Deutsch
Dansk
English

Kallbad för kropp och själ

Vi hallänningar gillar att bada. Och vi gör det även på vintern. Är du nyfiken på att ta ett vinterbad i Halmstad? Då har du kommit helt rätt.

I Halmstad finns en lång tradition av välgörande hälsobad. Redan på 1900-talet hittade de första badgästerna hit för att njuta av våra långa sandstränder under både vinter och sommar.

Ett kallt bad är bra för välmåendet. Det ger bättre blodcirkulation, stärker hjärtat och ger dig mer energi. Oavsett plats och tid på året kan du njuta av kicken efter ett kallt bad och känna den positiva effekten det har på din kropp och ditt humör. I Halmstad finns det gott om badvänliga bryggor för ett dopp i det uppfriskande vattnet.

Kallbad vid kusten

För dig som vill kliva i havet från en brygga har vi fyra tips. Tjuvahålan har en intressant historia. Den idag mysiga viken var tidigare hemvist för smugglare. Oavsett, här finns både strand, klippor och brygga för den som inte kan bestämma sig.

Tre personer badar bastu på Östra stranden i Halmstad

Bastubad på Östra stranden

Vid Svärjarehålan finns en tillgänglighetsanpassad strand med både klippor, sandstrand och gräsytor. Även vid Grötvik och Östra stranden erbjuds bryggor. Östra stranden är dessutom ett tillgänglighetsanpassat bad.

Kallbad i insjö

Föredrar du att kallbada i en spegelblank insjö tipsar vi om Gyltigesjön, Simlången, Brearedssjön, Torvsjön, Toftasjön, Stora Skärsjön och Tostarpasjön. Vanligen plockas bryggorna dock upp vintertid. Vid de flesta sjöar finns grillplatser, perfekta att värma sig vid efter doppet! Läs mer om sjöarna i vår guide om söta bad.

Bryggor på Östra stranden i Halmstad i vinterskrud

Bryggor på Östra stranden. Foto: Åse Ahlstrand

Kallbada från en bastuflotte

Vill du ta kallbadet till nästa nivå? Boka in en flytande bastuupplevelse genom Flyta.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du, medan du flyter med utsikt över Nissan eller i Simlångsdalen, ser hur veden sprakar och ångan yr mot den kalla luften. Kasta dig sedan i det iskalla vattnet innan du åter slår dig ner i den vedeldade bastun för att återfå värmen.

Instruktör till kallbad

Tittar du längtande på de som vinterbadar, men inte riktigt vågat ta steget själv? Har du doppat dig några gånger, men vill ha lite tips på vägen? Upptäck vinterbad i Halmstad med Multifit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tillsammans med en
instruktör lär du dig, steg för steg, vad som krävs för att på riktigt njuta av ett vinterbad. Under tre timmar går ni igenom ett antal moment som gör dig trygg i vinterbadandet och dessutom lär dig njuta av varje steg.

Karta

Du hittar alla tipsen längs kusten i kartan nedan. Några av insjöbaden kommer inom kort.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla badplatser klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer höst

Mer av Halmstad