Deutsch
Dansk
English

Golfhuvudstaden möter Mats Nordvall

2019. Några gånger om året möter vi profiler från de olika golfanläggningarna. Hösten 2019 var det dags för Mats Nordvall på Tönnersjö Golfbana. Längst ner på sidan kan du läsa om våra tidigare möten.

Mats – en ”juniorman” som lever och andas golf.

Alla golfklubbar har någon eller några som gör det där lilla extra som bygger hela klubbens anda. De som engagerar sig. Som ser möjligheter istället för problem.
I vår reportageserie om eldsjälarna som brinner för sin golfklubb och för spelet möter vi denna gång Mats Nordvall, ordförande i Tönnersjö Golfbana. Vad är hans driv?

Berätta lite om dig själv och ditt första möte med golfen?

– Jag är en 64-årig entreprenör och familjeföretagare. För 30 år sedan började jag spela golf. Först på Skogaby. Sedan blev det Tönnersjö Golfbana som är närmare hemmet.

– I dagens samhälle lever vi i en uppkopplad värld. Du ska alltid vara tillgänglig. Livet är hektiskt. Därför är det så himla viktigt att kunna koppla bort och koppla av. Att vara här och nu. Det är skälet till att jag lever och andas golf.

Mats Nordvall och Annika Juuso

Du är ju entreprenör och egenföretagare – hur funkar det i rollen som ordförande?

– Jag startade mitt företag Specialprodukter år 1979. Som egenföretagare krävs att du har ett särskilt driv, och jag tror att det är en fördel i min roll som ordförande i Tönnersjö Golfbana. Jag har drivet att vilja utvecklas, att gå framåt och göra det tillsammans med mina ”familjemedlemmar” i klubben. Nu har jag varit ordförande i tio år sammanlagt. Ett hedersuppdrag!

Vad vill du åstadkomma? Vad är ditt driv?

– Juniorverksamheten ligger mig mycket varmt om hjärtat. Vi behöver föryngring och generationsväxling på flera plan. Damverksamheten är på uppåtgående och det gläder mig. Jag tror starkt på samarbete mellan golfklubbarna och jobbar för det.

Du pratar gärna om handicap. Fast på ett bredare plan. Varför?

– Det fina med golfen är faktiskt handicap. Oavsett om du är ung eller gammal, enbent eller tvåbent. Man eller kvinna. Gående eller sittande i rullstol. I balans eller psykisk obalans. Du kan ändå spela med vem du vill. Eller själv. Och i en naturskön miljö som skänker själen ro. Den gör samhällsnytta. Det vill jag skicka vidare.

Ni juniorsatsar och samarbetar med Stadium Sportscamp. Berätta!

– Jag tror att om du grundlägger ett intresse tidigt är det lättare att hitta tillbaka till det som äldre. Och det behövs föryngring inom golfen. Det är anledningen till att vi väljer att satsa på juniorer. Träningsgrupperna har fördubblats! Dessutom är det en sport där hela familjen kan spela tillsammans. Juniorerna är golfens framtid.

– Årets nyhet är Golf & Lek för barn mellan 6 – 8 år. Men vi hittar på mycket annat också. Särskilt glada är vi för samarbetet med Stadium Sports Camp som arrangeras i Golfhuvudstaden Halmstad i juni och juli. Då får barn i åldrarna 11 till 15 år chansen att finslipa sitt golfspel, och utvecklas på sin egen nivå. Det blir sommarens roligaste golfläger! På Tönnersjö Golfbana kan vi ju erbjuda boende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., mat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vackra banor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På vilket sätt tycker du att du får ut mer av livet genom golfen?

– Det är alltid jättekul att åka till golfbanan. Jag kan vara stressad, men när klubborna ligger i bagen och jag vet att jag är på väg till banan så sjunker stressnivån direkt. Det är lätt att få till spontangolf här på Tönnersjö Golfbana. Det gör det så mycket roligare. Tillgängligheten är viktig.

– Sedan har du alltid dina golfvänner. Jag är med i flera ligor. Och tack och lov är det positiva ligor inom golfen.

Om du fick välja att spela med vem du vill i hela världen. Vem skulle du välja då, och varför?

– Henrik Stenson. Hans spelstil har alltid tilltalat mig. Det är en fascinerande spelare. Jag älskar att spela med någon som är riktigt duktig för då skärper jag mig ännu mer i mitt eget spel.

Vilken är den bästa utslagsplatsen på Tönnersjö Golfbana?

Det är det sexans tee. När det är molnfritt kan du se havet skimra från utslagsplatsen. Det ger en nästan magisk känsla. Att stå där på höjden och bara njuta av utsikten, och av spelet. Det är extra allt. Tönnersjö är väldigt omtyckt. Inte bara för att den är så vacker utan även för att golfarna känner att vi bryr oss.

Vi sprang på ytterligare en eldsjäl…

Vi fick några ord med Annika Juuso som är Hotell- och kanslichef på Tönnersjö Golfbana. Annika ser till att mat, logi och reception fungerar. Hon har helt enkelt koll.
Annika tror lika starkt som Mats på vikten av samarbete. Inte bara inom golfen utan även med olika företag på orten. De har bland annat genomfört dagen ”Upptäck Eldsbergabygden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.”. Ett nytt sätt att samarbeta, skapa stolthet och sätta orten på kartan.

Mer golfhuvudstaden

Golfpaket

Golfbanor

Mer av Halmstad