Deutsch
Dansk

Halmstad möter SummerSmash

Vi möter Rasmus Jonsson för att höra mer om SummerSmash. Varför valdes egentligen Halmstad till värdstad för evenemanget? Hur har det utvecklats genom åren? Vad är nytt för år 2019? Se hela intervjun nedan. Vi ser fram mot en skön sommar ute i Tylösand med härligt häng!

Varför valde ni ursprungligen Halmstad för evenemanget Summersmash?

– Valet var enkelt! Tylösand är Sveriges bästa strand och det var anledningen till att vi valde Halmstad och Tylösand för att skapa Sveriges största beachvolleyevenemang.

Vad för unikt bidrar Halmstad till evenemanget?

– Halmstad är en fantastisk sommarstad. Detta i kombination med beachvolley är en klockren match!

Flygbild över Tylösands strand med volleybollmatch på

Finns det fler idrotter utöver beachvolleyboll?

– Vi har en massa prova på aktiviteter, bland annat skateboard, slackline och beachgym.

Vilka tips vill du ge till besökare som är intresserade av Summersmash?

– Evenemanget har gratis entré under hela Summersmash-festivalen och Beachvolley-SM! Du kan själv vara aktiv och lira beachvolley, testa skateboard, gymma på stranden. Eller så väljer du att spana när den Svenska Beachvolleyeliten lirar medan du ligger i en hängmatta under en palm vid centercourten och njuter av skön musik och en kall dryck. Vi lovar att du kommer älska den exotiska sommarkänslan!

Tjej ligger i hängmatta på stranden

Hur länge har evenemanget pågått och hur ser planerna ut för framtiden?

– Vi har kört SummerSmash sedan 2013 och evenemanget växer år för år. 2018 var första året som vi arrangerade SM-veckan i Beachvolley och då gjorde vi en jättesatsning på arenan. I framtiden skulle det vara kul att ta en världstourtävling till Tylösand och utveckla musikbiten ännu mer.

Vilka nyheter kan jag som besökare få uppleva i sommaren 2019?

– SM kommer vara större än någonsin med fler klasser. Likaså kommer BeachvolleyFesten (amatörtävlingen för utklädda 6-manna lag) bli något helt magiskt den 27 juli med 1500–2000 spelare. Likaså gör vi en stor satsning på matupplevelsen, vilket du som besökare kommer att märka.

Två personer spela beachvolleyboll på stranden

Hur jobbar ni med hållbarhet?

– Hållbarhet är för oss en viktig fråga och genomsyrar samtliga projekt vi genomför. Vår passion är per definition nära naturen och ledordet ”leave nothing but footprints” är av största vikt för vår organisation. Vår Hållbarhetsplan utgår från Ekologisk hållbarhet, Social hållbarhet och Ekonomisk hållbarhet men praktiskt skiljer sig varje projekt åt som vi genomför. För SummerSmash i Tylösand fokuserar vi mer på förstnämnda (ekologisk hållbarhet), genom att hushålla med naturens resurser. Konkreta exempel är ställningstagande kring vad vi väljer att köpa in, servera samt hur vi minskar vår förbrukning och vårt avfall. I år lyfter vi fler vegetariska alternativ på menyn samt strävar efter lokalproducerade råvaror. Det kött som serveras kommer givetvis att vara svenskt. Zero waste är en målsättning som för oss, fortfarande ligger i framtiden men vi ska göra vad vi kan för att begränsa vårt avfall genom minskat matsvinn, utesluta engångsartiklar i plast samt utbildar vår personal i källsortering.

Finns det något mer du vill berätta om Summersmash?

– Att du kan få en försmak av SummerSmash redan från 6 juni, då vi öppnar upp vår strandbar "The Hangout" vid Tylebäck. Här får alla lira gratis beachvolley på någon av våra 6 banor hela sommaren till 25 augusti och samtidigt njuta av Tylösand skönaste häng i vår lilla uteservering. Sommarkänslan är på topp med palmer, hängmattor, gungor och riktigt gott käk.

Två män tävlar i beachvolleyboll på stranden

Mer evenemang

Mer av Halmstad