Deutsch
Dansk
English

12 aktivitetstips vid stranden

Inte bara lata dagar på stranden… Vi listar 12 aktiviteter som håller dig sysselsatt i sommar när du vill göra något mer än sola och bada!

Spela beachvolley

På stranden vid Tylöbäckens mynning finns flera planer uppsatta från och med början av juni. Att spela på solvarm sand tills att solen går ner är en upplevelse i sig. Varje år genomförs dessutom ett av Europas största beachvolleyevenemang, Summersmash.

Beachvolley på en strand i Halmstad

Foto: Beachtravels

Surfa – vind, kite eller våg

Vind och vatten finns det gott om längs med Halmstads långa kust vilket gör det till en utmärkt plats för dig som vill prova någon form av surfing. Det finns flera trevliga vikar med perfekt utgångsläge för såväl vind- och kitesurfing som vågsurfing.

Prova wakeboard

I det gamla stenbrottet i Grötvik hittar du Halmstad Wakepark, ett måste för dig som är på jakt efter en fartfylld aktivitet. Vågar du dig inte upp på brädan själv är det nästan lika kul att vara en del av gemenskapen som åskådare!

Klättrare i stenbrottet i Grötvik

Klättrare i stenbrottet i Grötvik. Foto: Per Nilsson

Klättra i stenbrottet

I anslutning till stenbrottet i Grötvik finns det flera olika klätterleder för dig med egen utrustning. Lederna finns i varierande svårighetsgrad, vilket står skrivet direkt på klipporna. Den milsvida utsikten från klippväggar och kanter gör att många gärna njuter av utsikten och solnedgången här.

Cykla längs våra leder

Halmstad är cyklisternas stad, det är sedan gammalt. Välj mellan äventyrliga mountainbiketurer och fatbikeupplevelser eller en lugnare cykeltur för att njuta av Halmstads vackra omgivningar. Här finns både Kattegattleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Hylteslingan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. liksom de lokala cykellederna Laxaleden och Tylösandsleden.

Stand upp paddle i solnedgång på havet

Stand up paddle. Foto: Patrik Leonardsson

Prova stand up paddle

Har du aldrig provat stand up paddling, eller SUP, är det hög tid nu. I Halmstad är det väldigt populärt och det paddlas i både Nissan, Fylleån och havet. För den äventyrslystna är Fylleån med sin Amazonas-liknande miljö ett hett tips där grenar sträcker sig ut över vattnet och stenar utmanar styrningen.

Snorkla längs vår snorkelled

På med cyklopet och upptäck världen under ytan. Prova Svärjarehålans 200 meter långa snorkelled där skyltar guidar dig bland de vanligaste arterna som du kan stöta på under din snorkeltur. Om du vill snorkla mer fritt är det minst lika intressant med en tur längs Halmstads långa kustlinje.

Kajak ute på havet, två personer står långt bort på en klippa

Foto: Mostphotos

Paddla kajak

Njut av vågornas guppande och solens strålar medan du paddlar längs med stränder, klippor och naturreservat utmed Halmstads vackra kust. Ta en tur i Nissan och upplev Halmstad ur ett helt nytt perspektiv eller bege dig ut i en av alla söta sjöar.

Spela golf

Golf i Golfhuvudstaden Halmstad, är stort. Här finns golfpaket för hela familjen och inte mindre än sex 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i naturskön miljö, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play alternativ som gör det enkelt för dig som är nyfiken att prova på golf.

Golfspelare på Ringenäs Golf, Hotell & Konferens i Halmstad med vy över havet

Golfspelare på Ringenäs Golf, Hotell & Konferens. Foto: Per Nilsson

Spela minigolf och äventyrsgolf

Är du en inbiten golfspelare? Eller en tävlingsinriktad person? Eller är du helt enkelt bara sugen på att utmana dina nära och kära i minigolf? I vilket fall som finns det alltid en bana nära dig. Minigolf hittar du i stort sett överallt i Halmstad, både inne i och utanför staden. Här kommer du säkerligen uppleva både tävling, glädje och kanske lite frustration – men det ingår väl i spelet?

Fiska krabbor

Att fiska krabbor hör sommaren till, speciellt om du befinner dig på västkusten. Ett nöje för såväl vuxna som barn. Och det är inte speciellt svårt, allt du behöver är ett spö (ett snöre och en klädnypa fungerar alldeles utmärkt), en hink, agn och kanske en håv.

Krabborna tycker om att gömma sig bland tång och stenar, ofta vid klippor eller bryggkanten. Grötvik är ett hett tips om du vill prova lyckan. Här finns gott om klippor och stenar. På stranden i Steninge finns en pir ut till klippön Stora skär, där krabborna gärna gömmer sig. På familjestranden Tjuvahålan finns både brygga och klippor, perfekta för krabbfiske. Ett lite lugnare tips är stranden Vita bandet och Jansa brygga, här är det oftast inte lika mycket folk men fortfarande goda chanser till krabbfiske.

Barn fiskar krabba längs en lång pir i Steninge i Halmstad

Krabbfiske i Steninge. Foto: Anders Andersson

Fiska

I Halmstad är en avkopplande fisketur alltid nära. Välj mellan sjöar, åar och hav. Låt oss gå och fiska!

Mer sommar

Guldkorn

Mer av Halmstad