Deutsch
Dansk
English

Weekend under sensommaren

Även om vardagen är igång igen kan du förlänga sommarkänslan. Njut av ljumma kvällsdopp, välfyllda gårdsbutiker, grönskande natur och gott cityhäng. Boka in en härlig sensommarweekend. I Halmstad är sommaren lite längre!

Vi har tagit fram tre tips på en sensommar-weekend i Halmstad. Välj den som passar dig bäst, eller mixa och matcha.

Livräddartornet och stranden i Tylösand i Halmstad

Livräddartornet och stranden i Tylösand. Foto: Alexander Hall

Sensommar i Tylösand

Fyra kilometer fantastisk badstrand, pulserande kvällar, livräddarskola, unika restauranger, toppklassad golfbana och underbar natur. Listan tar aldrig slut. Med andra ord. Det finns flera anledningar till varför Tylösand är ett känt begrepp både i Sverige och utanför landets gränser. Välkommen på en sensommarweekend med mycket kustkänsla.

Fredag

15.00 Det är äntligen fredag och du har precis checkat in på Tylebäck Hotell & Konferens. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hotellet har ett fantastiskt läge i strandskogen mellan Tylösand och Frösakull. Här råder lugnet och hela anläggningen är inbäddad i grönska.

Tylebäck spa i Halmstad

Tylebäck spa. Foto: Tylebäck

16.00 Unna dig en stund i Tylebäck Hotell & Konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. spa- och relaxavdelning. Den rofyllda stämningen är speciell och det är enkelt att bara vara och njuta av stillheten. På terrassen finns ett lyxigt spabad och i relaxrummet finns en bastu. När du är uppvärmda efter badet glider du enkelt ner i massagestolen och låter musklerna knådas.

19.00 Kvällens middag serveras på mysiga Hygge. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här bjuds på fantastiska crêpes och galetter, där många av Halmstads och Hallands lokala råvaror står i fokus.

Halmstad wakepark

Halmstad wakepark. Halmstad Wakepark

Lördag

10.00 Efter en god hotellfrukost väntar en dag med nya äventyr. På med badkläderna och bege dig till Halmstad Wakepark för en fartfylld upplevelse. Här får du prova den växande brädsporten wakeboard, en kombination av vattenskidor och snowboard på vatten. Vågar du inte prova att stå på brädan är det nästan lika kul att vara en del av gemenskapen som åskådare.

13.00 Hungrig efter förmiddagens aktivitet, beger du dig mot Möllegårds naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och populära World of Riccardo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här serveras pizza och inte vilken pizza som helst. Det handlar förstås om äkta italiensk pizza bakad på traditionellt vis, i vedugn och med råvaror noga handplockade av Riccardo själv. Mjölet kommer till exempel från Padova nära Venedig, närmare bestämt från familjen Quaglia som malt och förfinat mjöl i fyra generationer. Avsluta med en kortare promenad i Möllegårds lummiga naturreservat.

Bäck i Möllegårds naturreservat

Möllegårds naturreservat

15.00 Checka in på Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och efter en aktiv dag passar det extra bra att avrunda med ett besök på hotellets prisbelönta och lyxiga spa, The Spa. Här möts du av en upplevelse som överraskar, inspirerar och släpper loss mycket kreativ energi. Här är det nämligen okej att skratta och ha kul samtidigt som du och ditt sällskap unnar er avkoppling och njutning.

19.00 När kropp och själ fått en stunds avkoppling är det dags för middag på Restaurang Tylöhus, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hotel Tylösands Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.mest anrika restaurang. Här erbjuder köksmästarna en klassisk svensk meny med egen twist från noggrant utvalda råvaror. Ni kan räkna med en inspirerande matupplevelse i bästa tänkbara västkustmiljö.

Fyra personer i morgonrockar på The Spa på Hotel Tylösand i Halmstad

The spa på Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanna

Söndag

08.00 En fantastisk helg börjar lida mot sitt slut. Se till att njuta extra länge vid den välfyllda frukostbuffén innan förmiddagens första stopp väntar.

10.00 I Halmstad gillar vi att spela golf och nu är det din tur. Bege dig till Halmstad Golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där det finns två riktigt bra artonhålsbanor. Halmstad Golfklubbbs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Norra bana utses regel­bundet till en av landets bästa i olika rankingar. Och inget besök på Halmstad Golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är komplett utan att även gå en runda på den smalare och kortare Södra banan. Välj den du tycker är mest lockande och spara den andra till ditt nästa besök.

Vy över Halmstad golfklubbs restaurang

Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

13.00 När rundan är avslutad är du väl värd en vällagad lunch på Halmstad golfklubbs restaurang, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en högklassig restaurang med skön atmosfär och bästa tänkbara service. Här finns plats för alla som vill umgås, äta och dricka gott i en trivsam, avslappnad och sportig miljö.

14.00 Helgen har nått sitt slut. Vill du ta med dig lite av den halländska havskänslan hem så gör ett sista stopp på Fiskbutiken i Frösakull. Här kan du handla med dig färsk fisk när den är som bäst!

