Deutsch
Dansk
English

En sensommardag i Halmstad

En perfekt sensommardag i Halmstad är fylld av glittrande solsken, ljuvliga havsbrisar, ett livfullt city och vacker natur.

Vi har tagit fram tre förslag på en sensommardag i Halmstad. Vad väljer du – en dag vid havet i Tylösand, i Simlångsdalens skogar, en citydag eller en kombo av de tre? Detta är tre förslag som du sedan kan mixa så det passar dig. Du bokar boende och aktiviteter separat själv.

The Spa på Hotel Tylösand i Halmstad

The Spa på Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

En sen­sommar­dag i Tylösand

Tylösand är en välkänd plats både nationellt och internationellt. Det finns flera anledningar till varför: Fyra kilometer fantastisk badstrand, pulserande kvällar, livräddarna, toppklassad golfbana, brett utbud av restauranger och underbar natur.

10.00 Se till att ha en bra frukost i magen och bege dig sedan till Ringenäs Golf, Hotell & Konferens, en av Sveriges vackraste banor. Här finns totalt 27 golfhål fördelat på tre olika slingor, precis vid havet och med en enastående utsikt över Kattegatt. Föredrar du i stället padel, så finns här en populär utomhusbana.

Creps på restaurang Hygge i Tylösand i Halmstad

Foto: Hygge

12.00 Efter en förmiddag på golfbanan är det läge att fylla på med energi. På Hygge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuds det på fantastiska crêpes och galetter, där många av Halmstads och Hallands lokala råvaror står i fokus. Missa inte den trevliga delikatessdisken och köp med något gott innan det är dags att gå vidare.

13.30 Med mat i magen fortsätter dagen med en utflykt till Möllegårds naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Promenera sista etappen av Prins Bertils stig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Väl på plats kan du strosa runt i fantastisk skogsmiljö med porlande bäckar och fåglar som kvittrar glatt.

Familj går vid havet längs Prins Bertils stig i Halmstad

Prins Bertils stig. Foto: Joakim Lindström

15.00 Lagom till eftermiddagskaffet väntar ett besök på World of Riccardo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är här som Ricardo Boggian gör sin italienska glass med smaker efter säsong. I det gamla ko- och häststallet finns nu ett charmigt café i norditaliensk stil. Här kan du beställa in en smarrig glassfika toppat med en kopp italienskt premiumkaffe.

19.00 En lång dag börjar gå mot sitt slut. Slår dig ner vid ett bord på Leifs Pizzeria, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en av Hotel Tylösands restauranger. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här sitter du med vacker havsutsikt och kan välja och vraka på flertalet olika stenugnsbakade pizzor.

21.00 Innan du rundar av kvällen, promenera en stund i vattenbrynet, pausa i sanddynerna eller ta ett uppfriskande kvällsdopp.

Mountainbike-åkare tar paus vid en Torvsjön i Halmstad

Torvsjön. Foto: Mountain Biking in Halmstad, Mikael Strand

En sen­sommar­dag i Simlångs­dalen

I Halmstads östra del hittar du Simlångsdalen med sin otroligt vackra natur. Förutom ett flertal naturreservat finns här ett tiotal vandrings­leder som går igenom vild natur, längs vackra sjöar och genom trolsk sagoskog.

09.00 Packa med dig frukosten och bege dig till det vackra naturreservatet Gårdshult. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Promenera längs Gårdshultaleden och upplev ett magiskt kulturlandskap som för tankarna till Astrid Lindgrens filmer. Vid det mäktiga vattenfallet Danska fall dukar du upp frukosten och avnjuter den till porlandet från fallet.

Danska fall i Simlångsdalen i Halmstad

Danska fall. Foto: Per Nilsson

11.00 Nu är det dags för en guidad tur på den självhus­hållande gården Paulsson Paleo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här lever Cecilia, Catharina och Simon med familj. Deras mål är att bli helt självförsörjande på både kött och grönsaker men de vill också sprida kunskap om en sundare livsstil med hjälp av stenålderskost, yoga och barfotalöpning ute i skogen. Följ med på en 45 minuters lång guidning där Paulssons Paleo berättar om odlingsteknik, djurhållning, kost och livsstil. Passa också på att kika in i den lilla gårdsbutiken och köp med dig Paleos egensyrade grönsaker.

12.00 Ta dig in till Tallhöjden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för en härlig lunch. Eller hämta upp din förbeställda picknickkorg på Tallhöjden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Picknickkorgen går att köpa i två olika varianter, skog eller hav/grön. Ta med korgen till Korumpan vid Simlången för att avnjuta lunchen med härlig stilla utsikt över sjön. Varför inte avsluta med ett uppfriskande dopp.

Cyklist på mountainbike i skogen i Halmstad

Foto: Mountain Biking In Halmstad

14.00 Med lite mat i magen och ny energi är det dags för nästa äventyr – från cykelsadeln. Hyr mountainbikes genom Mountain Biking in Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och upptäck Simlångsdalen. Antingen på egen hand eller med en guide för att hitta de bästa smultronställena längs vägen och få tips på hur du förbättrar din cykling.

18.00 Dagen avslutas med en middag på Tallhöjdens Värdshus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här serveras typiska halländska och svenska smaker som vildsvin, fläder, hjort, lax och grönkål. Menyn följer årstiderna och har många lokala välsmakande inslag av naturen.

Vänner i park i Halmstad

Foto: Minna Elisa

En sensommardag i city

En sensommardag i Halmstad city bjuder på unik konst, intressant historia och spännande matupplevelser. Nissans vatten är alltid nära och bjuder in till aktiviteter med både fart och lugn.

09.00 Dagen börjar med en fantastisk frukost på Cortado Coffee Shop. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du välja och vraka mellan olika frukostalternativ. Eller så väljer du helt enkelt Cortados frukostdeal där du får ett hopplock av flera frukostfavoriter.

Cortado Coffee Shop i Halmstad

Cortado Coffee Shop

10.00 Mätt och belåten ger du dig i väg till förmiddagens aktivitet, konstvandring i city. Konstkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (hämtas på Halmstad Tourist Center eller digitalt) har du redo i handen så du lätt kan guida dig fram och läsa om alla fina konstverk. Passa också på att göra ett stopp på Hallands Konstmuseum, där du erbjuds ett omfattande utbud av utställningar och spännande programpunkter.

13.00 Fortsätt med en lunch hos Brunchbaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger vägg i vägg. Restaurangens koncept "brunch hela dagen" är svårt att motstå då det finns ett varierad meny med allt från kycklingtaco till fluffiga amerikanska pannkakor.

Två personer tittar ut över Nissan i Halmstad

Foto: Minna Elisa

14.30 Efter lunch väntar en utmanande och spännande upplevelse du testar på SUP – stand up paddleboard. Under ledning av KiteKalles Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kunniga personal upplever du Nissans vackra omgivningar och ser staden från ett annat perspektiv. Dessutom övar du faktiskt både styrka, rörlighet och balans, nästan utan att det märks.

16.00 Fysisk aktivitet får magen att kurra. Slå dig ner på Skånskans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Brooktorpsgårdens mysiga uteserveringar för en sen fika. Strosa runt en sväng i Halmstad city för att sedan följa kajpromenaden mot havet, på vägen passerar du bland annat Halmstads slott.

Restaurang Söderfamiljen i Halmstad

Söderfamiljen

19.30 En fantastisk dag börjar gå mot sitt slut. Längs kajpromenaden ligger restaurang Söderfamiljen, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en liten familjär kvarterskrog som bjuder på härlig stämning och mat som inspireras av det naturen erbjuder just nu. Söderfamiljen är lagar mat på närproducerade, ekologiska och högkvalitativa råvaror. Här finns ett kul utbud av lokala öl och väl valda viner. Menyn varierar utifrån säsong med allt från tapas till en mer traditionell meny. Här avslutar du din dag på bästa sätt.

Mer sensommar

Mer av Halmstad