Bra att veta

Vi är så glada för att du vill besöka Halmstads Teater! För att underlätta för dig har vi samlat ihop information som kan vara bra att ha.

När ska jag vara på plats på teatern?

Kom i god tid så hinner du och ditt sällskap njuta av något gott att dricka, lite tilltugg och varför inte ta del av teaterns konstnärliga utsmyckning. Entrédörrarna öppnar en timme före föreställningen. Var på plats senast 20 minuter innan föreställningen så hinner du hänga in dina kläder i garderoben och hitta din plats. Välkommen!

Garderobsavgift

För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder och stora väskor inte tillåtna i salongen.

Förköp

Du kan köpa din garderobsbiljett samtidigt som du köper din biljett till föreställningen, då kostar det endast 20 kronor/ytterplagg. Dessutom får du tillgång till en expresskassa på vänster garberobssida (sett från trappan) vilket snabbar upp för dig.

Förköpte du inte din garderobsbiljett när du beställde dina biljetter? Inga problem. Ring till Halmstad Tourist Center så kan du förköpa din garderobsbiljett i efterhand.

På plats

Väljer du att köpa garderobsbiljett på plats kostar det 40 kronor/ytterplagg.

Barn

Garderoben är kostnadsfri för barn upp till 12 år.

Toaletter

  • Övre foajén: Toaletter finns på vänster sida, efter garderoben.
  • Festsalen: Direkt till höger nedanför trappan och längre in i Festsalens foajé.
  • Figarosalen: Nedanför trappan, på vardera sidan om baren.
  • Konferensrum: Utanför alla konferensrum. 

Det finns handikapptoalett i anslutning till alla toaletter. Se mer specifikt var handikaptoaletterna är under tillgänglighet.

Paus

Pauserna är ofta cirka 20 minuter, men alla föreställningar har inte pauser. Se efter vad som gäller för just ditt evenemang under rubriken evenemang. Innan föreställningen börjar kan du passa på att boka bord i pausen hos personalen i Teaterbaren.

Halmstad Tourist Center finns vid huvudentrén

Sen mars 2020 kan du besöka Halmstad Tourist Center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i sina nya lokaler i Halmstads Teaters nedre foajé. Här kan du ställa frågor om både Halmstad och Halmstads Teater. Halmstad Tourist Center finns även på plats inför föreställningar på Halmstads Teater, då kan du köpa biljetter till kvällens föreställning.

Betalning

Du kan betala med kort och kontanter i Teaterbaren och i garderoben. American Express fungerar dock inte att betala med.

Förköp gärna din garderobsbiljett samtidigt som du bokar din biljett, vilket både blir snabbare och billigare för dig. Se garderobspriser ovan.

Klädsel

Visst är det trevligt att få piffa till sig när det är dags för teaterbesök. Men så speciellt högtidlig behöver din klädsel inte vara om du inte vill. Kom som du är och njut av föreställningen!

Fotografering

Det är inte alla evenemang som tillåter fotografering och/eller filmning. Hör efter med vaktmästaren vid dörren in till salongen om du är osäker.

Barn på besök

Barn är hjärtligt välkomna till Halmstads Teater. Även barn behöver egen biljett till föreställningen. Tänk på att vissa konserter har en åldersgräns, ofta 13 år, på grund av för höga decibelnivåer för barn.

Alla barn som är 12 år eller yngre hänger in sin jacka gratis i garderoben.

Det finns ett begränsat antal kuddar innanför salongsdörrarna till Stora salongen och Figarosalen, dessa kan du låna kostnadsfritt.

Blommor till medverkande

Vill du lämna blommor till en medverkande? Lämna blommorna till personalen i Teaterbaren innan föreställningen börjar, så ser de till att dem hamnar rätt. Kom ihåg att bifoga ett kort med namn på den eller dem som ska få blommorna.

Boende

Bor du utanför Halmstad och vill övernatta finns det gott om alternativ med gångavstånd till teatern. Du väljer om du vill bo lyxigt eller lite enklare. På destinationhalmstad.se hittar du bra tips på vandrarhem, hotell, campingar, gästhamnar med mera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hotell i city

I Halmstads stadskärna finns det flera trevliga hotell på gångavstånd till Halmstads Teater. Ta en titt på utbudet, du kommer säkert hitta något som passar dig. Efter varje hotell står det hur många meter det är till Halmstads Teater. Hotellen är sorterade utifrån hur nära Halmstads Teater de ligger.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.