Brearedssjön i Simlångsdalen i Halmstad

Brearedssjön i Simlångsdalen. Foto: Alexander Hall

Sensommar i Simlångsdalen

Åk på en sensommarweekend i Simlångsdalens djupa skogar. Här hittar du både fart och lugn i kombination med spännande matupplevelser. Allt insvept i vackra vyer. Kombinera Simlångsdalen med en tur i in till Halmstad city och få det bästa av två världar.

Fredag

16.00 Börja din weekend med att checka in på naturnära Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., beläget i hjärtat av Simlångsdalen. Den unika inredningen tillsammans med den halländska maten med flera inslag av naturen ger dig en äkta och unik upplevelse.

Danska fall

Danska fall

17.00 Innan det är dags för middag, på med promenadskorna. Ge dig ut på en lätt vandring till en av Halmstads mest välbesökta platser, Danska fall. Det mäktiga vattenfallet har en total fallhöjd på 36 meter. Slå dig ner för en stunds återhämtning till ljudet av den brusande forsen och njut av ljuset som sipprar genom bokarnas magiska lövvalv.

19.00 Tillbaka på hotellet väntar en lokal dryckesprovning med grannen Breared Brewery. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Smaka dig fram bland goda ölsorter tillsammans med lite tillbehör.

20.00 Efter ölprovningen är det dags för genuin matupplevelse. I Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. restaurang serveras typiska halländska och svenska smaker som vildsvin, fläder, hjort, lax eller grönkål. Menyn följer årstiderna och har många lokala välsmakande inslag av naturen.

Fiskare i Halmstad

Lördag

08.00 Börja dagen tidigt med en härlig hotellfrukost för att samla energi för dagens äventyr.

09.00 Ta med fiskespöna och bege dig till Vinnalt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., strax norr om Simlångsdalen. Här är naturen och fisket i fokus och du kan fiska kast- eller flugspö i de lugna vattnet. Här erbjuds också olika sorters fiskepaket, kurser och boende i vacker miljö. Föredrar du att fiska i någon av Simlångsdalens övriga sjöar är ett tips att hyra roddbåt eller fiskekajak och ge dig ut på jakt efter allt från öring till abborre.

12.00 Åk inom Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hämta upp din förbeställda picknickkorg som går att köpa i två olika varianter, skog eller hav/grön. Ta med korgen upp till fantastiska Klövaberget för att avnjuta lunchen med fantastisk utsikt följt av en naturskön promenad.

Vargaslätten i Halmstad

Vargaslätten. Foto: Judit Hetzold

14.00 Nu väntar ett besök på Vargaslätten, eller snarare på Sigfrid Ericsson Museum där du får lära dig om historien och personen bakom den mytomspunna skogsträdgården Vargaslätten. Passa även på att göra ett besök på Gerbianska Trädgården som drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma. Här kan du botanisera bland hundratals växter från växtbutiken och plantskolan.

17.00 Finn lugnet i skogsgläntan. Efter ett lärorikt besök på Vargaslätten styr du upp mot Paulsson Paleo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att checka in för natten. Här lever Cecilia, Catharina och Simon med familj. Deras mål är att bli helt självförsörjande på både kött och grönsaker men de vill också sprida kunskap om en sundare livsstil med hjälp av stenålderskost, yoga och barfotalöpning ute i skogen.

18.00 En fullspäckad dag avslutas med en trevlig utflykt till Halmstad city. Ät middagen på någon av alla restauranger, helst på en solig uteservering. Några tips är Hummër Grill och Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Bistro Jarlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller The Bull´s Pub. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Njut av stadspulsen innan det är dags att ge dig tillbaka till Simlångsdalen där suset i träden och porlandet från bäckarna kommer vagga dig till en skön natts sömn.

Två vandrare i Halmstad

Foto: Jaokim Leihed

Söndag

08.00 Du vaknar till fåglarnas glada kvitter och slår dig ner i den lummiga trädgården för att äta gårdens goda frukost bestående av hembakat glutenfritt bröd med pålägg och säsongens grönsaker, kokt gårdsägg, eko-yoghurt med bär och kaffe eller té.

09.00 Efter frukosten väntar trailrunning med Simon. Han har sprungit sedan tonåren då han tävlade inom friidrott men numera är löpningen mer meditativ än tävlingsinriktad. Följ med på en teknisk utmaning eller en avkopplande jogging (vilket som passar dig bäst) genom de spektakulära skogarna i Simlångsdalen. Är du mer för vandring så är ett tips att ge dig iväg på en tur längs någon av Gyltinges fyra vandringleder. Du kan välja brett mellan leder med olika längd och svårighetsgrad. Kanske vågar du till och med på ett dopp i sjön?

13.00 En fullspäckad helg avslutas med en mysig utflykt till Ulvereds hjorthägn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan förvänta dig en unik matupplevelse. Här sitter du med utsikt över skogen och hjorthägnet under hela måltiden. Handla även delikatesser i gårdsbutiken så du kan fortsätta njuta av din upplevelse hemifrån.

Två personer promenerar längs Nissan i Halmstad

Promenad längs Nissan. Foto: Minna Elisa

Sensommar i city

Samla extra energi inför hösten. Ta en sensommartur till Halmstad city och njut av en weekend med både avkoppling, fart och goda smaker. I Halmstad får du lite av varje.

Fredag

16.00 Du har precis anlänt och checkar in på hotellet Halmstad Plaza, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget alldeles intill Resecentrum. Med 14 våningar, 242 rum, restaurang Angelini Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt en skybar, där takterassen ger utsikt och vy över city och havet, är hotellet ett tydligt landmärke i Halmstad.

18.00 Du blir sugen på att se staden och tar därför en promenad in för en middag på Halmstads största uteservering The Bulls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där spenderar du kvällen och kan slappna av i den härliga kvällssolen. När kvällen börjar gå mot sitt slut avslutar du med att strosa längs Nissan, kika gärna in på vår promenad längs Nissan som finns att hämta på Halmstad Tourist Center.

Restaurang The Bulls i Halmstad

The Bulls. Foto: Joakim Leihed

Lördag

08.00 Efter en god natts sömn startar du dagen med en stor och härlig frukostbuffé innan du ger dig ut för att upptäcka en av Halmstads vackraste leder, Prins Bertils stig. Vandringen börjar vid Halmstads slott, följer Nissans kajkant till Småbåtshamnen för att sedan fortsätta längs med kusten mot Tylösand och Möllegård. Du går första sträckan till Västra stranden.

10.00 Vid Västra stranden väntar ett nytt äventyr, då detta är en populär spot för kitesurfing. Med hjälp av en surfbräda och kiten utnyttjar du vindens kraft som driver dig fram i hög hastighet på vattnet och i luften! De senaste åren har sporten fått ett rejält uppsving och är mycket populär här i Halmstad. KiteKalles Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kunniga personal hjälper dig med utrustning och instruktioner.

13.00 Nu är det läge att fylla på med energi. Slå dig ner på Söderpiren, ett café beläget på Västra stranden med magisk utsikt över havet. Beställ in någon av deras varma mackor eller kanske en fräsch sallad. Dagsfärsk smoothie, lemonad, kaffe eller kanske en iskaffe i sensommarvärmen passar bra till.

Människor strosar i Halmstad city

Foto: Minna Elisa

14.00 Ta Prins Bertils stig tillbaka mot city. Strosa runt bland butiker, restauranger och caféer och njut av ett sprudlande city. Köp underbart god gelato på World of Riccardos Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lilla glasscafé. Ta med er glassen till Norre Katts park för att avnjuta på bänk, mitt bland all grönska och utsikt över Nissan och Rotundan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Eller slå dig ner inne i caféet, glassen smakar fantastiskt – oavsett väder och plats!

16.00 Padel spelas lite varstans i Halmstad. En timmes padel står nu på ditt schema. Vid Örjans vall finns det tre utomhusbanor där du spelar i det härliga vädret, i en mysigt naturskön miljö. Precis intill Nissan.

Vänner skålar på uteservering i Halmstad city

Foto: Minna Elisa

19.00 Det är middagsdags och Zigges Garage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. väntar på dig. Med utsikt över Nissan kan du njuta av tapas och pintxos lagade med kärlek och nyskapande cocktails rörda till perfektion. Mysigt och helt olikt någonting annat.

21.00 Du har haft en lång dag med äventyr och nu är det dags att avsluta den på nionde våningen på Halmstad Plaza. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En läcker skybar väntar på dig, fylld med välförtjänta drycker där terrassen ger magisk utsikt och vy över Laholmsbukten.

Halmstad slott

Halmstad slott

Söndag

10.00 Efter en lång söndagsfrukost är det dags för en historisk stadsvandring, hämta först en karta på Halmstad Tourist Center eller ladda ner den digitalt. Stadsvandringen ger er fördjupad kunskap i Halmstads historia och tar dig med till bland annat Halmstads slott, Norre Port och S:t Nikolai kyrka.

12.00 Du bestämmer dig för att ägna dagen åt historia och väljer därför att ta dig upp till Galgberget. En grön liten oas med spännande historia, bara ett stenkast från city. Men först stannar du till vid Hello take away Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att köpa med dig dagens lunch. Väl uppe på Galgberget, slå dig ner vid utsiktsplatsen och njut av din picknick till en vacker utsikt över Halmstad.

Utsikt över från Galgberget över centrala Halmstad

Utsikt från Galgberget

13.00 Spana in Friluftsmuseet Hallandsgården, ett givet besöksmål för den som vill uppleva livet som det var förr. Strosa runt bland byggnader från 1700-talet och framåt liksom ta del av de kulturväxter om växer vid byggnaderna, bland annat portlandsrosor, kryddväxter och humle. Sommartid är museet bemannat och byggnaderna öppna, men även om dem hunnit stänga är det absolut värt ett besök!

14.00 Fortsätt med en mysig promenad i Galgbergets vackra bokskog som sakta börjar skifta över till höstens lysande färger. Avsluta dagen med ett besök uppe i utsiktstornet för en sista blick över Halmstad innan det bär av hemåt igen.

Mer sensommar

Guldkorn

Mer av Halmstad