Bästa campingen på västkusten

Tänk så härligt att släppa vardagens måsten och njuta av livet här och nu. Doften av hav, vinden i håret och den friska luften kan göra vem som helst lycklig. Vilken camping i Halmstad du än väljer har du nära till natur, skog, sjöar, hav, strandliv, shopping, restauranger, kultur och nöjen.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Visste du att det längs en kuststräcka om drygt 42 kilometer finns hela åtta havsnära campingar? Visst är det fantastiskt! Börjar vi i söder hittar vi fina Gullbrannagården, sedan följer campingar för alla smaker: First Camp Hagön, First Camp Karlstorp–Halmstad, First Camp Tylösand, Vilshärads Camping, Bengts Camping, Strandgården Vilshärad och längst i norr ligger Haverdals Camping.

Söker du en aktiv semester är Halmstad perfekt med allt från golfbanor, kitesurfing, cykelleder och löpslingor till inomhus- och utomhusgym, wakeboardpark, äventyrsland och lekland. Men du, efter alla aktiviteter – glöm inte att ta det lugnt. Det gör gott för själen.

Öppet året runt

Till Halmstad är du välkommen att campa året runt. Både Gullbrannagården, First Camp Hagön, stugbyn på First Camp Karlstorp–Halmstad och stugbyn på First Camp Karlstorp-Halmstad har öppet hela året.

Glamping

Glamping, glammig camping, är en lyxigare campingupplevelse, vilket innebär att du bor mitt ute i naturen fast med moderna nödvändigheter. Lite mer hotellkänsla helt enkelt. Vi har samlat Halmstads tre glampingplatser på en egen sida.

Halmstads åtta campingar

Gullbrannagården – familjär och välskött camping

Gullbrannagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger söder om Halmstad och är en helårsöppen camping. Nära campingen ligger Gullbrannastranden, en 10 kilometer lång, barnvänlig sandstrand. Under högsäsong arrangeras det aktiviteter för hela familjen och restaurangen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har öppet varje dag. Det finns också en butik som säljer nybakat bröd varje morgon. Campingen har öppet året runt.

First Camp Tylösand–Halmstad – ett badparadis

En kort promenad från Sveriges vackraste strand ligger First Camp Tylösand-Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tylösands strand är en del av ett fyra kilometer långt badparadis som anses var en av Sveriges bästa stränder. På campingområdet finns populära barnklubbar under högsäsongen. Här finns mängder med tillfällen till fritidsaktiviteter, utflykter och nöjesliv för hela familjen. Stugbyn är öppen året om. Campingen har säsongsöppet.

First Camp Karlstorp–Halmstad – havsnära njutning

First Camp Karlstorp-Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ägna dagarna till bad, vindsurfing, dykning eller att bara koppla av i en solstol. Du bor endast tre kilometer från Tylösands sandstrand och alla aktiviteter som erbjuds där. I området finns även klippbad och små avskilda vikar för dem som önskar det. Under högsäsong erbjuds dessutom ledarledda aktiviteter för barnen. Stugbyn på First Camp Karlstorp-Halmstad har öppet året runt. Campingen har säsongsöppet.

Vilshärads Camping – njut av lugnet och naturen

Vilshärads Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger cirka tio kilometer från Halmstad i ett lummigt, vackert och naturskönt område. Det är nära till Vilshärads långa och barnvänlig sandstrand, det salta havet och naturreservatet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under högsäsong ordnas det aktiviteter för stora och små gäster. På området finns glassbar, café och en liten butik. Här finns även aktiviteter som minigolfbana, basket, badminton, utomhusschack och lekplatser.

First Camp Hagön–Halmstad – ett guldkorn på västkusten

Bara sex kilometer från Halmstads city ligger First Camp Hagön–Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., inbäddad i grönska och med det salta havet som närmaste granne. Här finns den kilometerlånga Östra stranden. På anläggningen finns det bland annat minigolfbana, boulebana, lekplats, hoppkudde och gräsytor för bollspel på anläggningen. Under högsäsong erbjuds ledarledda roliga aktiviteter för barnen. First Camp Hagön-Halmstad har öppet året runt.

Strandgården Vilshärad – ett stenkast från havet

Camping, vandrarhem, läger och konferensgård – bara ett stenkast från havet! Strandgården i Vilshärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lever upp lite extra under de varma månaderna. Här erbjuds ett varierande sommarprogram för alla åldrar med gudstjänster, andakter, konserter, utställningar, ledarledda barnaktiviteter, familjekvällar, underhållning och buffékvällar. Sommartid finns det bageri, kiosk, café och restaurang.

Haverdals Camping – vid Skandinaviens högsta sanddyn

Haverdals camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger norr om Halmstad utmed den vackra Kustvägen. Här är kopplade husdjur välkomna. Prova gärna på äventyrsgolfen. Denna trevliga familjecamping ligger på gångavstånd från Haverdals strand, en flera kilometer lång och barnvänlig sandstrand med härliga sanddyner. Den gränsar till Haverdal naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i folkmun ”Trollskogen", – ett vackert naturreservat med bland annat Skandinaviens högsta sanddyn.

Bengts Camping – familjär camping i natursköna Vilshärad

Bengts Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger på gångavstånd till Vilshärads mer än 3 kilometer lång sandstrand. Under högsäsong bevakas stranden av Tylösands livräddare. På campingen finns bland annat fotbollsplan, pingisbord samt boulebana och husdjur är välkomna. Cirka 200 meter från campingen finns ett underbart utbud av naturreservat, däribland Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med många härliga stigar och krokiga träd. I Haverdals naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du även Lynga sanddyna, Skandinaviens högsta sanddyn. För den aktive finns Vilshärads fotbollsgolf intill campingen, samt flera populära golfbanor, så som Haverdals Golfklubb, Ringenäs Golfklubb och Halmstad Golfklubb, bara ett par kilometer bort. Ett tips är att besöka Vilshärads gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Steninge Glashytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Dagmar Glemme Art Center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger intill campingen.

Mer vår

Guldkorn

Mer av Halmstad