Tysk flagga
English
Swedish
Vandrare mamma och barn

INSPIRATION - Simlångsdalen

ÖSTRA STRANDEN

Östra stranden ligger 5 kilometer från Halmstads centrum och är Halmstadbornas första badstrand. Badlivet på Östra stranden började ganska tidigt på 1900-talet och det blev allt mer vanligt med strandbad istället för att bada i kallbadhuset. De första stugorna eller badhytterna började också växa fram då.

Under 1940- och 1950-talet var stranden ett av Sveriges mest attraktiva turistmål. Mycket av den gamla atmosfären finns kvar med badstugor inbäddade i dynerna. Stranden är långgrund med många serviceinrättningar samt en lekplats och längst söderut vid Fylleåns mynning, finns ett naturreservat och ett naturistbad (Halmstads officiella nakenbad). Stranden är till viss del handikappanpassad (handikapp-WC). WC och torrclosett finns.

Gröningen på Östra stranden är ett av kommunens två havsbad som är speciellt anpassat för handikappade. I servicebyggnaden finns WC, omklädningsrum samt duschar med liggplats. Det finns även ramper och trappor ner i vattnet, hjälpmedel på gräsytorna och rullstolar för badande.

Längst söderut, vid Fylleåns mynning, finns ett naturistbad (Halmstads officiella nakenbad).

Boende

Aktiviteter

Karta

Se var Östra stranden ligger.

Jag vill veta mer

Fler sevärdheter på Östra stranden och i övriga Halmstad finns under rubriken Göra - Sevärdheter.