Deutsch
Dansk
English

En sensommardag i Halmstad

En perfekt sensommardag i Halmstad är fylld av glittrande solsken, ljuvliga havsbrisar, ett livfullt city och vacker natur.

Vi har tagit fram tre förslag på en sensommardag i Halmstad. Vad väljer du? En dag vid havet i Tylösand? I Simlångsdalens skogar? En citydag? Eller en kombo av de tre?

The Spa på Hotel Tylösand i Halmstad

The Spa på Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

En sen­sommar­dag i Tylösand

Tylösand är ett känt begrepp både i Sverige och utanför landets gränser. Det finns flera anledningar till varför: Fyra kilometer fantastisk badstrand, pulserande kvällar, livräddarskolan, toppklassad golfbana, unika restauranger och underbar natur. Listan tar aldrig slut.

10.00 Se till att ha en bra frukost i magen och bege dig sedan till Ringenäs Golfklubb, en av Sveriges vackraste banor. Här finns totalt 27 golfhål fördelat på tre olika slingor, precis vid havet och med en enastående utsikt över Kattegatt. Föredrar du i stället padel, så finns här en populär utomhusbana.

Creps på restaurang Hygge i Tylösand i Halmstad

Foto: Hygge

12.00 Efter en förmiddag på golfbanan är det läge att fylla på med energi. På Hygge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuds det på fantastiska crêpes och galetter, där många av Halmstads och Hallands lokala råvaror står i fokus. Nytt för i år är en nybyggd inomhusservering med delikatessdisk.

13.30 Med mat i magen fortsätter dagen med en utflykt till Möllegårds naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Promenera sista etappen av Prins Bertils stig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Väl på plats kan du strosa runt i fantastisk skogsmiljö med porlande bäckar och fåglar som kvittrar glatt.

Familj går vid havet längs Prins Bertils stig i Halmstad

Prins Bertils stig. Foto: Joakim Lindström

15.00 Lagom till eftermiddagskaffet väntar ett besök på World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är här som Ricardo Boggian gör sin italienska glass med smaker efter säsong. I det gamla ko- och häststallet finns nu ett charmigt café i norditaliensk stil. Här kan du beställa in en smarrig glassfika toppat med en kopp italienskt premiumkaffe.

19.00 En lång dag börjar gå mot sitt slut. Slår dig ner vid ett bord på Leifs Pizzeria, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en av Hotel Tylösands restauranger. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här sitter du med vacker havsutsikt och kan välja och vraka på flertalet olika stenugnsbakade pizzor.

21.00 Innan du rundar av kvällen, promenera en stund i vattenbrynet, pausa i sanddynerna eller ta ett uppfriskande kvällsdopp.

Mountainbike-åkare tar paus vid en Torvsjön i Halmstad

Torvsjön. Foto: Mountain Biking in Halmstad, Mikael Strand

En sen­sommar­dag i Simlångs­dalen

I Halmstads östra delar hittar du Simlångsdalen med sin otroligt vackra natur. Förutom ett flertal naturreservat finns här ett tiotal vandrings­leder som går igenom vild natur, längs vackra sjöar och genom trolsk sagoskog.

Danska fall i Halmstad

Danska fall

09.00 Packa med dig frukosten och bege ´dig till det vackra naturreservatet Gårdshult. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Promenera längs Gårdshultaleden och upplev ett magiskt kulturlandskap som för tankarna till Astrid Lindgrens filmer. Vid det mäktiga vattenfallet Danska fall dukar du upp frukosten och avnjuter den till porlandet från fallet.

11.00 Nu är det dags för en guidad tur på den självhus­hållande gården Paulsson Paleo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här lever Cecilia, Catharina och Simon med familj. Deras mål är att bli helt självförsörjande på både kött och grönsaker men de vill också sprida kunskap om en sundare livsstil med hjälp av stenålderskost, yoga och barfotalöpning ute i skogen. Följ med på en 45 minuters lång guidning där Paulssons Paleo berättar om odlingsteknik, djurhållning, kost och livsstil. Passa också på att kika in i den lilla gårdsbutiken och köp med dig Paleos egensyrade grönsaker.

