Publicerad 6 augusti 2021

Restauranger med utsikt – 12 tips från Halmstad

Flygbild över Restaurang Lillebror i Halmstad

Kvällshäng, god mat, solnedgång och strand - det här är Lillebror. Foto: Stefan Mjellander.

Det finns få saker som slår god mat, fina utsikter och vackra solnedgångar. Att sitta på en uteservering och njuta av lugn och ro eller studera folklivet hör liksom till en av sommarens höjdpunkter. Vi bjuder på tips på restauranger i Halmstad som uppfyller flera av dessa kriterier.

Utsikt – havet

Det härliga caféet Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Västra stranden Öppnas i nytt fönster. har fått en Lillebror. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett litet sommarhak i sanden, ett stenkast från havet. Där kan du äta något gott eller ta en svalkande dryck.

I Tylösand Öppnas i nytt fönster. hittar du Restaurang Salt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du äter och dricker gott med utsikt över Kattegatt och den lilla Tylön i blickfånget. Grannen Bettans Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som huserar på Hotel Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuder på samma vackra vy ackompanjerat av kulinariska rätter. På samma hotell hittar du Leif´s Bar och Grill, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en köttkrog med grillat och pizza som också bjuder på dito makalösa utsikt.

Vill du fortsätta att hålla dig intill havet kan vi tipsa om Hamnkrogen i Grötvik, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett café och skaldjursbar i Halmstads mysigaste småbåtshamn. Precis ovanför stranden i Steninge ligger Göstas Café och Restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med en fantastik utsikt ner mot havet.

Utsikt – Nissan

Mitt inne i Halmstad, utmed ån Nissan, ligger ett litet pärlband av restauranger. Coola Söderfamiljen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en familjär kvarterskrog med go stämning och god mat. Vad sägs om champagne med noga utvalda tillbehör och varmrätter? Då är champagnebaren A Little Party Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. stället för dig.

I närheten av Gamletullsbron hittar du Zigges Garage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett mysigt ställe som inte är likt något annat. Tapas, pintxos och cocktails är deras signaturmelodi. Grannrestaurangen under heter Källarkrogen Vinyl. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bland tegelväggar och valv från 1897 serveras god mat. Sommartid kan du flytta upp till uteserveringen.

I Norre Katts Park tronar historiska Rotundan, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en kulturoas. Menyn innehåller schysst street food och hembakad fika. Alltid med veganska alternativ. Här kan du njuta av både parken och Nissan.

På andra sidan Nissan vid Torntorget finns Brasserie Loire Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En fransk kvarterskrog med avkopplande miljö.

Fler tips

Så vad sägs om att komma till Halmstad – här finns alla utsikter för att kunna äta och dricka gott! För att hjälpa dig att hitta har vi märkt ut dessa smultronställen på en karta som du hittar på destinationhalmstad.se. Öppnas i nytt fönster. Där hittar du mer information också.