Lunchteater

Att gå på lunchteater ger energi och glädje. Du kan göra det tillsammans med dina vänner eller arbetskamrater. Eller varför inte bjuda in till en extra minnesvärd affärslunch! Men vad är egentligen lunchteater för något?

I höst/vinter erbjuder vi två tillfällen med lunchteater. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har självklart corona-anpassat evenemanget. Det innebär att vi endast kommer att ta emot maximalt 50 gäster för att kunna hålla tillräckligt avstånd. Så det blir exklusivare än vanligt.

Vad är egentligen lunchteater för något?

Det är helt enkelt är en lunch som du kombinerar med underhållning. Vi dukar upp en god lunch på svenska och närproducerade råvaror i Festsalen på Halmstads Teater. När du ätit och pratat en stund med ditt bordssällskap sätter föreställningen igång. Det är gott och väldigt trevligt!

Känn dig varmt välkommen till en lunchupplevelse utöver det vanliga.

Daniel Eriksson och Andreas Eldeen i föreställningen Running home for Christmas

Running home for christmas – Daniel Eriksson & Andreas Eldeen

26 november klockan 11.30
"Running home for Christmas" är en julkonsert där närheten till publiken får stå i centrum. En musikalisk vinterresa som får färgas av deras personliga sång-bakgrunder inom soulen och jazzen samt deras gemensamma över 30-åriga erfarenhet från Europas musikalscener, här uppbackade av deras vapendragare Anders Juhlin vid flygeln.

”Chestnuts Roasting…” som blandas med svenska pärlor, Joni Mitchell och Oh Holy night säger en del om bredden publiken kommer bjudas på. Konserten rymmer både kända och mindre kända sånger med anknytning till vintertiden i delvis nya arrangemang och tappningar med målsättningen att lysa upp decembermörkret med en härlig musikalisk upplevelse.

Daniel och Andreas samarbete och vänskap är sprunget ur de senaste årens succéer och utsålda föreställningar som Jesus och Judas i Jesus Christ Superstar in concert, senast i den stora Konsertsalen på Malmö Live och Uppsala Konserthus 2019.

Andreas Eldeen är Malmöartisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Med tio produktioner på Malmö Opera och hundratals konserter i ryggen en minst sagt bred bas och publik.

Daniel Eriksson debuterade som artist för över 20 år sedan och har via Scenskolan i Göteborg gjort sig en internationell musikalkarriär där han uppburit titel- & huvudroller i Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon och RENT för att nämna några. Efter flitigt spelande på teatrar & operahus runt om i Europa återkom han 2018 till scenerna i Sverige och sågs senast på Malmö Opera i Skönheten & Odjuret.

Meny
Huvudrätt: Wallenbergare med potatispure, ärtor, rårörda lingon och skirat smör
Dessert: Vaniljpannacotta med halloncoulis

Mer om föreställningen
Besök föreställningens evenemangssida för mer detaljerad information om föreställningen.länk till annan webbplats

123 Schtunk

Världen är en scen – det bästa av och med 123 Schtunk

10 december klockan 11.30
Det bästa av och med 123 Schtunk - Lunchteaterversionen! Under många år har publiken skrattat och gråtit åt och med 123 Schtunks oefterhärmliga teaterclowner. Vi har sett dem vända ut och in på såväl Shakespeares och Strindbergs som Vilhelm Mobergs verk. Klassiker som ”Romeo och Julia”, ”Hemsöborna”, ”Ett Drömspel” och ”Raskens” har fått många nya tonfall och infallsvinklar i clownernas tolkningar. Som vanligt utlovas massa skratt!

Meny
Huvudrätt: Fläskschitzel med rostad potatis, kryddsmör, rödvinssås, ärtor och citron
Dessert: Kladdkaka med bär

Mer om föreställningen
Besök föreställningens evenemangssida för mer detaljerad information om föreställningen.länk till annan webbplats

Närbild på dukning och mat

Foto: Anders Sällström

Om Halmstads Lunchteater

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kopplat till corona-pandemin. Det innebär att vi möblerar luftigt och tar emot maximalt 50 sittande gäster.

Tid

Klockan 11.30–13.00 utvalda dagar.

Plats

Festsalen, Halmstads Teater.

Biljetter

Bokningen stänger två dagar innan föreställning. Förbetalda och förbokade biljetter ska vara uthämtade hos biljettombud senast två dagar innan föreställningen.

Sista minuten

Du kan chansa på att det finns biljetter kvar. E-posta i så fall info@halmstad.se senast två dagar före föreställningen. Sedan är det bara att hoppas på ett positivt svar.

Meny

Den goda maten står Bistro Jarlen för, de sponsrar dessutom med dessert. Aktuell meny finns under respektive föreställning.

Specialkost

Självklart löser vi det. Bara du anger specialkost och allergier i samband med biljettbokningen.

Lunchteatern är ett samarrangemang

Halmstads Lunchteater är ett samarrangemang mellan Riksteatern Hallandlänk till annan webbplats, Destination Halmstadlänk till annan webbplats och Halmstads Riksteaterföreninglänk till annan webbplats.