Deutsch
Dansk
English

Unika boenden

Vill du att ditt boende ska vara en del av upplevelsen under din resa? I Halmstad finns flera unika boende. Allt från små charmiga pensionat till stora anrika hotell.

Husen Kottehusen på västra stranden i Halmstad

Kottehusen

Kottehusen på Söder

Västra stranden, mitt i naturen på stranden, smälter de små kottehusen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fint in bland vassen. Här somnar du till vågornas brus på stranden och vaknar upp till en magisk soluppgång som lockar till ett uppfriskande morgondopp.

De små husen är cirka 10 kvadratmeter och mysigt inredda med allt du behöver för en unik upplevelse vid havet, dusch och toalett finns i det närliggande servicehuset. Utanför finns en egen liten altan dit en välsmakande frukostkorg levereras varje morgon. Det är bara att luta dig tillbaka och njuta av den fantastiska havsutsikten från första parkett.

Halmstad Gårdshotell är en boendeanläggning belägen i Halmstad med fantastisk natur och närhet till havet

Halmstad Gårdshotell

Halmstad Gårdshotell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har paret Johan och Elin tagit godbitarna från ett boutiquehotell och det bästa ur ett ekohostel och skapat ett charmigt och unikt boende på en gård mellan Tylösand och centrum. Rummen knyter an till gårdens historia och är inredda med känsla där ljust och fräscht blandas med färg och form, gammalt och nytt.

Det gemensamma köket och matsalen är beläget i det renoverade gamla stallet och bjuder in till samtal med såväl värdparet som andra gäster. Utanför finns en stor trädgård som agerar vardagsrum med stora ytor för umgänge och barnlek. Den enorma grillen är perfekt för mysiga grillkvällar medan hängmattorna bjuder in till en lugn stund med blicken fäst på den blå himlen.

Ett rum med öppen vägg på pensionat Lilla Lyngabo i Halmstad

Lilla Lyngabo. Foto: Ulla Sjö

Lilla Lyngabo

Detta charmiga lilla pensionat ligger i Gullbrandstorp, strax utanför Halmstad. Här bor du med skogen i ryggen omgärdat av frodiga åkrar och ängar. Som den enda unika gästen njuter du ostört av lugnet och det vackra omger Lilla Lyngabo. Inredningen är delikat och rummen är fulla av trivsamma detaljer. Mycket av det som använts för att bygga upp Lilla Lyngabo är återvunnet eller återbrukat material. I både kök och sovrum finns stora glaspartier där du enkelt kan kliva rakt ut i naturen. Somnar och vaknar, ja det gör du till den magiska utsikten över ängar och blommande rapsfält.

Lilla Lyngabo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. drivs av Ulla Sjö, som också brinner för matlagning. Ett tips är därför att boka till hennes 5-rätters middag att äta i huset eller på uteplatsen. Ulla lagar all mat från grunden, ofta på råvaror från den egna trädgården eller från någon av granngårdarna.

En bricka med frukost på

Frukostbricka hos Paulssons Paleo

PaulssonPaleo

I en liten skogsglänta i Simlångsdalen ligger PaulssonPaleo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här välkomnar Cecilia, Catharina och Simon dig till deras självhushållaridyll. Deras mål är att bli helt självförsörjande på både kött och grönsaker men de vill också sprida kunskap om en sundare livsstil med hjälp av stenålderskost, yoga och barfotalöpning ute i skogen.

På gårdens bed & breakfast bor du med naturen som närmsta granne. Suset från träden utanför och porlandet från bäckarna vaggar dig till en god natts sömn medan fåglarnas glada kvitter väcker dig på morgonen. Börja dagen med en underbar frukost bestående av bland annat hembakat nötbröd, säsongens grönsaker, eko-yoghurt med bär och gårdsägg. Är det fint väder ute äts den med fördel på den soliga lilla balkongen eller i den lummiga trädgården.

