Bästa campingen på västkusten

Tänk så härligt att släppa vardagens måsten och njuta av livet här och nu. Doften av hav, vinden i håret och den friska luften kan göra vem som helst lycklig. Vilken camping i Halmstad du än väljer har du nära till natur, skog, sjöar, hav, strandliv, shopping, restauranger, kultur och nöjen.

Visste du att det längs en kuststräcka om drygt 42 kilometer finns hela sju havsnära campingar? Visst är det fantastiskt! Börjar vi i söder hittar vi fina Gullbrannagården, sedan följer campingar för alla smaker: Nordic Camping Hagön, Nordic Camping Tylösand, First Camp Tylösand, Vilshärads Camping, Strandgården Vilshärad och längst i norr ligger Haverdals Camping.

Söker du en aktiv semester är Halmstad perfekt med allt från golfbanor, kitesurfing, cykelleder och löpslingor till inomhus- och utomhusgym, wakeboardpark, äventyrsland och lekland. Men du, efter alla aktiviteter – glöm inte att ta det lugnt. Det gör gott för själen.

Glamping

Glamping, glammig camping, är en lyxigare campingupplevelse, vilket innebär att du bor mitt ute i naturen fast med moderna nödvändigheter. Lite mer hotellkänsla helt enkelt. I Halmstad finns Bengtzeli's Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Skäpparp utanför Steninge och Cozy Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Villshärad endast 1,5 kilometer från stranden.

Halmstads sju campingar

Gullbrannagården – familjär camping

Gullbrannagårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger söder om Halmstad och är en helårsöppen camping. Nära campingen ligger Gullbrannastranden, en 10 kilometer lång, barnvänlig sandstrand. Under högsäsong arrangeras det aktiviteter för hela familjen och restaurangenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har öppet varje dag. Det finns också en butik som säljer nybakat bröd varje morgon.

First Camp Tylösand-Halmstad – ett badparadis

En kort promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand-Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tylösands strand är en del av ett fyra kilometer långt badparadis som anses var en av Sveriges bästa stränder. På campingområdet finns populära barnklubbar under högsäsongen. Här finns mängder med tillfällen till fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv för hela familjen.

Nordic Camping Tylösand – havsnära njutning

Nordic Camping Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du ägna dagarna till bad, vindsurfing, dykning eller att bara koppla av i en solstol. Du bor endast tre kilometer från Tylösands sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. Under högsäsong erbjuds dessutom ledarledda aktiviteter för barnen.

Vilshärads Camping – njut av lugnet och naturen

Vilshärads Campinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger cirka tio kilometer från Halmstad i ett lummigt, vackert och naturskönt område. Det är nära till Vilshärads långa och barnvänlig sandstrand, det salta havet och naturreservatetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Under högsäsong ordnas det aktiviteter för stora och små gäster. På området finns glassbar, café och en liten butik. Här finns även aktiviteter som minigolfbana, basket, badminton, utomhusschack och lekplatser.

Nordic Camping Hagön – ett guldkorn på västkusten

Bara sex kilometer från Halmstads city ligger Nordic Camping Hagönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, inbäddad i grönska och med det salta havet som närmaste granne. Här finns den kilometerlånga Östra stranden. På anläggningen finns det bland annat minigolfbana, boulebana, lekplats, hoppkudde och gräsytor för bollspel på anläggningen. Under högsäsong erbjuds ledarledda roliga aktiviteter för barnen.

Strandgården Vilshärad – ett stenkast från havet

Camping, vandrarhem, läger och konferensgård – bara ett stenkast från havet! Strandgården i Vilshäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster lever upp lite extra under de varma månaderna. Här erbjuds ett varierande sommarprogram för alla åldrar med gudstjänster, andakter, konserter, utställningar, ledarledda barnaktiviteter, familjekvällar, underhållning och buffékvällar. Sommartid finns det bageri, kiosk, café och restaurang.

Haverdals Camping – vid Skandinaviens högsta sanddyn

Haverdals campinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger norr om Halmstad utmed den vackra Kustvägen. Här är kopplade husdjur välkomna. Prova gärna på äventyrsgolfen. Denna trevliga familjecamping ligger på gångavstånd från Haverdals strand, en flera kilometer lång och barnvänlig sandstrand med härliga sanddyner. Den gränsar till Haverdal naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, i folkmun ”Trollskogen", – ett vackert naturreservat med bland annat Skandinaviens högsta sanddyn.

Mer boende

Mer av Halmstad