Fira valborg i Halmstad

I Halmstad City och runt om i kommunen arrangeras varje år mysiga och förväntansfull valborgsfirande, välkommen sköna maj och sommaren!

Traditionellt firande i Norre Katts park

Det är något speciellt med att fira Valborg i Halmstad. Tänk dig stämningen. Körer av klassiska vårsånger som får det att jubla inombords. Halmstad Kanotklubbs fackelparad i Nissan. En magisk stämning. Och så tänds bålet i Nissan. Snart är det sommar. 2021 års firande kommer bli digitalt istället för i Norre Katts park.

Valborgsfirande 2021

Med anledning av Coronapandemin blir även årets valborgsfirande digital. Temat för årets firande är "vår, ljus och natur". Firandet sänds kl 19.30 fredagen den 30 april.

Komikern och artisten Josefin Johansson och Dramalogens kultur- och trädgårdspersonlighet Peter Bengtsson guidar oss genom sändningen. De tar oss till ett urval av kommunens 57 naturreservat och ger exempel på platser och aktiviteter att göra nu när våren är här och vi har en pandemi att förhålla oss till.

Artisten Mariette och kören Nova Cantica från Kulturskolan står för programmets musikaliska inslag. Vårtalet hålls av årets vinnare av Funkisfestivalen i Halmstad, Caroline Arvidsson.

Fler valborgsfirande

Andra platser som det ofta arrangeras valborgsfirande i Halmstad

Se fler valborgsfirande i vår evenemangskalender. I kalendern fylls firandena på löpande när den 30 april närmar sig.

Möt våren i Halmstad

Få fler vårtips på vår sida om hur du möter våren i Halmstad.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad