Deutsch
Dansk
English

Golfhuvudstaden möter Thomas Lindström

2021. Några gånger om året möter vi profiler från de olika golfanläggningarna. Denna gång är det dags för Thomas Lindström på Ringenäs Golfklubb. Längst ner på sidan kan du läsa om våra tidigare möten.

Möt Thomas Lindström

På PGA Networking Summit 2021 på Hotel Tylösand fick Thomas Lindström äntligen ta emot priset som årets tränare 2020. Stort och varmt grattis från oss på Golfhuvudstaden.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Den här utmärkelsen betyder jättemycket för mig. Framför allt är det en oerhörd stolthet att bli nominerad av tränare och människor runt om i landet som jag ser upp till.

Berätta lite om dig själv. Vad har du för bakgrund?

– Jag är uppvuxen på Öland och hade faktiskt ingen vetskap om golf förrän min morfar introducerade mig för sporten. Än idag minns jag hur jag längtade efter att få besöka mina morföräldrar i Skåne för att få spela golf med morfar. Först i 15-årsåldern kom jag i kontakt med golfen på Öland, på Ekerum. Sedan kom säsongsarbeten och lumpen i vägen. Men så började jag fundera på vad jag verkligen ville bli och svaret blev – golftränare.

Golfspelare

Foto: Göran Söderqvist, Svenska golfförbundet. Bilden visar Natalie och Thomas i samband med finalen på Junior-SM.

Hur kom det sig att det blev just Ringenäs GK?

– I och med att jag var uppvuxen på Öland, vid havet, längtade jag hela tiden till kusten. Jag började leta efter jobb som stämde in med var jag ville vara. Göran Tyrsing på Ringenäs GK nappade på mitt brev och när jag besökte Ringenäs kände jag direkt att jag skulle trivas här. Sanden, tallarna, havet – precis det jag önskade fanns i Halmstad.

Du har varit tränare på Ringenäs i GK i över 20 år. Vad är det som driver och motiverar dig?

– Jag har fantastiska kollegor. Vi jobbar jättebra ihop, utmanar, stöttar och kompletterar varandra. Ringenäs GK har varit lyhörda som arbetsgivare. Det finns utrymme att pröva våra idéer utifrån klubbens värdegrunder. Jobbet är otroligt fritt, samtidigt som det finns en tydlig riktlinje. Det passar mig helt enkelt. Både socialt och yrkesmässigt har det varit en kanonmatchning. Sedan är det personliga självklart väldigt viktigt. Familjen, min sambo och barnen, trivs fantastiskt bra i Haverdal där vi bor.

Er barn- och ungdomsverksamhet har ju blivit omtalad. Vad är det som gör att ni satsar så mycket på den?

– Det starkaste värdeordet i Ringenäs GK:s vision är ”familjärt”. Det är den känslan vi vill skapa, hela familjen ska känna sig välkommen. Vi tror väldigt mycket på vikten av att barn och ungdomar idrottar – framför allt inom golf förstås*. Alla vi som är involverade i verksamheten känner samma sak, hur viktigt välkomnandet är och att alla ska kunna utvecklas som de vill. Det är det som utvecklar oss.

* Del av nomineringstexten: Ringenäs Gk är en av de klubbar i Sverige som är starkast på juniorsidan och har varit under en längre tid. Nu märks framgångarna av ett långsiktigt arbete på de stora tourerna i form av flera spelare på bland annat damsidan som Julia Engström och Ingrid Lindblad samt att det även fylls på underifrån med landslagsspelare på pojksidan. De senaste åren har även Thomas coachat fram flera medaljer i Lag-SM.

Vad betyder samarbetet inom Golfhuvudstaden?

– Generellt sätt är det alltid fantastiskt bra med samarbeten. Via Golfhuvudstaden når vi ut till mängder av golfare i hela landet. Och vi golftränare i Halmstads olika klubbar har ett nära samarbete, vi hjälper varandra att utvecklas. Det finns en stark tro och framåtvilja. Tack vare det övergripande samarbetet mellan föreningarna kan vi alla hjälpas åt och se till att barn och ungdomar fortsätter att utveckla sin golf. Det sätter Halmstad och Halland på golfkartan.

Vilket är ditt favorithål här på Ringenäs GK?

– Gul 5, det tilltalar mig rent estetiskt med kontrasterna med tallar, hav, gult vajande gräs och det gröna perfekt kortklippta gräset. Det finns dessutom många alternativ att spela på, det gäller att välja rätt. Hålet ställer stora krav på val och tydlighet samtidigt som du får vila ögonen på något väldigt vackert.

Vem i hela världen skulle du vilja spela golf med? Och varför?

– Med min morfar. Det var han som ledde in mig golfvärlden och fick mig att tycka att golf var kul. Under min uppväxttid var han inte så aktiv som under sina bästa dagar, men han tog sig tid med mig. Vi fick dela något speciellt. Jag hade så gärna velat ta del av min morfars golfupplevelser under hans aktiva period. Tänk vad vi hade haft mycket att prata om.

Vad får man inte missa när man besöker Halmstad?

– Jag skulle visa upp vår fantastiska natur. Påarp eller Laxvik eller Särdals hed. Vi skulle promenera och stanna upp för att ta en härlig fikapaus. Hedarna är fantastiska. Utöver golfandet så uppskattar jag fiske och fågelskådning. Det är upplevelser som ger mer av livet.

Mer golfhuvudstaden

Golfpaket

Golfbanor

Mer av Halmstad