Turista Hemma

Ett nytt Turista Hemma-format håller på att ta form. Projektet kommer pågå hela sommaren under perioden 15 juni-31 augusti 2020.

Världen är upp- och ner. Ingenting är sig likt. Vi har en besöksnäring som behöver hjälp och stöttning, och vi har invånare som får avboka sina utlandssemestrar och som stannar på hemmaplan i sommar. Det är nu vi hjälps åt. Det är nu vi upplever och stöttar vår kommun. Det är nu vi turistar hemma. Vi ger oss ut om vi är friska, men vi tänker också på att sprida ut oss.

Halmstad har många styrkor, och just möjligheten att sprida ut sig är en – och den ska vi ta tillvara på. Ta tillfälle i akt i sommar att inte bara åka till dina vanliga smultronställen och guldkorn, passa på att hitta nya, ge dig in i inlandet, besök en ny strand, äta kvällsmat på en ny restaurang och besök ett nytt konstgalleri. Genom att tänka så, och sprida ut oss, så ska vi se att en sommar hemma i Halmstad nästan kan bli minst lika bra som semestern på Mallis, om inte bättre!

Turista Hemma är då alla Halmstadbor bjuds in för att upptäcka och utforska vårat Halmstad och allt det fantastiska utbud som erbjuds till oss, här på hemmaplan. Nästa Turista Hemma är 15 juni-31 augusti 2020.

Prins Bertils stig i skogen

Besökare

Ett nytt koncept presenteras inom kort, stay tuned!

Vy över havet längs Prins Bertils stig

Besöksnäringsföretag

Anmälan och information för dig som är verksam inom Halmstads besöksnäring.

Vallgatan i Halmstad

Vallgatan i Halmstad. Foto: Jesper Molin

Turista Hemma 15 juni–31 augusti 2020

I sommar arrangerar Destination Halmstad med besöksnäringen en extra Turista Hemma – Turista Hemma. Denna Turista Hemma får en något ny skepnad. Istället för endast en dag så pågår Turista Hemma under så gott som hela sommaren.

Par läser på en karta

Foto: Matton

Tidigare år

Turista Hemma äger vanligtvis rum en gång om året, men från hösten 2020 två gånger per år – alltså en gång på våren och en gång på hösten. Sedan nypremiären 2012, med paus 2019 och våren 2020, har Turista Hemma lockat ut många nyfikna Halmstadbor. Perfekta dagar att ge sig ut och hitta nya smultronställen på hemmaplan.

Om Turista Hemma

Turista Hemma är ett projekt som arrangeras av Halmstad Tourist Center, som är en del av Destination Halmstad. Målsättningen är att få fler duktiga Halmstadambassadörer som hjälper oss att sprida och inspirera andra att upptäcka omgivningen. Vi hoppas att alla som bor i och runt Halmstad ska lära känna sin stad bättre och bli mer medvetna och stolta över det som finns att se, göra och uppleva här.

Mer evenemang

Mer av Halmstad