Bästa campingen på västkusten

Tänk så härligt att släppa vardagens måsten och njuta av livet här och nu. Doften av hav, vinden i håret och den friska luften kan göra vem som helst lycklig. Visste du att det längs en kuststräcka om drygt 42 kilometer finns hela åtta havsnära campingar? Visst är det fantastiskt! 

Vilken camping i Halmstad du än väljer har du nära till natur, skog, sjöar, hav, strandliv, shopping, restauranger, kultur och nöjen. Men du, efter alla aktiviteter – glöm inte att ta det lugnt. Det gör gott för själen.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

First Camp Hagön–Halmstad

– ett guldkorn på västkusten
Bara sex kilometer från Halmstads city ligger First Camp Hagön–Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., inbäddad i grönska och med det salta havet som närmaste granne. Här finns den kilometerlånga Östra stranden. På anläggningen finns det bland annat minigolfbana, boulebana, lekplats, hoppkudde och gräsytor för bollspel på anläggningen. Under högsäsong erbjuds ledarledda roliga aktiviteter för barnen. First Camp Hagön-Halmstad har öppet året runt.

First Camp Tylösand–Halmstad

– ett badparadis
En kort promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand-Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tylösands strand är en del av ett fyra kilometer långt badparadis som anses var en av Sveriges bästa stränder. På campingområdet finns populära barnklubbar under högsäsongen. Här finns mängder med tillfällen till fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv för hela familjen. Stugbyn är öppen året om. Campingen har säsongsöppet.

Første Camp Tylösand i Halmstad-Halmstad

First Camp Tylösand-Halmstad

First Camp Karlstorp–Halmstad

– havsnära njutning
First Camp Karlstorp-Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ägna dagarna till bad, vindsurfing, dykning eller att bara koppla av i en solstol. Du bor endast tre kilometer från Tylösands sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. Under högsäsong erbjuds dessutom ledarledda aktiviteter för barnen. Stugbyn på First Camp Karlstorp-Halmstad har öppet året runt. Campingen har säsongsöppet.

Haverdals Camping

– vid Kattegattleden, granne med havet
Haverdals Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en miljödiplomerad och mysig camping för hela familjen. Granne med havet, naturen och Kattegattleden utmed vackra kustvägen mellan Halmstad och Falkenberg. Utmana familjen, grannarna eller vännerna i en runda på äventyrsgolfen, hyr trampbilar och cyklar. Delta i ledarledda aktiviteter, lek på lekplatsen med hoppkudde eller njut av en glass och trolsk fika i Virvlas Café. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Via trollstigen tar du dig till den barnvänliga sandstranden som gränsar till Haverdal Naturreservat, i folkmun kallat ”Trollskogen” - ett vackert naturreservat med bland annat Skandinaviens högsta sanddyn Lynga sanddyn. Haverdals Camping är säsongsöppen. Stugorna är öppna året runt.

First Camp Karlstorp-Halmstad

First Camp Karlstorp-Halmstad

Strandgården Vilshärad

– ett stenkast från havet
Camping, vandrarhem, läger och konferensgård – bara ett stenkast från havet! Strandgården i Vilshärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lever upp lite extra under de varma månaderna. Här erbjuds ett varierande sommarprogram för alla åldrar med gudstjänster, andakter, konserter, utställningar, ledarledda barnaktiviteter, familjekvällar, underhållning och buffékvällar. Sommartid finns det bageri, kiosk, café och restaurang.

Gullbrannagården

– familjär och välskött camping
Gullbrannagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är vackert belägen strax söder om Halmstad och är en helårsöppen camping. Nära campingen ligger Gullbrannastranden, en 10 kilometer lång, barnvänlig sandstrand. Under högsäsong arrangeras det aktiviteter för hela familjen och restaurangen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har öppet varje dag. Det finns också en butik som säljer nybakat bröd varje morgon. Campingen har öppet året runt.

Gullbrannagården i Halmstad

Gullbrannagården

Bengts Camping

– familjär camping i natursköna Vilshärad
Bengts Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger på gångavstånd till Vilshärads mer än 3 kilometer lång sandstrand. Under högsäsong bevakas stranden av Tylösands livräddare. På campingen finns bland annat fotbollsplan, pingisbord samt boulebana och husdjur är välkomna. Cirka 200 meter från campingen finns ett underbart utbud av naturreservat, däribland Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med många härliga stigar och krokiga träd. I Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du även Lynga sanddyn, Skandinaviens högsta. För den aktive finns Vilshärads fotbollsgolf intill campingen, samt flera populära golfbanor, så som Haverdals Golfklubb, Ringenäs Golf, Hotell & Konferens och Halmstad Golfklubb, bara ett par kilometer bort. Ett tips är att besöka Vilshärads gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Steninge Glashytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger intill campingen.

Vilshärads Camping

– njut av lugnet och naturen
Vilshärads Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger cirka 10 kilometer från Halmstad och 7 kilometer från Tylösand utmed Kattegattsleden. Anläggningen är en mindre camping mitt i natursköna Vilshärad med närhet till kilometerlång sandstrand och granne med Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vilshärads Camping har ett glasscafé och butik med färska frallor, mindre livs och försäljning av campingtillbehör. Blir du sugen på att aktivera dig kan du spela boule på boulebanan, minigolf och utomhusschack. Campingen har säsongsöppet.

 Vilshärad naturreservat og strand i Halmstad

Vilshärad naturreservat og strand

Glamping

Glamping, glammig camping, är en lyxigare campingupplevelse, vilket innebär att du bor mitt ute i naturen fast med moderna nödvändigheter. Lite mer hotellkänsla helt enkelt. Vi har samlat Halmstads glampingplatser på en egen sida.

Mer boende

Mer av Halmstad