Deutsch
Dansk
English

Kottekarta – konstrunda för barn

Upptäck konsten i Halmstad på egen hand. Med hjälp av Kottekartan kan du ta med dig de minsta på en spännande promenad genom Halmstad centrum och upptäcka den offentliga konsten.

Se en digital kotte-karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och bege dig ut direkt för att uppleva de elva utvalda konstverken i Halmstad centrum. Texterna i kartan är anpassade för barn.

Kottekartan finns även att hämta på Halmstad Tourist Center. Det finns också en konstkarta anpassad för vuxna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i den presenteras ännu fler verk.

Kompletterande bok för barn

Hur får man barn att upptäcka all spännande konst i sin stad? Jo, man skriver en äventyrlig barnbok! Kotten som försvann är skriven av Hanna Norling och illustrerad av Hanna Hallén, på uppdrag av kulturförvaltningen i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Boken handlar om två barn som upptäcker att en igelkott försvunnit från en tavla. De ger sig ut i Halmstad för att leta efter den, och på sin färd möter de skulpturer som ger dem ledtrådar till vart Kotten kan ha tagit vägen. Boken finns att låna på biblioteken i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller köpa på Mjellby Konstmuseum eller genom att mejla till Halmstads konsthall.

Mjellby Konstmuseum är just nu stängt för renovering och öppnar igen den 7 september 2024.

Mer konst

Guldkorn

Mer av Halmstad