Balkong på Nicolas café i Simlångsdalen i Halmstad

Nicolas café

12.00 Dagens lunch serveras på Nicola´s Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. strax utanför Simlångsdalen. Slå dig ner i den rogivande trädgården och njut av en lättare hemlagad lunch. Här kan du också utmana familjen eller vännerna i en omgång minigolf, ta en promenad i de mysiga omgivningarna eller fika.

14.00 Med lite mat i magen och ny energi är det dags för nästa äventyr – från cykelsadeln. Hyr mountainbikes genom Mountain Biking in Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och upptäck Simlångsdalen. Antingen på egen hand eller med guide, för de bästa smultronställena längs vägen och tips på hur du förbättrar din cykling.

18.00 Dagen avslutas med en middag på Tallhöjdens Värdshus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här serveras typiska halländska och svenska smaker som vildsvin, fläder, hjort, lax och grönkål. Menyn följer årstiderna och har många lokala välsmakande inslag av naturen.

Vänner i park i Halmstad

Foto: Minna Elisa

En sensommardag i city

En sensommardag i Halmatad city bjuder på rika konst-, historia och amtupplevelser. Nissans vatten är alltid nära och bjuder in till aktiviteter med både fart och lugn.

09.00 Dagen börjar med en fantastisk frukost på Cortado Coffee Shop. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du välja och vraka mellan olika frukostalternativ. Eller så väljer du helt enkelt Cortados frukostdeal där du får ett hopplock av flera frukostfavoriter.

Cortado Coffee Shop i Halmstad

Cortado Coffee Shop

10.00 Mätt och belåten ger du dig i väg till förmiddagens aktivitet, konstvandring i city. Konstkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (hämtas på Halmstad Tourist Center eller digitalt) har du redo i handen så du lätt kan guida dig fram och läsa om alla fina konstverk. Passa också på att göra ett stopp på Hallands Konstmuseum, där du erbjuds ett omfattande utbud av utställningar och spännande programpunkter.

13.00 Lunchen serveras på den mysiga salladsbaren Gastro Grön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. inne i Drottning Kristina Passagen. Välj mellan flertalet fräscha sallader och låt smaklökarna njuta av hur god en enkel sallad kan vara.

Två personer tittar ut över Nissan i Halmstad

Foto: Minna Elisa

14.30 Efter lunch väntar en utmanande och spännande upplevelse då du ska få testa på att paddla stand up paddleboard, SUP, i Nissan. Under ledning av KiteKalles Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kunniga personal. Under tiden du njuter av naturen och äventyret på vattnet övar du faktiskt både styrka, rörlighet och balans, nästan utan att det märks.

16.00 Fysisk aktivitet får magen att kurra. Slå dig ner på Skånskans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Brooktorpsgårdens mysiga uteserveringar för en sen fika. Strosa runt en sväng i Halmstad city för att sedan följa kajpromenaden mot havet, på vägen passerar du bland annat Halmstads slott.

Restaurang Söderfamiljen i Halmstad

Söderfamiljen

19.30 En fantastisk dag börjar gå mot sitt slut. Längs kajpromenaden ligger restaurang Söderfamiljen, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en liten familjär kvarterskrog som bjuder på härlig stämning och mat som inspireras av det naturen erbjuder just nu. Söderfamiljen är medvetna och lagar mat på närproducerade, ekologiska och högkvalitativa råvaror. Kul utbud av lokala öl och väl valda viner. Ibland tapas, ibland mer traditionell meny med frasig råraka, finfin bacontoppad sej med potatismos, grönkål och picklade lingon. Ljuvlig, mustig och generös bouillabaisse. Här avslutar du din dag på bästa sätt.

Mer sensommar

Mer av Halmstad