Säng på hotellrum på Hotell Mårtenson

Hotell Mårtenson

Hotell Mårtenson

I över 160 år har anrika Hotell Mårtenson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. huserat hotellgäster, biobesökare, festprissar, teatersällskap och hungriga Halmstadsbor. Efter en totalrenovering och nyöppning 2021 fortsätter hotellets historia med ett nytt kapitel där de har återskapat dess forna glans med fokus på livets läckerheter.

Inspirationen är hämtad från hotellets egna kärlekspar, Greta och Franz, och alla deras resor. Greta och Franz återkommer lite här och var på hotellet – Franz Bistro, Gretas Tak och Gretas Café för att nämna några av hotellets olika delar. Kärleksparet härstammar faktiskt från en verklig historia, kanske har du hört talas om ”Tanten på taket”?

Hotellets charmiga och vackra inredning andas 1920-tal möter 2020-tal. I restaurangen kan du avnjuta välsmakande och spännande rätter med inslag från världens alla hörn. I caféet finner du deras eget framtagna kaffe, noga utvalda tesorter, lokal öl på flaska och några härliga viner från källaren. Här serveras lunch såväl som söta bakverk. Högst upp på Hotell Mårtenson hittar du Gretas Tak, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en lekfull oas inspirerad av trädgårdsfester i äppelgårdarna runt Halmstad. Kom för att njuta av pärlande drinkar med florala inslag i kombination med väldigt god mat medan solnedgången dansar över taket.

Ett rum på Steninge Kuststation i Halmstad

Steninge Kuststation. Foto: Alexander Hall

Steninge Kuststation

I mysiga lilla Steninge ligger ett av Halmstads kanske charmigaste boenden, Steninge Kuststation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här bor du med närhet till både hav och natur vilket gör det till ett utmärkt val för vandrare och cyklister. Den anrika träbyggnaden andas en familjär känsla där det finns generösa ytor för umgänge och nedvarvning. Matsalen och vardagsrummet på kuststationen är inredda i ljusa färger och det halländska kulturarvet finns också fint bevarat i måleri och textilier. På vår- och höstsäsong är det enbart öppet för event-, grupp- och konferensbokningar så ta gärna kontakt innan du bokar.

Steninge Kuststations matlagning bygger på omsorg om naturen, lokala och närproducerade råvaror och vegetariska rätter. Prova en middag med halländsk grönkål eller varför inte tång och alger?

Utsikt från ett hotellrum på Hotel Tylösand i Halmstad

Hotel Tylösand. Foto: Pamela Hanne

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett välkänt och prisbelönat hotell som ligger precis vid Tylösands strandkant. 1995 tog popstjärnan Per Gessle och affärsmannen Björn Nordstrand över Hotel Tylösand Länk till annan webbplats. och resan mot dagens hotell började.

Här är rummen är vackert designade, från flera av dem anas oändligt hav och långsträckt horisont. The Spa är hotellets lyxiga spa, med storslagen utsikt och förstklassigt läge. Havet ligger precis utanför fönstret och panoramavyn över sanddynerna suddar ut gränsen mellan inne och ute. Hotellets fyra olika restauranger levererar smaker som hänger kvar i minnet. Du hittar allt från klassiska svenska rätter till tapas, grillat, pizza, sushi, skaldjur och asiatisk fusion. Alla med inriktning på närproducerat, smakrikt, vällagat och råvaror av högsta klass. Hotel Tylösand kan också stoltsera med Sveriges, till ytan, största galleri med över 400 konstverk. Skulpturer, magnifika målningar och fotografier möter en redan i entrén och hela hotellet är präglat av konst och av stram stilfull nordisk design. Lägg till en fullbokad sommarkalender med after beach, evenemang och nattklubb.

Det ingen överdrift att säga att Hotel Tylösand Länk till annan webbplats. bjuder på upplevelser som du faktiskt bara hittar här.

Mer boende

Mer av Halmstad