Halmstad – Sveriges Golfhuvudstad

Tack vare vår gedigna golfkunskap och åtta uppskattade golf­anläggningar tätt inpå staden har Halmstad utsetts till Sveriges golfhuvudstad av golfbranschen. Det är vi mycket stolta över. Utbudet i Halmstad är brett och sträcker sig från traditionsrika Halmstad Golfklubb till innovativa Halmstad Golfarena.

Halmstad Golfklubb är en av en av Sveriges äldsta och också med de främsta banorna. Klubben har stått värd för flera internationella mästerskap genom åren, till exempel Solheim Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 2007, Lag-EM för herrar 2015, Annika Invitational Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 2017 och Volvo Car Scandinavian Mixed 2022. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstad Golfarena har blivit utsedd till Sveriges bästa tränings­anläggning, och har fått stor internationell uppmärksamhet. Utöver dessa anläggningar finns ytterliggare sex golfanläggningar i varierande miljö, inklusive pay and play alternativ som gör det enkelt för alla nyfikna att komma igång med golf. Totalt kan du välja mellan sex 18 hålsbanor och fem 9 hålsbanor. Eller 153 golfhål på 8 golfanläggningar.

Driver utvecklingen framåt

Golfhuvudstaden är mer än Halmstads fantastiska anläggningar! I Halmstad driver vi utvecklingen inom golf framåt. Flera unga lovande framtidshopp växer upp och utvecklas stadigt vidare i sin hemstad Halmstad. Dessutom väljer flera golfsatsande killar och tjejer att flytta till Halmstad för att studera på SGF Elitmiljö Halmstad, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en gemensam satsning av Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Högskolan i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Svenska Golfförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det pågår också avancerad forskning kring golf och friskvård på Högskolan i Halmstad.

Kort och gott – vi är Sveriges golfhuvudstad som andas golf året runt!

Varför Golfhuvudstaden?

För att ta vara på Halmstads starka position inom golfen startade Destination Halmstad i oktober 2012 projektet Golfhuvudstaden. Syftet är att stimulera besöksnäringen i Halmstad och främja tillväxt med fler arbetstillfällen i förlängningen.

Med draghjälp av golfsporten och under varumärket Golfhuvudstaden ska tillväxt skapas för hela besöksnäringen i Halmstad. Fler besökare ska hitta till Halmstad genom att vi lyfter fram stadens unika och breda golfutbud. Besökare i staden ska upptäcka och uppleva såväl golf som övrigt turistutbud. Fler besökare gynnar golfanläggningar, hotell, restauranger, museer, butiker med flera inom Halmstads besöksnäring. Golfhuvudstaden arbetar också för att fler invånare ska få möjlighet att upptäcka och uppleva golfsporten i Halmstad. Satsningen leds av Destination Halmstad och drivs tillsammans med Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och verksamheter inom besöksnäringen.

Kontakt

Vill du veta mer eller komma i kontakt med oss? Kontakta projektledare för GolfhuvudstadenDestination Halmstad. Eller mejla direkt till info@golfhuvudstaden.se.

Mer golfhuvudstaden

Golfpaket

Golfbanor

Mer av Halmstad