Konsthantverkare i Halmstad

I Halmstad kryllar det av hantverkare, och finns det något härligare än att känna, klämma och köpa ett hantverk direkt ifrån personen som skapat det?

Vi har samlat tips på några utvalda hantverkare. Längre ner på sidan finns konsthantverkarna utplacerade på en karta. Passa på att besöka en eller flera under ditt besök i Halmstad – varför inte åka på rejäl hantverksrunda?

Karins keramikverkstad & butik

På mysiga Kasten Rönnowsgatan inne i Halmstad city ligger Karins keramik verkstad & butik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns kermikverkstad, butik och kursverksamhet i en och samma lokal. Köp med dig en fin ljusstake, mugg eller annat alster.

Personer blåser glas på Steninge glashytta

Steninge glashytta. Foto: Mikael Eriksson

Steninge glashytta

Trots sitt namn hittar du Steninge Glashytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i den mysiga byn Vilshärad. Här blåser Orrefors-skolade Magnus Andersson allt från glas och vaser till skulpturer. Titta inom för att köpa något till dig själv eller en vän. Har du tur får du se när glasblåsaren själv är i action och ugnarna går varma.

Halmstad Art & Design

Halmstad Art & Design Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett konstnärskollektiv med elva medlemmar och gästkonstnärer som tillsammans i sina lokaler ställer ut och säljer konst och konsthantverk. I sin gemensamma fina butik finns många hantverk att botanisera bland och det är ett perfekt ställe att köpa sig till exempel en unik tavla, smycke eller kudde.

Hattillverkning på ateljé Hattar och ramar i Halmstad

Ateljé Hattar och ramar. Foto: Helen Johansson

Ateljé Hattar & Ramar

Ateljé Hattar & Ramar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetar modist Hélene. Butiken är unik i sitt slag. Hit är du välkommen för inramning av din konst eller för att få din huvudbonad skräddarsydd. I butiken finns också konst ifrån andra konstnärer såsom Hardy Strid, Mikael Qvarsebo, Nils-Erik Nilsson och Walter Bengtsson.

Konst och Hantverk på Heagård

Konst och Hantverk på Heagård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger i fantastisk miljö på godset Heagård beläget ut med kustvägen strax nordväst om centrala Halmstad. Här kan du köpa hantverk ifrån några av butikens fasta konstnärer och hantverkare. Under vissa tidpunkter varje år ställer även gästande konstnärer ut sina alster.

Steningesmycket

Steningesmycket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är beläget vackert med närhet till havet i Steninge norr om Halmstad. Hos konstnären Ulla Werkström kan du köpa unika smycken i silver, titan och plexiglas. Här finns också möjlighet att köpa fin glaskonst. Smycken kan göras på beställning och möjlighet att gå en konstkurs erbjuds.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer kultur och historia

Guldkorn

Mer av Halmstad