Deutsch
Dansk
English

Njut av påsken i Halmstad

Påsken är en tid av förväntan och glädje. Temperaturen stiger och blommorna slår ut. Fira påsken och njut av den härliga våren hos oss i Halmstad.

Påskris framför Halmstad slott

Påskevenemang

Kom i påskstämning med ett besök på någon av våra påskmarknader. Eller varför inte utmana varandra i äggjakt i Halmstads city? Här samlas påskiga evenemang när påsken 2025 närmar sig. Påsklovs-evenemang ser du längre ner på sidan.

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Barn pyntar påskägg

Påsklov

Njut av en påsklovsresa till Halmstad med familjen. Ut i de djupa skogarna, känn den salta vinden längs kusten, utmana varandra i bowling, eller varför inte utforska era kreativa ådror på ett av konstmuseerna. På våra barnsidor hittar du tips anpassade för olika åldrar.

Evenemang och aktiviteter

När påsklovet 2024 närmar sig hittar du här evenemang och aktiviteter för påsklovslediga skolbarn. Kika även in på våra barnsidor ovan för fler aktivitetstips.

Filtrera

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Vitsippor i Möllegårds naturreservat i Halmstad

Vitsippor i Möllegårds naturreservat

Njut av naturen

Vad som kanske kännetecknar påsken och våren mest är den skira grönskan. Knopparna som slår ut på träden, buskarna och på marken. Blommorna vänder sina ansikten mot solen. Naturen är så vacker, fåglarna kvittrar och landskapet väcks till liv.

I Halmstad finns mängder av platser att njuta av olika sorters vårblommor på. Kika in på vår sida Blommiga platser och promenader för vårkänsla för tips på var du kan ta en skön påskpromenad. Vill du hellre ta en tur med cykeln? Inga problem. I Halmstad har vi många härliga cykelleder.

Glada vänner skålar på en uteservering

Foto: minna Elisa

Lokal mat, uteserveringar och gårdsbutiker

Vi har samlat några tips på sköna häng och spännande matupplevelser som du kommer vilja besöka! Skönt trädgårdshäng, samtal över bordsgränser eller sann mysanda – det bjuds på influenser från Spanien, Mexiko och givetvis det lokala.

Tips på restaurangbesök

När påsken 2024 närmar sig presenteras nedan några matiga tips med och utan aktiviteter. För fler restaurangtips titta in på vår sidan Mat och dryck.

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Vilshärads gårdsbutik i Halmstad

Vilshärads gårdsbutik. Foto: Alexander Hall

Lokalt påskbord från gårdsbutiker

Skapa ett påskbord av lokalproducerade råvaror. Ta en tur bland Halmstads breda utbud av gårdsbutiker. Köp ägg nyvärpta av halländska höns och härliga köttdetaljer till påskgrillningen. Ett påsktips är att spana in Vilshärads Gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Slättåkra Närproducerat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Susegård Gårdsförsäljning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uteserveringar

Längtar du efter att få njuta av god mat och dryck på en uteservering i goda vänners lag? Du är inte ensam. Den 1 april börjar flera restauranger och caféer ställa ut sina bord och stolar på både torg och gågator. Säsongen för uteserveringar är äntligen här. Slå dig ner och gotta dig i solen.

Kottehus på Västra stranden i Halmstad

Boende

Vill du att ditt boende ska vara en del av upplevelsen under din resa? I Halmstad finns flera unika boende. Allt från små charmiga pensionat till stora anrika hotell. Är du mer en campingmänniska? Campingtips hittar du längre ner på sidan.

Via vår tjänst ledig boende kan du även se var det finns ledigt boende under påsken. Välkommen till Halmstad!

Barn fiskar i motljus

Foto: Mostphotos, Katja Kircher

Premiärernas tid – dags för fiske, golf och campingliv

Nu är det äntligen dags att leta fram fiskespöet, väcka husbilen och putsa golfklubborna. Premiärernas årstid är här!

Fiska i Halmstad

I Halmstad finns mängder av perfekta platser för fiske. Både i havet, sjöar och åar. Du kan enkelt nå ditt val av fiskevatten genom en cykeltur eller via kollektivtrafiken. På vår sida om fiske i Halmstad finns tips på olika fiskevatten beroende på vilken fisktyp du är ute efter. På samma sida hittar du även information om var du köper fiskekort. Låt oss gå och fiska! 

Ringenäs Golf, Hotell & Konferens i Halmstad

Ringenäs Golf, Hotell & Konferens. Foto: Per Nilsson

Golfhuvudstaden

153 golfhål på åtta unika anläggningar i natursköna miljöer. Varje år njuter 10 000-tals golfare av härliga golfrundor i Golfhuvudstaden Halmstad.

Golfare kommer till Halmstad för att spela golf, umgås och koppla av. Vi har ett stort utbud av golfpaket att välja mellan, både för dig som söker lantligt lugn, närhet till centrum eller en härlig spakombination.

Kvinna sitter i solstol framför husbil

Foto: Mostphotos, Andrey Armyagov

Dags för campingliv

Med vårens framfart börjar också campingsäsongen dra igång. Campingar har vi gott om i Halmstad. Visste du att längs en 42 kilometer lång sträcka i Halmstad hittar du hela åtta kustnära campingar? Här har du närhet till hav, skog, sjöar, naturreservat, aktiviteter, vandringsleder och mycket mer! Kika in på vår campingsida och hitta platsen du vill upptäcka! Vi har även samlat tips på ställplatser på en separat sida.

Påskägg som hänger på grenar

Foto: Werner Muenzker, Mostphotos

Fler evenemang under påsken

Här har vi samlat ännu fler evenemangstips under påsken samt veckan innan och efter påsk. Listorna fylls på när påsken 2024 närmar sig. Ännu fler evenemang hittar du alltid i Halmstads evenemangskalender.

Alla konserter i påsk

Här hittar du alla konserter som är kring psåk. Fler fylls på löpande.

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Påskens konstutställningar

Här hittar du alla påskens konstutställningar. Fler fylls på löpande.

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Fler evenemang

Du hittar alla evenemang året runt i vår evenemangskalender. Vill du alltid få de senaste evenemangs- och aktivitetstipsen från Halmstad? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Whats on Halmstad.

Mer vår

Mer av Halmstad