Kallbad för kropp och själ

Vi hallänningar gillar att bada. Och vi gör det även på vintern. Är du nyfiken på att ta ett vinterbad i Halmstad? Då har du kommit helt rätt.

I Halmstad finns en lång tradition av välgörande hälsobad. Redan på 1900-talet hittade de första badgästerna hit för att njuta av våra långa sandstränder under både vinter och sommar.

Ett kallt bad är bra för välmåendet. Det ger bättre blodcirkulation, stärker hjärtat och ger dig mer energi. Oavsett plats och tid på året kan du njuta av kicken efter ett kallt bad och känna den positiva effekten det har på din kropp och ditt humör. I Halmstad finns det gott om badvänliga bryggor för ett dopp i det uppfriskande vattnet.

Toppen på en brygga i havet

Toppen av den drygt 250 meter långa Jansa brygga

Kallbad vid kusten

För dig som vill kliva i havet från en brygga har vi tre tips. Jansa Brygga är en drygt 250 meter lång stenpir med spännande historia. Här låg det en gång ett stenbrott. Också Tjuvahålan har en intressant historia. Den idag mysiga viken var tidigare hemvist för smugglare. Vid Svärjarehålan finns en tillgänglighetsanpassad strand med både klippor, sandstrand och gräsytor.

Kallbad i insjö

Föredrar du att kallbada i en spegelblank insjö tipsar vi om Gyltigesjön, Simlången, Brearedssjön, Torvsjön, Toftasjön, Stora Skärsjön och Tostarpasjön. Vid alla sjöar finns badbryggor och vid de flesta också en grillplats. Läs mer om sjöarna i vår guide om söta bad.

Mer spa och wellness

Guldkorn

Mer av Halmstad