Löprundor och trailrunning

Det finns faktiskt nästan alltid plats i resväskan för ett par motionsvänliga skor. I Halmstad är det enkelt att ge dig ut och springa. Dessutom är det ett smidigt sätt att uppleva den varierande halländska naturen.

I Halmstad finns flera motionsslingor, varav ett tiotal är belysta, och ger dig varierad löpning på många sorters underlag. Vill du kombinera löprundan med styrketräning går det utmärkt. Flera av motionsslingorna går förbi välutrustade utegym.

Citytur

Vi har tagit fram en härlig löprunda längs Nissan i city. Perfekt för dig som stannar över på ett boende i centrum och vill ut på en löptur. Du passerar den ståtliga Picassostatyn, det prisbelönta stadsbiblioteket och historiska Slottsmöllan. Vidare tar du dig förbi fotbollsstadion Örjans vall, Hallands Konstmuseum och genom Norre Katts park. Du passerar genom Norre Port, längs en av citys gågator och vidare mot Halmstad slott. Hela löprundan är cirka 6 kilometer lång.


Vill du springa en kortare sträcka kan du enkelt anpassa rundan genom att springa över Nissan vid en exempelvis Wrangelsbron. Du som vill springa längre kan med fördel ta dig upp på Galgberget och kombinera cityturen med ett av alla motionsspår på Galgberget.

Motionsspår i skogen på Galgberget

Galgberget

Galgberget är ett av Halmstads mest populära naturområden. Det ligger bara en kilometer från stadskärnan. Här finns flera kuperade asfaltsfria motionsslingor upp till fem kilometer långa och med vacker utsikt över Halmstad och Laholmsbukten. På Galgberget finns två utegym.

Prins Bertils stig

Halmstads mest älskade vandringsstråk passar utmärkt även för löpning. Den 18 kilometer långa Prins Bertils stig tar dig från Halmstad slott längs Nissan ut till Tylösands sanddyner, för att sedan avslutas i det lummiga naturreservatet i Möllegård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Underlaget är mestadels grus.

Om du vill springa enkel väg eller bara delar av Prins Bertils stig är det lätt att ta bussen tillbaka. Utmed den närliggande Nya Tylösandsvägen går flera busslinjer mot Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vy över havet längs Prins Bertils stig

Skedala skog

Bara en dryg mil från centrala Halmstad ligger Skedala skog. Här finns en rad utmanande slingor med utmanande traillöpning i varierande terräng. Du når flera av slingorna från Torvsjöns parkering intill väg 25. På Naturkartan hittar du en karta med alla slingorna i Skedalaskogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer spa och wellness

Guldkorn

Mer av Halmstad