Halmstad för de allra minsta barnen

Små barn har mycket spring i benen. I Halmstad finns flera temalekplatser som passar de små barnen. Är det inomhusaktiviteter som gäller är något av leklanden eller Stadsbiblioteket ett säkert kort.

Lekplatser för upptäckande och bus

I Norre Katts park finns en lekplats med Pippi-tema där du kan möta Pippi, Lilla Gubben och Hoppetossa. På natursköna Galgberget ligger Sagoängen, en plats för lek som byggts med inspiration från naturen med gott om klätterträd. Vid Sagoängen finns också en lekplats som är speciellt utformad för barn med funktionshinder. Här finns grillplats, bord och bänkar samt toalett.

På Albinsro kan barn lära och leka om historia och hitta spännande hällristningar och arkeologiska fynd. Utmed vandringsleden Prins Bertils stig finns den populära lekplatsen Tallvik som funnit sin inspiration från havet och skogen. Har finns klätterställning, gungor och hinderbana. I Folkets park ligger en liten lekplats med bland annat en studsmatta att studsa av glädje på.

På Fysiklekplatsen i Oskarström kan barnen utforska fysikens och matematikens lagar på ett lekfullt sätt. Tynavägen på Vallås är en av Halmstads mest populära lekplatser med allt från klätterställningar och studsmattor. Nissaström är ett konstverk i sig. Där är de flesta klätterställningarna knasigt uppbyggda av stora färgglada pennor.

Detta är bara ett urval av Halmstad alla lekplatser som finns i Halmstad. Upptäck vilken som passar dig bäst på Halmstads kommuns webbplats där du hittar ännu fler lekplatserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lekland och bokmys

För de minsta barnen finns två lekland att välja på. På Stenalyckan ligger Leos leklandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vid Halmstad Arenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger Busfabrikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På båda leklanden finns en separat del för de allra minsta barnen. Barn under ett år och vuxna besöker leklanden utan kostnad.

För dig som söker lite lugnare lekar kan läsmys varvas med pyssel och upptäckter i fantasifulla miljöer på Halmstad Stadsbiblioteks barnavdelninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Stadsbibliotekets webbplats ser du vilka aktiviteter som är aktuella just nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad