Deutsch
Dansk
English

Tips för härliga sensommarkvällar

Njut av sensommarens härliga kvällar och förläng sommarkänslan. Vi har tagit fram tre förslag för en härlig sensommarkväll. Vad sägs om havsbrisar i Tylösand, stadspuls i Halmstad city eller en aktiv kväll i Simlångsdalen.

Fyra personer på väg ner mot stranden i solnedgång

Foto: Studio Solkatt

Sensommarkväll i Tylösand

Söker du salta vindar och härliga vyer av sandstrand är Tylösand ett perfekt besöksmål för att förlänga sommaren. Det finns flera anledningar till varför Tylösand är ett känt begrepp både i Sverige och utanför landets gränser. Här har vi satt samman ett tips på en härlig sensommarkväll i Tylösand.

Punch restaurang i Tylösand i Halmstad

Punch restaurang

17.00 Anländer du till Punch Mat & Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i hjärtat av Tylösand för att inleda den fortfarande ljumna kvällen med en runda äventyrsgolf med ditt sällskap, perfekt uppladdning inför middagen. När ni sedan spelat färdigt och känner er redo, finns ett dukat bord till er inne på restaurangen. Menyn består av mat från Skandinavien liksom en rad välsmakande pizzor.

21.00 Mätt och belåten beger du dig mot Tyludden för en lugn kvällspromenad längs med kustnära Prins Bertils stig. Slå dig ner på klipporna, blicka ut över ett skvalpande vackert hav och beskåda en magisk solnedgång. Eller ta dig ett härligt dopp längs den 4 km långa sandstranden.

Två kajaker i Simlångsdalen i Halmstad

Foto: Alexander Hall

Sensommarkväll i Simlångsdalen

Längs vackra sjöar och genom trolsk sagoskog breder Simlångsdalen ut sig. Här finns flera vandringsleder, cyeklleder och härliga sjöar för bad och paddling. Välkommen ut i de djupa skogarna och det vilda Halmstad.

16.00 Kvällen börjar redan på eftermiddagen då du möter upp Niklas på Flyta.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för ett riktigt skräddarsytt naturäventyr. Upplevelsen startar med kajakpaddling i idylliska Simlången. Niklas erbjuder såväl uthyrning av kajaker som introduktionskurser och fortsättningskurser för dem som vill växa och bli mer bekväma på vattnet.

Vänner lagar mat utomhus

Matlagningskurs mitt i naturen med Niklas på Flyta.nu. Foto. Alexander Hall

18.00 Efter en rofylld paddelrunda är du säkert sugna på god mat, och varför inte laga den tillsammans med ditt sällskap? Kvällen fortsätter med en måltidsupplevelse i naturens tecken där de halländska råvarorna tas om hand på det mest naturliga sätt. Tillsammans med Niklas på Flyta.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillagar ni maten över öppen eld samtidigt som Niklas delar med sig knep och trix för att balansera smaker. Middagen, ja den njuter ni av tillsammans innan solen försvinner ner över horisonten.

Hör av er till Niklas på Flyta.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och bokningsförfrågan. Detta är bara ett exempel, Niklas skräddarsyr och skapar paket efter önskemål och säsong.

21.00 Efter en välsmakande middag kan det vara skönt att låta kroppen varva ner. Njut av ett värmande bastubad på Tallhöjdens Värdshus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Eller avsluta med en stillsam promenad längs Brearedssjön, du kanske till och med vågar dig på ett svalkande kvällsdopp?

Vänner på uteservering i Halmstad

Foto: Minna Elisa

Sensommarkväll i Halmstad city

Njut av pulsen i Halmstad, i Hallands regionhuvudstad. Varva kvällen med takbarer, härliga smakupplevelser och en promenad genom staden.

17.00 Börjar kvällen med att ta dig upp till den takbaren, Gretas Tak, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger högst upp på Hotell Mårtensons Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tak. Bland takåsar och bubblande drinkar skålar du här för en fortsatt fantastiskt sensommarkväll med ditt sällskap.

18.30 Innan du sedan slår dig ner och intar kvällens middag, passa på att njuta av den sista ljuvligt friska kvällsluften med en promenad längs ån Nissan. Här kan du strosa runt i din egna takt och se hur vackert solen sista strålar speglas i vattnet. Vill du fördjupa dig kan du följa kartan Vandring längs med Nissan, som finns digitalt eller på Halmstad Tourist Center.

19.30 Restaurang Kakel och bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. serveras magiska smårätter med en meny som återspeglas i rådande årstid. Här kan du umgås med vänner över en bit mat – antingen i baren eller vid ett bord. Är ni ett stort sällskap kan ni passa på att blanda friskt och beställa ert eget urval av rätter. Du hittar hit genom att styra mot Lilla Torg.

Mer sensommar

Guldkorn

Mer av Halmstad