Halmstad för de allra minsta barnen – 19 tips

I Halmstad finns flera spännande platser att upptäcka för de allra minsta. Gå en liten vandring längs Trollstigen. Upptäck konsten i city längs kottepromenaden. Busa på ett lekland och på Solrosens lekplats. Eller bara mys med en glass i Möllegård.

Hela familjen är välkommen till Halmstad! Här bjuder vi på 19 tips för de minsta, 1–6 år. Längst ner på sidan hittar du en karta med alla platserna utplacerade.

Leos Lekland

När vädret sviker eller rastlösheten är för stor är Leos Lekland rätt ställe för dig med yngre barn. Här finns oändliga möjligheter för barnen att springa, leka, klättra och busa. Låt kreativiteten och leklusten styra bland bollhav, luftkanoner, piratskepp, studsmattor och klättertorn.

Barn i bollhav

Foto: Anastasia, Mostphotos

Halmstad Äventyrsland

Förbered er för en heldag med äventyr! Halmstad Äventyrsland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är fylld med roligheter för stora och små barn. Vad sägs om dinosauriepark, karuseller, piratland och sagoland? Eller det stora vattenlandet – perfekt för varma sommardagar!
Stängt sommaren 2023, öppnar igen 2024.

Olofstorps Djur & Trädgård

Olofstorps Djur & Trädgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns många djur att hälsa på, dessutom är det fri entré. Gosa med kaniner, räkna gårdens getter eller spana in den stora grisen. Pausa i gårdens café eller ta med din egna pickick och duka upp vid något av borden eller på en mysig gräsplätt.

Halmstads stadsbibliotek i kvällsljus

Halmstads stadsbibliotek. Foto. Patrik Leonardsson

Halmstads stadsbiblioteket

För dig som söker lite lugnare lekar kan läsmys varvas med pyssel och upptäckter i fantasifulla miljöer på Halmstads Stadsbibliotek. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De brukar också ha ett välfyllt program med aktiviteter anpassade för de yngre barnen, så som sagostunder och barnteater.

Halmstad Arena Bad

Halmstad Arena Bad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett härligt äventyrsbad för hela familjen med massor av möjligheter för lek och bus. I äventyrsbassängen väntar vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors och bubbelzoner. För de minsta finns en egen avdelning med sprutande djur och en stor bassäng med en behaglig vattentemperatur.

Halmstad Arena Bad

Halmstad Arena Bad. Foto: Anders Andersson

Mjellby Konstmuseum

Mjellby Konstmuseum finns alltid en kreativ konstnärshörna öppen för alla barn att pyssla och skapa egna konstverk. Museet arrangerar även konstvisningar för barn och workshops med olika tema. OBS Mjellby Konstmuseum är just nu stängt för renovering och öppnar igen den 7 september 2024.

World of Riccardo och Möllegårds naturreservat

Vilket barn gillar inte glass? I Möllegårds vackra naturlandskap har Riccardo skapat en italiensk oas med egenproducerad italiensk glass i högsta kvalitet – World of Riccardo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Njut av glass i stora lass och avsluta med en nyfiken promenad i Möllegårds naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I säsong gömmer sig här dessutom ett och annat blåbär, mums!

Glass från World of RIccardo i Möllegård i Halmstad

Glass från World of RIccardo i Möllegård. Foto: Riccardos

Trollstigen i Haverdal

Trollstigen är barnens vandring. Genom Haverdals naturreservat, bland krokiga tallar, sträcker sig denna mysiga stig mellan Haverdals camping och stranden. Ta med de minsta barnen på en upptäcktsfärd bland gömda troll och se hur många ni kan hitta!

Fiska krabbor

Att fiska krabbor är ett nöje för såväl vuxna som barn. Och det är inte speciellt svårt, allt du behöver är ett spö, en hink, agn och kanske en håv. Ta sikte på Steninge, Grötvik eller Laxvik som alla erbjuder miljöer där krabbor brukar gömma sig, ofta bland tång, stenar och klippor.

