Innelek för familjen

I Halmstad älskar vi att vara ute i naturen, men här finns även plats för massa bus och lek inomhus. Upptäck familjens kreativa ådra, ta ett dopp i äventyrsbadet, utmana varandra i bowling, busa på ett lekland eller hitta spänningen i Slottsmöllans fullspäckade utbud.

Utforska familjens kreativa ådra

Fab Lab Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av Sveriges fyra Fab Lablänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du scanna in och skriv ut modeller i 3D, skära i vinyl, trä och akryl, fräsa ut och löda kretskort, gjuta i silikon och metall, programmera och modellera, eller bara ta en kaffe. Låt kreativiteten flöda. Du betalar bara för det material som du använder. Den som är yngre än 15 år är välkommen i målsmans sällskap.

Mjellby konstmuseum finns alltid en kreativ konstnärshörna öppen för alla barn att pyssla och skapa egna konstverk. Regelbundet arrangeras även konstvisningar för barn och workshops med olika tema. Hallands Konstmuseum arrangerar också speciella aktiviteter inne på museet med barnen i fokus.

Lek för de minsta

För de minsta finns två lekland att välja på. På Stenalyckan ligger Leos leklandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vid Halmstad Arena ligger Busfabrikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På båda leklanden finns en separat del för de allra minsta barnen. Barn under ett år och vuxna besöker leklanden utan kostnad.

För de som söker lite lugnare lekar kan läsmys varvar med pyssel och upptäckter i fantasifulla miljöer på Halmstad Stadsbiblioteks barnavdelninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Stadsbibliotekets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ser du vilka aktiviteter som är aktuella just nu.

Bus, fart och spänning

För de större barnen är Slottsmöllan en plats med mycket att upptäcka. Här finns både laserdome, gladiatorkamp, Prison island och Black pearl golf inne på Halmstad Aktivitetscenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För den som söker fart finns även Slottsmöllans skateparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med bland annat en tio meter bred ramp. Önskas fart från motorer bör ett besök på Gokarthallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster stå överst på listan. Vill du nå nya höjder rekommenderar vi Halmstad klätterklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Slottsmöllan finns allt för en dag fylld av bus, fart och spänning!

Har familjen aldrig besökt Youmplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innan är det dags nu! Detta hoppfyllda nöje garanterar träningsvärk dagen efter, i alla fall för de vuxna.

Bollar och klot

Padel är lite av vår grej. I Halmstad finns flera padelbanor både inne och ute. Om du vill spela någon annan racketsport finns det många banor att hyra. Vi har samlat hela utbudet på en separat sida om racketsporter.

Bowling är alltid en kul familjeaktivitet. Här kan alla vara med – från det yngsta barnbarnen till mormor eller farfar. Välj mellan våra tre bowlingbanor:

  • Olearyslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster mitt i city. Här kan du både spela bowling, shuffleboard, boule, biljard, basket, airhockey, boxboll, slägga med mera och enkelt pausa med en god måltid när du ser ditt favoritlag vinna på TVn.
  • Gomiddalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en sport och steakhouse-restaurang placerad i Flygstaden. Här finns fyra bowlingbanor, boule, multisportsimulator, dart och shuffleboard.
  • I Getinge, en bit inåt landet, finns en bowlinghall som Getinge bowlingklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ansvarar för. Här kan du spela helger, kvällar och utvalda vardagar. Varför inte hyra hela hallen för dig själv.

Halmstad Arena – bad och skridskor

På multiarenan Halmstad Arena kan du ta ett dopp i poolen på badhuset eller glida fram på isen under allmänhetens åkning – under samma tak. Här finns också möjlighet att köpa mat. Ofta har någon av Halmstads sporter match och ibland pågår konserter och mässor på arenan.

Fritidsbanken

Vill du och familjen hitta på egna aktiviteter men har glömt nödvändiga grejer hemma. Då finns Fritidsbanken,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar i stället för böcker. Här hittar du skridskor, skidor, hjälmar, pjäxor, fotbollsskor, skateboards, tält, ridutrustning, sällskapsspel, bollar, klubbor, golfutrustning och mycket mer. Alla får låna och det är gratis. Bra va!

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad