Besöksnärings­träffar

Våra besöksnäringsträffar ska ge dig inspiration, information och ny kunskap. Men viktigast av allt är nätverkandet. Det är då det uppstår nya idéer och samarbeten.

Syftet med träffarna är att vi tillsammans fortsätter att utveckla Halmstad som en attraktiv destination. Det vinner vi alla på. Nedan presenteras kommande träffar och de som nyligen genomförts. Önskar du material eller kontaktuppgifter från tidigare träffar? Bara hör av dig!

Kommande besöks­närings­träff

Just nu är ingen träff planerad.

Fler framtida träffar

Var säker på att du får inbjudan och våra utskick genom att registera dig för vårt nyhetsbrev för besöksnäringen.

Halmstads besöksnäringsträff på Hallands konstmuseum november 2019

Besöksnäringsträff på Hallands konstmuseum november 2019

Tidigare träffar 2021

17 november 2021

Visita och Destination Halmstad hälsade dig välkommen till en besöksnäringsträff med begränsat antal platser i Lokstallarna, stationsgatan 37, Halmstad.

Programmet bestod av:

  • Claes Sandvig på Visita berättade om deras återstartspaket och hur de ser på framtiden för branschen.
  • Nu öppnar vi upp, men hur får vi Halland och Halmstad att synas nationellt och internationellt, Jimmy Sandberg på Visit Halland och Marcus Andreasson på Destination Halmstad berättade.
  • Den internationella golftävlingen Scandinavian Mixed med värdparet Annika Sörenstam och Henrik Stenson kommer till Halmstad 2022 och lockar upp till 80 000 besök. Henrik Hilford Brander från We Do Sports berättade om evenemanget och vilka möjligheter som finns för näringen!
  • Halmstad City bubblar - nya grepp ger nya etableringar. Och mycket mer på gång. Vi tittade framåt med Caroline Bengtsson.

15 juni 2021

Varför stänga i augusti när både september och oktober kan vara riktigt fina månader. Vi har vant oss att vara ute. Då vill vi ju också ha möjligheter att uppleva. Vad kan du göra för att förbättra förutsättningarna för din verksamhet? Vilken hjälp finns att få? Det handlade träffen om den 15 juni när vi pratade sensommar. Ta del av tipsen nedan och du kan även se träffen igen!

En summering av alla viktiga länkar och tips från agendan:

Tema markandsföring och synlighet – 14 april 2021

Alla behöver synas! Och det är vi tillsammans som bygger varumärket Halmstad. Men hur kan vi hjälpas åt och bli ännu bättre? Det fick du reda på denna morgon när vi fokuserade på just marknadsföring och gav konkreta tips på hur vi satsar och arbetar framåt.

Punkter som stod på agendan:

  • Nytt fräscht koncept för Turista Hemma.
  • Meet Halmstad – nu säljer vi in Halmstad till hela Sveriges mötes- och evenemangsarrangörer.
  • En ny evenemangskalender är på gång.
  • Verktygslådan som är ihopsnickrad för din skull – hur funkar Google My Business, ladda ner bilder gratis, stödfunktioner och marknadsföringstips.
  • Kampanjer som Destination Halmstad har gjort – hur det gick.
  • Besöksnäringen paketerar - goda exempel från Annelie Lindgren, hotellchef, Clarion Collection Hotel Norre Park och Sara Zackrisson, ägare, Långhultskusken Naturnära hästtjänster.

Tema Kompetensträff – 15 februari 2021

Kunder och besökare efterlyser hållbarhet. På riktigt. Är din verksamhet hållbar blir den het och intressant. Kompetensutveckling på alla plan gör ditt företag rustat för framtiden. Nu satsas 23 miljoner på det halländska näringslivet. Två kompetenssatsningar.

ETT – Kompa Halland, Nasim Oveissi – speciellt framtagna korta, effektiva digitala utbildningar för handel och besöksnäring. Låt ditt företag genomgå en behovsanalys - därefter har du ett smörgåsbord av möjligheter inom exempelvis Den digitala kundresan, affärsekonomi och visuell marknadsföring. Även permitterad personal får delta. Kompa Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TVÅ – Hållbar Kompetens i Halland, Jeanette Bengtsson – Gå en kort digital hållbarhetsutbildning - därefter har du även här en buffé av utbildningar inom ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Exempelvis stresshantering, strategisk marknadsföring och personlig effektivitet. Hållbar Kompetens i Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tema Naturturism – 27 januari 2021

Hur paketerar vi naturupplevelser med boende och mat? Hur prissätter vi och tar betalt? Vad är upplevelser i naturen värda? Kan jag ta betalt för "friluftsliv" trots att det är gratis? Hur kan ditt företag dra nytta av naturturismens ökade efterfrågan? Välkommen att ladda ner de tre presentationerna från föreläsarna.

Ladda ner presentationerna som pdf:er