English

Matträffar

Destination Halmstads matträffar riktar sig primärt till dig som matkreatör, producent och förädlare. Kort och gott de som jobbar med mat i Halmstad med omnejd.

Det bubblar inom maten i Halmstad just nu och trender visar att mat blir en allt viktigare del av människors resande. Mat är ett temaområde som både Destination Halmstad och Visit Halland pekat ut och vi vill såklart jobba mer med detta kommande år.

Destination Halmstad har fått indikationer från näringen att ni vill vara med och utveckla både er egen verksamhet och Halmstads matutbud i stort, allt för att få fler att välja just Halmstad.

Med anledning av det har vi startat upp ett matkluster. Ett forum för att få de senaste trenderna och statistik men också kunna lyfta gemensamma möjligheter och utmaningar. Vi driver utveckling och tittar på aktiviteter som vi kan göra tillsammans, från den lilla aktiviteten till Smaka på Halmstad och andra evenemang. Detta gör vi ihop för att stärka ditt och hela Halmstads matutbud.

Vill du vara med?

Är du inte med i matklustret men vill väldigt gärna bli? Maila då destinationsutveckling@halmstad.se så hjälper vi dig vidare. På återseende!

Kommande träffar

Just nu kan du inte anmäla dig till någon träff.

Deltagare på Destination Halmstads matträff hösten 2023

Tidigare träffar

9 april 2024

Under träffen diskuterades:

 • Hur kan vi slänga mindre, använda mer och öka lönsamheten?
 • Vi fortsatte lära känna varandra, bytte erfarenheter och inspirerades tillsammans på årets första matträff på Göstas Café och Restaurang i Steninge.
 • Vi inledde med en statusuppdatering kring vårt gemensamma matkluster. Hur ser årsplaneringen ut för 2024 och vilka insatser vill vi fokusera på?
 • Hållbarhet och matsvinn kopplat till lönsamhet blev träffens huvudfråga. Vi gästades av Jens Dolk, en av tre ägare bakom K-märkt i Stockholm. 2018 vann K-märkt pris som Sveriges mest hållbara restaurang och en stor anledning till det är deras hållbarhetsarbete med fokus på just matsvinn. Jens berättar, delade med sig och inspirerade kring hur vi kan tänka mer resurssmart.

22 november 2023

En stor samling mataktörer samlades på Brooktorpsgården där vi genomförde sista matträffen för året och vi summerade träffarna som varit.
På agendan stod:

20 september 2023

Vilket härligt ”matigt” och pratigt gäng som samlades på Hallandsbär/Stora Berg i Getinge. Det var nämligen dags för Halmstads matklusters första höstträff. Programmet var fullmatat förstås. Vi berättade om hur vi jobbar digitalt för att marknadsföra Halmstad som en matdestination och tillsammans summerade vi sommaren som varit.

Nu är det sensommar och i högsta grad skördetid. Men sen då? Aktörerna fick diskutera hur matklustret ska tas vidare och vad ska vi planera för nästa år?

Givetvis fick vi även lyssna till Pelle på Hallandsbär och om deras fortsatta resa till att vidareutveckla Stora Berg som ett besöksmål.

23 maj 2023

Vi hade en mingelmorgon på vackra Hotell Mårtenson där mataktörerna fick speeddejta för att lära känna varandra närmare. Då speeddejting efterfrågats tidigare så slog vi slag i saken och organiserade detta.

 • Kort inledning av Destination Halmstad.
 • Malin på Halmstad city hade en dragning om årets ”Smaka på Halmstad” och hur upplägget på evenemanget ser ut framåt. 15–16 september är genomförandet på Stora torg.
 • Annika Lindhe från Smakäventyr fortsatte om sina matupplevelse­resor som sker både till fots och på cykel.
 • Speeddejting, både i grupp och två och två.

18 april 2023

”Gräv där du står” var temat på denna träff hos Chalenius & Fredins. Det var fortsatt fokus på att lära känna varandras verksamheter men även en stor del inspiration erbjöds. Matklustret börjar sätta sig mer och mer.

 • Vi startade med en kort återkoppling från föregående möte.
 • Sofie Simonsson (lokal Halmstadambassadör) pratade om att vända mindset och hur man kan vara stolt över sin egen stad.
 • Martin från Chalenius & Fredins och Lisette och Christian från Hygge presenterade hur de byggt upp sina verksamheter efter platsen de verkar på.
 • Johan Blidberg från Lis Mejeri inspirerade oss om sin matresa och hur de byggt upp sin hemma hos-krog i Falkenberg.