Krabbfiske på pir i Steninge i Halmstad

Krabbfiske på pir i Steninge. Foto: Anders Andersson

Röda Kvarn biograf

Har du en liten filmälskare där hemma? Även de yngsta i familjen förtjänar att ta del av bioupplevelsens magi. På Röda Kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuds filmer som passar hela familjen liksom knattebio för barn från 2 år. En perfekt aktivitet en regnig dag eller varför inte en lyxig kvällsutflykt?

Galgberget och Sagoängen lekplats

Galgbergets gröna oas är perfekt för en dagsutflykt med barnen. Promenera bland vacker natur, heja på ankorna vid Landalasjön och besök en av Halmstads populäraste lekplatser – Sagoängen. Pausa vid någon av alla grillplatser eller picknick-bord för att fylla på med ny energi!

Sagoängens lekplats på Galgberget i Halmstad

Sagoängens lekplats på Galgberget

Solrosens lekplats

Solrosens lekplats är perfekt för de lite yngre barnen och också en av de mest populära i Halmstad. Här finns gott om utrymme för lek och nya upptäckter med flertalet rutschkanor, gungor, studsmattor och klätterställningar – allt i ett söderhavstema. För varma sommardagar finns också en vattenbana att busa och svalka sig i!

Wapnö Gård

Wapnö Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är öppen för hela familjen och ett perfekt utflyktsmål för dig med yngre barn. Titta på korna i mjölkkarusellen, hälsa på kalvarna på BB-avdelningen och provsitt en traktor. Den välfyllda gårdsbutiken är bara ännu en anledning för ett besök!

Kor på Wapnö Gård i Halmstad

Kor på Wapnö Gård

Friluftsmuseet Hallandsgården

På natursköna Galgberget ligger Friluftsmuseet Hallandsgården. Här finns stora grönytor för lek och bus, en mysig liten lekplats och ett populärt sommarcafé. Sommartid arrangeras bland annat guidade barnvisningar och sagostund vid Backstugan.

Simstadion Brottet

Att familjer vallfärdar till Halmstads största utomhusbad, Simstadion Brottet, en varm sommardag är kanske inte så konstigt. Här trivs vuxna lika bra som barn och läget precis intill havet ger den där extra kryddan. För de minsta finns en småbarnsbassäng och de lummiga grönområdet är perfekt för barn med spring i benen.

Simstadion Brottet i Halmstad

Simstadion Brottet. Foto: Patrik Leonardsson

Stora Berg – självplockning jordgubbar

Ta med barnen till Stora Berg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och släpp lös dem i de böljande jordgubbsfälten. Att plocka sina egna jordgubbar är en enkel utflykt för hela familjen som med fördel avslutas i det tillhörande caféet och den omtalade bärbuffén.

Virsehatt

I Virsehatt naturreservatet finns det en digital skattjakt, perfekt för nyfikna barn. Med hjälp av din telefon kan du ta del av kartan och lyssna via QR-koder till karaktären Virses berättelser. En del av skattjakten går upp till bergets topp, vilket kan vara en lite för tuff utmaning för de allra minsta barnen.

Utsikt från Virsehatt i Halmstad

Utsikt från Virsehatt. Foto: Åse Ahlstrand

Tallviks lekplats

Inspirerad av hav och skog med två separata delar ligger Tallsviks lekplats vackert längs Prins Bertils stig. Den ena delen lockar med gungor, klätterställning och en stor båt med många lekmöjligheter. Den andra delen gömmer sig bland träden och består av en hinderbana av naturmaterial.

Kottekartan – konst för barn

Med hjälp av Kottekartan kan du ta med dig de minsta i familjen på en spännande promenad i centrum för att tillsammans upptäcka den offentliga konsten. Kottekartan finns att ladda ner via halmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i tryckt form genom Halmstad Tourist Center.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla tips klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Fler tips för familjen

Söker du fler tips och inspiration på vad du och barnen ska hitta på under ert besök i Halmstad? Ännu fler tips hittar du i våra guider anpassade för barn och familj.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad