan du umgås med vänner över en bit mat – antingen i baren eller vid ett bord. Är ni ett stort sällskap kan ni passa på att blanda friskt och beställa ert eget urval av rätter. Du hittar hit genom att styra mot Lilla Torg.

Bistro Jarlens uteservering

Bistro Jarlens uteservering. Foto: Bistro Jarlen

Bistro Jarlen

Hos kvarterskrogen Bistro Jarlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Fredsgatan kan du avnjuta god mat med influenser från både det svenska och franska köket. Väggarna pryds för närvarande av konst från The PhotoGallery Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och här blir du en del av en härlig atmosfär med fransk bistrokänsla. Menyn präglas av högkvalitativa råvaror och här är passionen för både matlagning och vin ett faktum.

Restaurang Salt

Nya Restaurang Salt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har under maj 2020 öppnat upp dörrarna. Bara ett stenkast från den gamla platsen och med lika fin utsikt över Kattegatt med havet och Tylön i blickfång. Menyn kommer du känna igen men med det nya utedäcket presenteras också ett nytt och annat matkoncept.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer mat och dryck

Mer av Halmstad