Registrera ett nytt evenemang

Har du ett evenemang på gång? Välkommen att registrera det i vår evenemangskalender. Genom att klicka på registrera evenemang nedan intygar du att du godkänt våra riktlinjer.

För att kunna registrera ett evenemang i vår kalender måste du först skapa ett konto. När du skapar kontot godkänner du våra riktlinjer för evenemang. Läs riktlinjerna nedan och logga sedan in för att lägga till ditt evenemang.

Ny kalender

Från den 29 april 2021 kommer vi börja använda vårt nya evenemangskalenderverktyg Event Manager.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Redan nu kan du börja registrera ditt evenemang i verktyget. För att registrera ett evenemang behöver du skapa ett personligt inlogg där du även godkänner våra riktlinjer nedan.

Hur använder jag det nya verktyget?

För att kunna registrera evenemang i det nya verktyget, Event Manger, behöver du skapa ett inlogg i Event Manager.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Genom att ha inlogg kommer du även ha en bättre bild över vad som hänt med dina evenemang – om de godkänts och så vidare.

Det nya verktyget är mer avskalat än det gamla och tydligare i vad du behöver fylla i. Men eftersom verktyget är nytt har vi tagit fram en kort instruktionsfilm för att berätta mer om det för dig. Eftersom verktyget är helt nytt och ständigt utvecklas kan det ha tillkommit nya funktioner även efter att filmen skapades.

Vilken webbläsare kan jag använda?

För bästa upplevelsen rekommenderar vi dig att besöka Event Manager i de senaste versionerna av Chrome eller Microsoft Edge. Även andra webbläsare fungerar, men vissa delar presenteras inte lika trevligt grafiskt via andra webbläsare.

Jag har inte fått bekräftelse­mejlet

När du skapar ett konto till Event Manager får du ett mejl med en kod som du ska klistra in i en ruta när du skapar ditt kontot. Koden behövs för att vi ska veta att du skapar ett konto med en epostadress som du har tillgång till.

Har du inte fått mejlet ber vi dig att titta i din skräppost. Mejlet kommer från hello@cruncho.com

Vad händer med kommande evenemang som registrerats i gamla verktyget

Har du redan innan skapat ett evenemang i vårt gamla verktyg och evenemanget äger rum efter den 29 april? Då får du under vecka 15 ett mejl från oss där vi ber dig registrera ditt evenemang igen i nya Event Manager. Du behöver inte invänta mejlet utan kan skapa ett konto och lägga in dina evenemang redan nu. Lägger du inte in evenemanget igen så kommer det inte att synas i vår kalender efter den 29 april 2021.

Om ditt evenemang är på Halmstads Teater, eller om du säljer biljetter via Halmstad Tourist Centeröppnas i nytt fönster så hjälper Destination Halmstad dig att flytta ditt evenemang eftersom kalenderhantering ingår i biljettavtalet.öppnas i nytt fönster

Vad gör jag om mitt evenemang äger rum innan den 29 april?

Har du redan lagt in ett evenemang som äger rum innan den 29 april 2021 behöver du inte göra något mer. Vill du däremot lägga in ett evenemang som äger rum innan den 29 april så lägger du in det i det gamla evenemangskalenderverktyget. Sista dagen för att anmäla evenemang i det gamla verktyget är den 20 april 2021.

Vi är fler som vill kunna redigera samma evenemang, hur gör vi?

Vi rekommenderar dig att skapa ett personligt inlogg där du kan nå de evenemang som du skapat. Vi är medvetna om att flera personer kan ha behov av att redigera samma evenemang. För att göra detta möjligt har vi tagit fram funktionen Arrangörsgrupp.

Meddela Halmstad Tourist Center om du önskar att vi skapar en arrangörsgrupp till er. För att skapa gruppen behöver vi veta vilka som ska ingå i den. De som ska ingå måste först skapa ett personligt inlogg till Event Manager.

Var syns den nya evenemangskalendern?

Från den 29 april kommer vi visa evenemang via Event Managers egen evenemangsvisning. Vi arbetar även med att bygga in evenemangsvisningen på destinationhalmstad.se och på andra webbplatser inom kommunen.

Hur syns jag i Hallandsposten?

Hallandspostenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan hämta ut information ur vårt gamla evenemangskalerverktyg och ser även över möjligheten att hämta ut ur den nya kalendern. Det är Hallandsposten som själva gör urval om vad som kommer med i den tryckta tidningen.

Synpunkter och idéer

Event Manager är ett helt nytt verktyg och utvecklas även efter att vi öppnat upp möjligheten för dig att börja registrera dina evenemang. En del funktioner är under uppbyggnad. Vi tar gärna även emot tankar och idéer på hur du anser att verktyget kan bli än bättre. Skicka in dina tankar via funktionen Lämna en synpunkt.

Konsert på Halmstads Teater

Konsert på Halmstads Teater.

Riktlinjer för Halmstads evenemangs­kalender

När du skapar ett konto i Halmstads evenemangskalenderverkty godkänner du våra riktlinjer, samt ger Destination Halmstad tillåtelse att visa information kring ditt evenemang samt att använda bilder i marknadsföringssyfte för Halmstad och Halland.

Riktlinjer för registrering av evenemang

Evenemangskalendern ska inriktas på det som rör upplevelsestaden Halmstad. För att registrera ditt evenemang läs igenom riktlinjerna och godkänn dem när du skapar konto i Event Manager. Kriterier för det som publiceras är följande.

Evenemanget

  • ska vara publikt
  • ska vara öppet för allmänheten
  • ska vara ett evenemang eller en aktivitet utöver den dagliga verksamheten
  • ska äga rum i Halmstads kommun
  • vara oss tillhanda minst 5 vardagar före evenemangsdatumet, men gärna så tidigt som möjligt för att fler ska hinna se ditt evenemang.

För andra händelser och besökstips, se på Destination Halmstads bolagswebböppnas i nytt fönster där vi har samlat information om hur din verksamhet kan synas på destinationhalmstad.se.

Evenemangskalendern är INTE ett forum för

  • Föreningsmöten, årsmöte, konferenser eller träffas för att lära sig något är normalt sett inte att betrakta som ett evenemang. Ett tips här är Föreningsaktuellt i Hallandspostenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Undantag kan göras om tillexempel ett föredrag är öppet för allmänheten.
  • Butik och ordinarie försäljningsmaterial av alla slag. Butiker hänvisas till Uppleva–shopping, på inspirationssidor under kategorin shopping arbetar vi för att visa fler butiker via Google My Business. Se därför alltid till att ha ditt Google My Businesskonto uppdaterat. Hur du får synlighet på destinationhalmstad.se genom My Business har vi samlat på en separat sida.
  • Demonstrationer, manifestationer, opinionsbildning, bidragsinsamling och politiska partiers möten och informationsträffar tillexempel valmöten, partiers träffar kring kommunala beslut och dylikt. Arrangemang som kan väcka anstöt eller som på annat sätt kan upplevas som diskriminerande eller tvivelaktig ur politiskt, religiöst eller annat perspektiv läggs inte in.

Bestämmanderätt

Allt material godkännes av DHAB före publicering. Om tvistemål uppstår avgör VD för Destination Halmstad om något ska publiceras eller ej.

Bilder

Bilderna du laddar upp ska vara i JPG-format. Just nu behöver din bild inte vara anpassad till någon speciell storlek, detta kan dock komma att justeras. Mer information kommer i så fall.

Bilden ska inte innehålla text för att din bild ska se så bra ut som möjligt. Din bild kan nämligen komma att beskäras där den visas beroende på vilken enhet besökaren använder när hen tittar i evenemangskalendern. Enstaka ord kan godkännas om de är centrerade i bilden. Tänk på att din bild ska vara godkänd enligt GDPRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du ingen egen bild så finns det bilder att välja bland i det nya verktyg Event Manager.

När syns mitt evenemang i kalendern?

Ju tidigare du registrerar ditt evenemang desto bättre, då många besökare och invånare planerar sitt besök i god tid. Beräkna att publiceringen kan ta upp till fem arbetsdagar.

Hallandsposten

Hallandspostenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan hämta ut information ur vår gamla evenemangskalenderdatabas och ser över möjligheten att även hämta ut ur den nya. Det är Hallandsposten som själva gör urval om vad som kommer med i deras tryckta tidning.

Bordtennis-VM på Halmstad Arena

Bordtennis-VM på Halmstad Arena. Foto: pamela.se

Mer evenemang

Mer av Halmstad