Deutsch
Dansk

Japans golfbanor – minigolf

Vid Östra stranden hittar du en av Halmstads mest populära minigolfbanor, Japans Minigolf. En anrik bana i lummig miljö, nära stranden och i ett riktigt sommarstugeområde.

Japans minigolfbanor

Foto: Japans Golfbanor

En skön sommarkväll blir här en härlig samlingpunkt med människor i alla åldrar som turas om att spela på minigolfbanans karaktäristiska gummimattor. Dessa gummimattor är enklare att städa och torka av efter att det till exempel har regnat.

Rena banor är Japans signum och det tycks uppskattas av spelarna. Det finns två artonhålsbanor att välja mellan, en ny och en äldre från 1947. Båda banorna har samma svårighetsgrad och passar såväl barn som vuxen. Dessutom är banorna upplysta vilket skapar en mysig känsla kvällstid när solen är på väg ner bakom trädtopparna.

Fika på Japans golfbanor

Foto: Japans Golfbanor

Mat och dryck

Ta en paus och besök kiosken, här finns det mesta som du kan tänkas bli sugen på under en tuff runda på banan. Mjukglass, kulglass, våfflor, godis eller kanske en svalkande dryck? På samma gata finns både pizzeria och restaurang Charlies krypin för dig som vill äta en lite ordentligare måltid.

Östra stranden

Varför inte kombinera med ett besök på Japans minigolfbana med en tur till Östra stranden? Avsluta en lång dag på stranden med en runda minigolf eller ta en kvällspromenad efter ni spelat färdigt, slå er ner i dynerna och se solen röra sig ner mot horisonten.

Minigolfbanor vid Japans Golfbanor

Japans Golfbanor i kvällsljus. Foto: Japans Golfbanor

Namnet Japan

Du undrar säkert över namnet? Han som en gång grundade Japan var en av Hallands bästa idrottsmän i början av seklet, Yngve ”Japan” Johansson. Smeknamnet fick han i samband med att han vann en tävling i längdhopp på 20-talet. Japan var på den tiden väldigt bra i just längdhopp och någon utbrast då ”Han hoppade som en japan”. När Yngve sedan närmade sig pensionen ville han ha något annat att pyssla med och anlade då minigolfbanan på Östra stranden. Banan fick självklart namnet Japan.

Inomhusbana

Om vädret sviker behöver du inte oroa dig, Japan har även en 18 hålsbana inomhus på Flygstaden. Samma karaktäristiska gummimattor och med belysningen som ger känslan av sommarkvällar.

Japans golfbana, inomhus

Japans golfbana inomhus. Foto: Japans golfbana

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad