Konserter utomhus i sommar

Utomhuskonserter under bar himmel hör sommaren till. Solen skiner och musiken flödar under ljumna sommarkvällar. Här samlar vi tips på härliga utomhuskonsert för sommaren 2023. Fler läggs till efterhand som konserterna släpps.

För ännu fler konserter och evenemang kika in i Halmstads evenemangskalender.

Gyllene Tiders affisch

Gyllene Tider – Hux Flux

7 och 8 juli 2023, Simstadion Brottet
Pandemin förändrade oss alla. Det var tuffa och tomma år. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med med mina 70-talskompisar igen. Den brödrarelationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent.

Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då. Hux flux så är bandet tillbaka igen.

Vi syns till sommaren! /PG.

Håkan Hellström

Håkan Hellström

22 juli 2022, Simstadion Brottet
Hej Helsingborg, Uppsala, Lysekil, Piteå, Kalmar, Jönköping, Karlstad, Halmstad, Örebro, Linköping, Stockholm och Oslo! Ser så mycket fram mot att komma till er i sommar. Kommer med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor. Bara en vinter och en vår kvar! ❤️
/Håkan

2022: 4x Ullevi. Extas. Glädje. Allsång. Över 280 000 kärleksfulla människor i publiken.
2023: Magin fortsätter. Från Piteå i norr till Helsingborg i söder – Håkan Hellström åker ut på sin första turné sen 2017.

Konserter som var utomhus sommaren 2022

Rotundan i Halmstad

Musikhäng mitt i city

Till 28 augusti 2022, Rotundan i Norre Katts park
Så gott som varje dag hela sommaren bjuder Rotundan på ett varierat musik- och kulturprogram. Kom och häng en stund på Rotundan i Norre Karts park med utsik över Nissan och njut av den svenska sommaren.

Vy över solgården i Tylösand

Sommarchill och after beach

24 juni–8 augusti 2022, Solgården i Tylösand
Torsdagar, fredagar och lördagar kör Hotel Tylösand det klassiska after beach-upplägget med fullt ös till pålitliga partyleverantörer som Duo Jag, Rydell & Quick, Haaks, Strucky Likes och många fler. Åldersgräns 20 år. Håll i hatten!

Söndagar till onsdagar fortsätter förra sommarens chillsuccé med skönt eftermiddagshäng, där en trubadur eller en duo står för musikunderhållningen. Ta plats vid ett bord i slänten och njut. Alla åldrar är välkomna.

Victor Leksell

Victor Leksell

6 juli 2022, Solgården i Tylösand
Svensk musikhistoria. Det går inte att beskriva Victor Leksell på något annat sätt. Inte ens 25 år fyllda har han redan gjort ett outplånligt intryck.

Alphaville med Harpo

Alphaville med Harpo

13 juli 2022, Solgården i Tylösand
Harpo värmer upp för Alphaville på Solgården i sommar! Året var 1984 när tyska Alphaville släppte sitt ikoniska debutalbum med hitsen Big in Japan, Sounds Like A Melody och inte minst titelspåret Forever Young.

Festival Tivoliparkens loggo

Festival Tivoliparken

15–16 juli 2022, Rotundan, Norre Katts park
I sommar får Halmstad en helt ny festival mitt i city. Den 15-16 juli fyller vi den gamla Tivoliparken med musik, party och sommarens bästa helg.

Affisch för föreställningen Sixten och Elvira

Sixten och Elvira – En fallstudie 1800-tals true crime

20–21 juli 2022, Norre Katts park
Sixten och Elvira - en fallstudie 1800-tals true crime kommer under juli och augusti turnera i sitt cirkustält runt omkring Halland, Skåne och Danmark för att berätta historien om Elvira och Sixten. Föreställningen kommer innehålla allt från humor och allvar till sång och musik.

Artisten Ledin med band

Tomas Ledin

23 juli 2022, Simstadion Brottet
Tomas ledin åker på turné: en nådens sommarkväll – Alla klassiska hits. Räkna med Allsång, minnen och folkfest. Allt annat vore otänkbart när TomasLedin åker ut på sommarturnén En Nådens Sommarkväll - Alla klassiska hits.

The Ark

The Ark

27 juli och 3 augusti 2022, Solgården i Tylösand
Sveriges Färgstarkaste Rockband Återförenas för en stor Sommarturné. Sommaren 2022 ser vi dem under en exklusiv sommarturné över hela landet.

Fler evenemang

Du hittar alltid fler evenemng och de senast uppdatteringarna i vår evenemangskalender.

Mer evenemang

Mer av Halmstad