Deutsch
Dansk
English

Registrera ett nytt evenemang

Har du ett evenemang på gång? Välkommen att registrera det i vår evenemangskalender. Genom att klicka på registrera evenemang nedan intygar du att du godkänt våra riktlinjer.

För att kunna registrera ett evenemang i vår kalender måste du först skapa ett personligt konto i vår evenemangsdatabas Event Manager. När du skapar kontot godkänner du våra riktlinjer för evenemang. Läs riktlinjerna nedan och logga sedan in för att lägga till dina evenemang.

Genom ditt konto i vår evenemangsdatabas Event Manager kommer du få en bra bild över vad som hänt med dina evenemang – om de godkänts, justeringar önskas eller liknande. Du kan även enkelt ändra information om ditt evenemang vid behov.

Hur använder jag evenemangs­kalendern Event Manager?

Hur använder jag verktyget Event Manager?

Det nya verktyget, från 2021, är mer avskalat än det som användes tidigare.

Instruktionsfilmen nedan är från när Event Manger version 2021. Sen dess har verktyget utvecklas och det har tillkommit nya funktioner. Under 2024 planerar vi därför att ta fram en ny instruktionsfilm.

Vilken webbläsare kan jag använda?

För bästa upplevelsen rekommenderar vi dig att besöka Event Manager i de senaste versionerna av Chrome eller Microsoft Edge. Även andra webbläsare fungerar, men vissa delar presenteras inte lika trevligt grafiskt via andra webbläsare.

Jag lyckas inte med min registrering

Halmstad Tourist Center registrerar inte ditt evenemang åt dig, men guidar dig gärna genom evenemangs­kalendern om du inte lyckas med din registrering. Genom att du själv registrerar ditt evenemang kommer du även ha bättre kontroll över ditt evenemang och själv kunna göra eventuella justeringar. Följ våra tre steg för hjälp vid registrering.

 1. Skapa konto och registrera helt själv
  Börja med att prova att skapa konto och lägga in ditt evenemang själv. Se instruktionsfilmen ovan för tips till din registrering. Skapa konto och registrera ditt evenemang. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 2. Guidning genom telefon
  Lyckas du inte registrera ditt evenemang själv ber vi dig att ringa till Halmstad Tourist Center som guidar dig via telefon.

 3. Guidning vid vår besöksdator
  Har du provat att registrera ditt evenemang genom att vi guidar dig via telefonen, men behöver mer hjälp? Boka då en besökstid hos Halmstad Tourist Center. Så hjälper vi dig på plats via vår besöksdator. Det är fortfarande du som registrerar evenemanget, men vi står bredvid och guidar dig. Har du redan skapa ett konto. Glöm då inte ta med dig dina inloggningsuppgifter.

Jag har inte fått bekräftelse­mejlet

När du skapar ett konto till Event Manager får du ett mejl med en kod som du ska klistra in i en ruta när du skapar ditt kontot. Koden behövs för att vi ska veta att du skapar ett konto med en epostadress som du har tillgång till.

Har du inte fått mejlet ber vi dig att titta i din skräppost. Mejlet kommer från hello@cruncho.com

Hur gör jag om jag registrerar för flera arrangörer?

Du skapar ett personligt inlogg. Du skapar alla evenemang genom samma inlogg oavsett om du ska lägga in ett evenemang för en eller flera arrangörer. Information om den som skapat evenemanget syns inte ut mot besökare vid publicering.

Lämna inte ut dina inloggningsuppgifter. Är ni flera som vill kunna redigera samma evenemang. Se då nästa fråga nedan.

Vi är fler som vill kunna redigera samma evenemang, hur gör vi?

Vi rekommenderar dig att skapa ett personligt inlogg där du kan nå de evenemang som du skapat. Vi är medvetna om att flera personer kan ha behov av att redigera samma evenemang. För att göra detta möjligt har vi tagit fram funktionen Arrangörsgrupp.

Meddela Halmstad Tourist Center om du önskar att vi skapar en arrangörsgrupp till er. För att skapa gruppen behöver vi veta vilka som ska ingå i den. De som ska ingå måste först skapa ett personligt inlogg till Event Manager.

När ni sedan har fått en arrangörsgrupp lägger du till arrangörsgruppen längst ner till höger i det evenemang som du vill dela redigeringsbehörighet för med din arrangörsgrupp.

Var syns den nya evenemangskalendern?

Från januari 2022 visas evenemangen på flera sidor på destinationhalmstad.se genom att hämta evenemang från Event Manager. Även andra webbplatser i Halmstads kommun, så som halmstadsteater.se, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. flera olika uthämtningar på halmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och halmstadarena.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visar också evenemang hämtade från Halmstads Event Manager. Från 2024 är det även möjligt för externa webbplatser att visa eveneamng från kalender. Kontakta Halmstad Turist Center vid intresse, så guidar dem dig rätt.

Synpunkter och idéer

Vi tar gärna emot tankar och idéer på hur du anser att verktyget kan bli än bättre. Skicka in dina tankar via funktionen Lämna en synpunkt.

Konsert på Halmstads Teater

Konsert på Halmstads Teater.

Riktlinjer för Halmstads evenemangs­kalender

När du skapar ett konto i Halmstads evenemangs­­kalender­­verktyg Event Manager godkänner du våra riktlinjer, samt ger Destination Halmstad tillåtelse att visa information kring dina evenemang samt att använda bilder i marknadsföringssyfte för Halmstad och Halland.

Evenemangskalendern ska inriktas på det som rör upplevelsestaden Halmstad. För att registrera ditt evenemang, aktivitet eller säsongspaket läs igenom riktlinjerna och godkänn dem när du skapar konto i Event Manager. Kriterier för det som publiceras är följande:

Evenemanget, aktiviteten eller säsongspaketet ska...

 • ...vara publikt.
 • ...vara öppet för allmänheten.
 • ...vara ett evenemang, aktivitet eller ett säsongspaket utöver den dagliga verksamheten.
 • ...äga rum i Halmstads kommun.
 • ...vara oss tillhanda minst fem helgfria vardagar före genomförande­datumet, men gärna så tidigt som möjligt för att fler ska hinna se ditt evenemang / aktivitet / säsongspaket.

För andra händelser och besökstips, se på Destination Halmstads bolagswebb Öppnas i nytt fönster. där vi har samlat information om hur din verksamhet kan synas på destinationhalmstad.se.

Evenemangskalendern är INTE ett forum för:

 • Föreningsmöten, årsmöte, konferenser eller träffas för att lära sig något är normalt sett inte att betrakta som något för evenemangskalendern. Ett tips här är Föreningsaktuellt i Hallandsposten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Undantag kan göras om tillexempel ett föredrag är öppet för allmänheten.
 • Butik och ordinarie försäljningsmaterial av alla slag. Butiker hänvisas till Uppleva–shopping, på inspirationssidor under kategorin shopping arbetar vi för att visa fler butiker via Google My Business. Se därför alltid till att ha ditt Google My Businesskonto uppdaterat. Hur du får synlighet på destinationhalmstad.se genom My Business har vi samlat på en separat sida.
 • Demonstrationer, manifestationer, opinionsbildning, bidragsinsamling och politiska partiers möten och informationsträffar tillexempel valmöten, partiers träffar kring kommunala beslut och dylikt. Arrangemang som kan väcka anstöt eller som på annat sätt kan upplevas som diskriminerande eller tvivelaktig ur politiskt, religiöst eller annat perspektiv läggs inte in.

Bestämmanderätt

Allt material godkännes av Destination Halmstad före publicering. Om tvistemål uppstår avgör VD för Destination Halmstad om något ska publiceras eller ej.

Bilder

Bilderna du laddar upp ska vara i JPG-format. Din bild behöver inte vara anpassad till någon speciell storlek, men bilden får maximalt vara 2MB stor. Vi rekommenderar liggande bilder. Ideal pixelstorlek för dina bilder är 600x340px.

Vi rekommenderar att bilden inte ska innehålla text för att din bild ska se så bra ut som möjligt. Din bild kan nämligen komma att beskäras där den visas beroende på vilken enhet besökaren använder när hen tittar i evenemangskalendern. Enstaka ord kan godkännas om de är centrerade i bilden. Tänk på att din bild ska vara godkänd enligt GDPR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Har du ingen egen bild så finns det bilder att välja bland i Event Manager. När du söker på bilder använder du engelska sökord.

När du skapar ett konto i Halmstads evenemangs­kalender­verktyg Event Manager godkänner du våra riktlinjer, samt ger Destination Halmstad tillåtelse att visa information kring ditt evenemang samt att använda bilder i marknadsföringssyfte för Halmstad och Halland.

När syns mitt evenemang i kalendern?

Ju tidigare du registrerar ditt evenemang desto bättre, då många besökare och invånare planerar sitt besök i god tid. Beräkna att publiceringen kan ta upp till fem arbetsdagar. Du får en bekräftelse när ditt evenemang är godkänt och kan även se status för ditt evenemang när du loggar in i Event Manager. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bordtennis-VM på Halmstad Arena

Bordtennis-VM på Halmstad Arena. Foto: pamela.se

Mer evenemang

Mer av Halmstad