Från Broadway till Duvemåla

  • Musik och konsert
söndag 30 oktober 2022, 19.30–22.00
Halmstads Teater

Från Broadway till Duvemåla är utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler.

Sedan starten 2016 har föreställningen som pressen kallat "musikalernas Diggiloo" samlat ett tjugotal av Sveriges mest meriterade musikalartister för både utsålda och hyllade turnéer som sträckt sig från Luleå i norr till Ystad i söder.

Efter att 2019 gjort sin största konsert hittills, på Dalhalla, spänner man i år bågen och tar sig för första gången utanför Sveriges gränser med föreställningar även i våra Nordiska grannländer.

Våren 2020 består laguppställningen av:

Emmi Christensson har gjort roller i flera klassiska musikaler såsom West Side Story, Sound of Music, Les Misérables, Mamma Mia! och Into the Woods. 2014 gjorde hon rollen som Christine i The Phantom of the Opera på West End i London, en roll hon sedan repriserade 2016 på Cirkus i Stockholm. Emmi har dessutom medverkat i Melodifestivalen samt gjort rösten som Belle i den svenska filmversionen av Disney’s klassiker Beauty and The Beast från 2017.

Alexander Lycke har gjort flera stora roller i musikaler som American Idiot, Hair, De Tre Musketörerna, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Ringaren i Notre Dame och Miss Saigon. På Kulturhuset Spira i Jönköping har han dessutom medverkat i musikalen Passion, teaterföreställningen Romeo & Julia samt som solist vid flera konserter. Alexander sjunger även i hårdrocksbandet Astrakhan och utsågs 2016 till Sveriges bästa sångare av Sweden Rock Magazine.

Jakob Stadell är en av Sveriges mest meriterade musikalstjärnor som gjort stora roller i uppsättningar som RENT, Rock Of Ages, Avenue Q och Jesus Christ Superstar. För sin roll i RENT belönades han med Guldmasken för bästa manliga huvudroll. Jakob har dessutom medverkat i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest samt framträtt i tv-produktioner som Allsång på Skansen, Så ska det låta, Idrottsgalan och Guldbaggegalan.

Malena Tuvung är väl bevandrad på den svenska musikalscenen där hon bland annat spelat Grizabella i Cats på Cirkus i Stockholm samt medverkat i uppsättningar som Fame, My Fair Lady, Mary Poppins och Romeo & Juliet. Utöver sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla är Malena dessutom aktuell med soloföreställningen Evergreen - en hyllning till Barbra Streisand.

Jessica Berge är en av Sveriges nya och mest spännande röster som i och med sin medverkan i Från Broadway till Duvemåla får chansen i sitt största sammanhang hittills. Jessica kommer närmast från uppdraget som huvudsolist på Wallmans flaggskepp i Cirkusbyggnaden i Köpenhamn och har även medverkat på bland annat Tommy Körbergs julturné Stad i Juleljus samt Kalle Moreaus på Dalhalla.

Dessutom leds orkestern i vanlig ordning av Sveriges bästa och mest kompetenta kapellmästare, Carina E. Nilsson.

Missa inte årets musikalfest!

Denna är helt ny mot den som spelades våren 2018. Konceptet är detsamma, men nya artister och ny repertoar.

Pressen skriver:
"En show i lyxklass" Jönköpings-Posten
"En glimrande show" Norran
"Musikalsångare av bästa sort" Ystads Allehanda
"Musikalfest fick teatern att koka" Arbetarbladet
"Man känner sig helt perfekt efteråt" Eskilstuna-Kuriren
"Lyckad resa från Broadway till Duvemåla" Gefle Dagblad
"Under extranumret dansar hela parketten" Vestmanlands Läns Tidning
"Samma klass som vilken Jöback som helst" Hela Hälsingland
"As close as you can get to Broadway or West End" Broadway World.

Konsert tid: 1h 45 minuter utan paus.

____________________________________________

"På grund av 2020 års Corona-pandemi fattade regeringen den 20 november ett nytt beslut att förbjuda allmänna sammankomster med mer än 8 personer.

Nu ser vi äntligen ljuset i tunneln! Med nya vaccin som, om allt går enligt plan, kommer att börja fördelas under första halvan av 2021 ser läget allt mer hoppfullt ut.
Sakta men säkert är vi på väg emot både vårens ljus och en någorlunda normal tillvaro.

Men enligt de restriktioner som just nu råder och för allas säkerhet vågar vi inte chansa på att få spela vår föreställning i vår och väljer därför att åter igen flytta alla vårens konserter till en tid då det känns säkert att gå.

Håll nu hårt i din biljett för den gäller till hösten och då satsar vi allt på att ge er det mesta och det bästa av den musikalmagi som vi håller så kär. Detta som vanligt med några av Sveriges främsta musikalartister och musiker. Artister som nu längtar till scenen så mycket att energin kommer att vara både vibrerande och magisk.

Vi är ett litet bolag där våra tolv artister, musiker och tekniker nu helt står utan inkomst.

För att kunna erbjuda både er och vår ensemble ljuvliga konsertuppleveler i framtiden så vädjar vi åter till er att behålla biljetten. Om du inte kan gå finns kanske möjligheten att kolla med en vän, kollega eller granne då biljetten inte är personlig. Kanske har du till och med möjlighet att bjuda någon på en oförglömlig upplevelse? Kanske kan en sen julklapp till någon redan vara ordnad i och med detta?

Det är ni, publiken, som gör att vi kan hålla drömmen om framtida konserter vid liv och efter närmare tio månader av något som kan liknas vid ett näringsförbud är varje biljett viktigare än man kan tro.

Ditt nya konsertdatum är: 8 september 2021 kl

Tack för att ni håller i och håller ut, snart ses vi igen!

Viktoria Tocca Entertainment

"

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater