English
Publicerad 7 september 2022

Bakåt, och framåt på frukostträff

Så himla trevligt att du ville ta en kopp kaffe tillsammans med oss denna soliga morgon. Destination Halmstads vd Karolina Davidsson hälsade alla välkomna och guidade oss genom programmet för frukostträffen.

Över 60 personer slöt upp vid höstens första frukostträff för besöksnäringen den 7 september. Vi samlades på ProfilHotels Halmstad Plaza och kunde njuta av både sällskapet, frukost med utsikt och programmet.

Botten eller toppen?

Vi ville veta hur sommaren varit för besöksnäringsföretagen. Botten, eller toppen? Många hade faktiskt haft en toppensommar visade det sig med bra beläggningar på hotell och campingar. Köpcentret Hallarna och butiker i city har haft bra försäljning.

Det som däremot tangerade botten var svårigheter med att hitta personal i de flesta av branscherna. Restaurangerna i city märkte dessutom av en avmattning av besökare i juli och efterlyser fler event under månaden för att skapa intresse för att vara i stadskärnan.

Tacksamma för svar

Vi på Destination Halmstad kommer inom kort att tillsammans med Halmstad City skicka ut en sommarenkät som vi hoppas du svarar på. Det blir ett efterfrågat underlag i kommunikationen med politiker med flera.

Nu blickar vi framåt

I samband med frukostträffen presenterades även Halmstads kommuns nya centrumledare, Ulrika Abrahamsson. Hon kommer att ha ett nära samarbete med Halmstad City och dess medlemmar med fokus på att stadskärnan ska vara en levande mötesplats.

Stans tre färskaste hotelldirektörer fick också presentera sig, Mikael Pettersson på ProfilHotels Halmstad Plaza, Maria Possfelt på Best Western Plus Grand Hotel och Göran Nilsson på Scandic Hallandia.

De utländska cykelturisterna har glädjande nog hittat tillbaka efter pandemiåren kunde Visit Halland berätta. Och nu är det Skördetid i Halland. Missa inte det!

Dreamhack - fast för vävare

Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet, var med på länk för att kort berätta om världens största handvävmässa, VÄV2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som kommer till Halmstad Arena den 22-24 september. Tänk dig ett "dreamhack-event" för vävintresserade. Mässan har något för alla. Det blir utställningar, föreläsningar, workshops och försäljning av material, redskap och litteratur. Man räknar med att det blir cirka 8000 besökare. De stannar i regel flera dagar och de gillar att sätta guldkant på tillvaron så se till att ta vara på det och visa upp Halmstads bästa värdskap.

Onsdag kväll, den 21 september, kl 20.00 är du som besöksnäringsföretagare välkommen för en liten visning/introduktion av mässan på cirka 30 minuter. E-posta intresse till cvb@halmstad.se snarast möjligt.

Träffen gick med racerfart

På vår korta och intensiva träff hann vi faktiskt avverka så pass mycket intressant att allt inte fick plats här. Vill du vara säker på att inte missa några framtida träffar och nyheter om och för besöksnäringen i Halmstad så anmäl dig till nyhetsbrevet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På tal om racerfart så återkommer tävlingen 24MX Beach Race Enduro till Östra stranden den 8 oktober Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den här gången är publik välkommen.

Tack alla ni som kom!

Ps: Har du ett evenemang på gång så glöm inte att lägga in det i evenemangskalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., det har både du och besökare nytta och glädje av!