English

Besöksnärings­träffar

Våra besöksnärings­träffar ska ge dig inspiration, information och ny kunskap. Men viktigast av allt är nätverkandet. Det är då det uppstår nya idéer och samarbeten.

Syftet med träffarna är att vi inom Halmstads besöksnäring tillsammans fortsätter att utveckla Halmstad som en attraktiv destination. Det vinner vi alla på. Nedan presenteras kommande träffar och de som nyligen genomförts. Önskar du material eller kontaktuppgifter från tidigare träffar? Bara hör av dig!

Kommande besöks­närings­träff

Dags att peppa och preppa inför sommaren

När: Tisdag den 14 maj. Frukost från kl. 07.30. Program kl. 08.00-09.30.
Var: Hotel Tylösand, Halmstad. Hitta dit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den 14 maj kryddar vi morgonen med sommarprepp och sommarpepp. Vi kliver ju snart in i gyllene sommartider så vad kan passa bättre än en besöksnäringsträff på Hotel Tylösand.

Ytterligare kryddor på träffen är härligt mingel, det salta havet som bär Danmarksbåtarna, sommarsockriga härliga evenemang, bredden på det som hotellet serverar sina gäster, utöver frukosten – allt detta sätter FYR på vår besöksnäringsträff denna majmorgon. Känn dig varmt välkommen!

På programmet

 • Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad, hälsar välkommen.
 • Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande - om Tylösand och besöksnäringen i kommunen.
 • Vad händer i Tylösand?
  • Senaste nytt från Hotel Tylösand - utveckling och sommarprogram. Jonas Karlén, VD, Hotel Tylösand och Åsa Gessle.
  • Jacob Holmström från nyöppnade restaurangen FYR gästar oss och berättar om konceptet.
 • Tillsammans ska vi åter igen skapa oförglömliga sommartider i Halmstad. Vi plockar upp nyheter och berättar om Best Summer Ever 2.0. Karolina & co, Destination Halmstad.
 • Ulf Staaf, kommersiell chef på Stena Line, berättar om turerna, samarbetet med Halmstad och delar med sig av trendanalys.

Välkommen att peppas och preppas tillsammans med oss!

Anmäl dig senast den 8 maj.
Det är begränsat antal platser!

Vi ses!

Fler framtida träffar

Var säker på att du får inbjudan och våra utskick genom att registera dig för vårt nyhetsbrev för besöksnäringen.

Halmstads besöksnäringsträff på Halmstads Teater mars 2022

Besöksnäringsträff på Halmstads Teater mars 2022

Tidigare träffar

7 februari 2024

Vad är väl en besöksnäringsträff på slottet?

Alldeles, alldeles underbar förstås! Du är varmt välkommen till årets första frukostträff den 7 februari på Halmstad Slott. Vi summerade 2023 och tittar nyfiket framåt och säger hej till 2024.

Vi sa givetvis också hej till vår nya landshövding. 2024 blir ett år med mycket kul kultur på schemat. Allt från konst, historia och popkultur kommer att cirkulera. Det berättade vi givetvis mer om.

På programmet var

 • Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad, modererade och summerade 2023. Sedan tog hon med oss till 2024.
 • Anders Thornberg, Hallands nya landshövding presenterade sig.
 • Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande
 • Claes Sandvig, regionansvarig på Visita Södra
 • Dessutom fick vi höra senaste nytt från Visit Halland och om deras Tysklandssatsning, vad som var på gång på Kulturförvaltningen och Hallands Matgille bjöd åter igen in till den stora Matfesten på Halmstads Teater.

Det gick inte att vara på slottet utan att lyfta hyresgästerna som flyttade in 2023 under paraplynamnet Kultur på slottet. Vi sa hej till 100-åringen Gamla Halmstad, Halmstads Idrottshistoriska förening och Halmstads hemslöjdsförening.

29 november 2023

Attraktiva platser som lockar turister lockar också inflyttare och kvarstannare.

Robert Pettersson vet vad han snackar om. Besöksnäringen har en nyckelroll! Denna morgon fick vi lyssna på ett proffs inom turismforskning. Han har koll och vet turismens värde.

Karolina Davidsson inledde morgonens program och gav sedan över ordet till Robert Pettersson som är turismforskare och en ofta anlitad föredragshållare. Han är verksamhetsledare för det internationella turismforskningscentret ETOUR Länk till annan webbplats. i Östersund och forskar själv bland annat om turismens framtid och dess roll för lokal och regional utveckling. Precis sådant som påverkar dig inom besöksnäringen. Men också hela samhället i stort. ETOUR är Sveriges ledande turismforskningscentrum.

Läs summering av morgonen här! Öppnas i nytt fönster.

5 september 2023

Höstens första träff där vi summerade sommaren som varit

Vi summerade sommaren som varit, hur gick det? Kampanjer har genomförts och nya pågår. Sensommaren är här och vi planerar framåt. Halmstads nya platsvarumärke är lanserat, nu kommer nästa steg - vi ska "dela Halmstad". Vi fick veta mer om hur Halmstads aktörer kan dra nytta av det i sin verksamhets kommunikation och marknadsföring.
Ibland kan det behövas råd och tips innan du ska göra något för att utveckla ditt företag, kanske bygga ut eller något annat, Halmstads kommuns Företagsservice - en rådgivarfunktion hjälper dig på vägen.
Vi fick även höra om Pio Matsal och Bars renovering och framtidsplaner. Mycket spännande på gång!

Vi som pratade den här morgonen:

 • Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad.
 • Markus och Tobias Granelund, delägare av Pio Matsal och Bar.
 • Ann Andersson, näringslivsutvecklare, och Joakim Wiklund, bygglovhandläggare, från Företagsservice på Halmstads kommun.
 • Karin Nyroos och David Johansson, kommunikatörer på kommunledningsförvaltningen, Halmstads kommun.

Läs summering av morgonen här!

16 februari 2023

Vi ses på "morgonsudd" på Halmstads nya nattklubb

Årets första frukostträff för besöksnäringen och dess vänner. Nu blev det tillfälle att sudda runt på en nattklubb på morgonkvisten. Vi snackade om vad som är på gång. Det finns många utmaningar, men det finns också positiva grejer för dig i besöksnäringen. En morgon med mingel, mat och prat på Palladium.

På programmet stod:

 • Karolina Davidsson, vd på Destination Halmstad hälsade välkommen. Kort summering av året som gått, sedan blickade vi framåt.
 • Paul Lundin, delägare av Palladium, berättade om Halmstads nya nattklubb.
 • Stefan Pålsson, kommunstyrelsens ordförande, besöksnäringens betydelse för Halmstad.
 • Claes Sandvig, Regionansvarig Visita, uppdaterade oss om de utmaningar och möjligheter som Visita ser i branschen.

7 december 2022

Den här morgonen hade vi både mat i mun och i tankarna. Mat som magnet för turister och invånare. Vilken betydelse lokalproducerat, lokala rätter och råvaror har för en regions ID. Det gavs tips på hur besöksnäringen kan utvecklas och stärka Halmstad som matdestination. Vi blickade även framåt på mattrenderna för 2023.

Vi fick även lyssna till Viktoria Hedeng som driver Kafé Heagård och Anna-Maria Spaniol verksamhetschef på Hallands Matgille. Lennart Wallander, chief officer of tomorrow på FOOD & FRIENDS, gav oss en trendspaning utöver det vanliga.

7 september 2022

Vi sågs på ProfilHotels Halmstad Plaza över en god frukost, skapade en skön start inför hösten och hörde hur sommaren gick.

Det var skördetid. Men det var också dags för ett stort evenemang i Halmstad Arena den 22–24 september 2022 – världens största vävmässa VÄV2022. Där cirka 8 000 väventusiaster deltog. Missa inte chansen att skapa business kring detta.

Halmstad har dessutom fått tre nya hotellchefer. Vi presenterade Mikael Pettersson på Halmstad Plaza, Maria Possfelt på Grand Hotel och Göran Nilsson på Scandic Hallandia.

17 maj 2022

En morgon på söderpiren med fokus på hur vi kan utveckla Halmstad som destination året runt. Fler och fler internationella besökare hittar hit igen. Då vill vi i Halmstad och Halland självklart vara på tårna och bjuda på bästa värdskapet!

På programmet fanns

 • Sommarspaning och uppladdning inför sensommar
  Vi besökte Söderpiren och fick höra om deras satsning på unikt boende och aktiviteter. Vad var på gång i besöksnäringen inför sommaren och vilka möjligheter fanns att vara med i satsningen på årets sensommar?
 • Hur stärker vi bilden av Halmstad som plats året runt?
  Vi presenterade tankar och innehåll i Halmstads nya platsvarumärke. En kraft för samarbete och positionering för att bredda bilden av Halmstad.
 • Hur vässar vi vårt internationella värdskap?
  Äntligen kunde vi se fram emot att välkomna våra internationella gäster efter två år av pandemi. Det kan kännas som en utmaning, men tillsammans fixar vi det. Vi vet att internationella gäster stannar längre eftersom de har förbokat. Hur kan vi möta dem på bästa sätt? Vad efterfrågas? Hur kan besöksnäringen förbereda sig? Helena Salomonson från Visit Sweden berättade mer.

1 mars 2022

Kickoff för 2022 på Halmstads Teater! Destination Halmstad bjöd på frukost kryddad med möjligheter och utmaningar för dig inom besöksnäringen när pandemin släpper taget. Det är mycket som händer 2022. Nu finns alla chanser att bjuda på ett värdskap i världsklass. Tillsammans ska vi skapa tillfällen att älska Halmstad! Träffen var även möjlig att se digitalt.

På programmet fanns

 • Volvo Car Scandinavian Mixed – världens mest jämställda golftävling kan generera 80 000 besök 9‑12 juni i Tylösand. Hur gör vi oss redo? Vilka kommer hit, och när?
 • Hur hanterar vi personalbristen i besöksnäringen?
 • Nyhetssvep: Evenemang under året – den internationella mässan VÄV2022 är ett exempel, marknadsföring & nyheter!
 • Vi minglade och åt frukost – äntligen kunde vi samlas!