Kottekarta – konstrunda för barn

Upptäck konsten i Halmstad på egen hand. Med hjälp av Kottekartan kan du ta med dig de minsta på en spännande promenad genom Halmstad centrum och upptäcka den offentliga konsten.

Ladda ner kotte-kartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och bege dig ut direkt för att uppleva de elva utvalda konstverken i Halmstad centrum. Texterna i kartan är anpassade för barn.

Kottekartan finns även att hämta på Halmstad Tourist Center. Det finns också en konstkarta anpassad för vuxnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, i den presenteras ännu fler verk.

Kompletterande bok för barn

Hur får man barn att upptäcka all spännande konst i sin stad? Jo, man skriver en äventyrlig barnbok! Kotten som försvann är skriven av Hanna Norling och illustrerad av Hanna Hallén, på uppdrag av kulturförvaltningen i Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Boken handlar om två barn som upptäcker att en igelkott försvunnit från en tavla. De ger sig ut i Halmstad för att leta efter den, och på sin färd möter de skulpturer som ger dem ledtrådar till vart Kotten kan ha tagit vägen. Boken finns att låna på biblioteken i Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller köpa på Halmstads Konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Mjellby Konstmuseum.

Mer konst

Guldkorn

Mer av Halmstad