I Halmstad älskar vi att vara aktiva utomhus, det är en livsstil. Det märks inte minst på alla de utegym som finns runt omkring i Halmstad.

Flera av utegymmen ligger i anslutning till Halmstads populäraste löprundor och ger dig goda möjligheter att utforma den träningsupplevelse du vill ha.

Nära naturen

Om du vill utmana dig själv så kan du prova hinderbanan som ligger längst ner i Vapnö grustäkt, några 100 meter från Galgbergets motionsspår. Här finns även gott om branta sandbackar för riktigt svettiga intervaller.

På LV6, Galgbergets största utegym, finns det mesta du behöver för allsidig funktionell träning, allt i trä. Utegymmet ligger vid Fortifikationsverket, vid Landalavägen, precis efter starten på Galgbergets femkilometers-spår.

Havsnära

Muscle Beach på Tylösand är utegymmet med inspiration från amerikanska Venice Beach. Gymmet är öppet sommartid. Inträdesavgiften går oavkortat till Livräddarna i Tylösand. Njut av ett träningspass med världens häftigaste utsikt och ta ett dopp i havet för att svalka dig! För att boka för en större grupp kontakta patrik@mbnewbody.se.

Utegym i city

Engelbrektsplanen bakom Sturegymnasiet bjuder in till spontan rörelse. Här hittar du utegym med ett antal träningsmaskiner, parkour-område, basketplan, samt tre beachvolleyplaner.

I Linehedsparken finns det största utegymmet i Halmstad. Ett 15-tal olika stationer i vacker parkmiljö, med skivstänger, monkey-bars och hindervägg. Intill finns även en 850 meter lång löpslinga.

Fler utegym

Detta är endast ett urval av utegymmen i Halmstad. På Halmstads kommuns webbplats finns ännu fler utegymlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer spa och wellness

Guldkorn

Mer av Halmstad