Deutsch
Dansk
English

Weekend i Halmstad

Njut av en weekend i Halmstad. Här har vi har satt samman förslag på olika weekendturer till dig. Önskar du något skräddarsytt för just dig? Hör av dig till Halmstad Tourist Center , så hjälper vi dig att hitta de aktiviteter som passar just din weekend-upplevelse i Halmstad!

Skor som är ute och vandrar i skogen

Foto: GreenF, Mostphotos

Aktiv naturweekend

Detta är turen för dig som älskar naturen och att vara aktiv. För att ta dig runt mellan de olika platserna rekommenderar vi bil, men de flesta platserna kan du även nå via kollektivtrafiken.

Fredag

17.00 Anländer till Paulssons Paleo och intar en Hallandsinspirerad meny på Tallhöjdens värdshus
Under din weekend bor du på charmiga och naturnära PaulssonPaleo. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här tar Cecilia, Catharina och Simon emot dig i sin självhushållaridyll. På gården erbjuds flera aktiviteter så som yogapass, löparkurser och surkålskurser. Utöver detta är det nära till flera vackra vandringsleder

I Simlångsdalen checkar in på anrika Tallhöjdens värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mitt i Simlångsdalens centrum. Du avslutar kvällen med att prova Tallhöjdens Hallandsinspirerade meny.

Danska fall i Simlångsdalen i Halsmtad

Danska fall

Lördag

07.30 Frukost och vandring längs Gårdshultsleden
Du vaknar upp intill naturen och äter frukost på PaulssonPaleo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För den morgonpigge finns möjlighet att boka in en rogivande morgonyoga i skogen under bokarnas katedralliknande kronor. Självklart kan du även få ett tips på var morgondoppet är som bäst – blir det i den lugna Brearedssjön eller den glittrande ån Assman?

Packa sedan ner lite kaffe och ge dig ut på den vackra Gårdshultsleden som går förbi PaulssonPaleo. Här får du se Gårdshults vackra naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med kulturlandskap som får dig att känna som du är i en Astrid Lindgren-film och det dånande vattnet i Danska falls vattenfall. Vill du ta en avstickare kan du ta en sväng längs Smedhultaleden och bestiga kullen Höjabjär. Härifrån kan du vid bra väder se ända till Halmstad!

Två cyklister i skogen

Två cyklister i skogen. Foto: Gabby Baldrocco,Mostphotos

11.30 Cykeltur i Simlångsdalen och lunch i det fria
Boka cyklar hos Mountain Biking in Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och få tips och inspiration på vilka stigar och cykelleder som passar bäst för dig. Stanna till för en fika längs Torvsjöns strand vid Skedala skog och njut av picknickkorgen som ni tidigare köpt med er från Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om vädret tillåter så rekommenderar vi ett svalkande dopp i det stilla vattnet innan ni ger er iväg tillbaka till Simlångsdalen.

19.00 Middag på Ulvereds Hjorthägn
På kvällen åker du söderut och passerar precis gränsen in i Laholm innan du kommer fram till Ulvereds Hjorthägn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Njut av en underbar middag där maten kommer bara ett stenkast ifrån ditt bord. Här är en unik och underbar stämning där närheten till naturen och livet är ständigt närvarande. Varför inte ta en liten promenad på Ulvereds naturstig mellan huvudrätt och desert? Innan du beger dig tillbaka så missa inte att ta en titt på Ulvereds Hjorhägns välsorterade gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Stand up paddle, SUP, längs Fylleån i Halmstad

SUP längs Fylleån. Foto: KiteKalle

Söndag

08.00 Frukost och SUP i Fylleån
Efter ännu en härlig frukost på PaulssonPaleo är det dags att checka ut och bege dig mot Fylleån för att prova på Stand Up Paddle, SUP. Ett SUP-äventyr i Fylleån är något utöver det vanliga och stundtals är det till och med svårt att tro att det är i Sverige du paddlar.

Här glider du fram i en närmast Amazonaslik miljö där grenar sträcker sig ut över vattnet och uppstickande stenar utmanar styrningen. Det kan med andra ord bli ett riktigt äventyr med alla hinder som sätter extra krydda på turen. Trots det är SUP något som passar de allra flesta, nybörjare som proffs, och du behöver inga speciella förkunskaper. Du bokar ditt äventyr via KiteKalle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vy mot havet från Prins Bertils stig i Halmstad

Vy från Prins Bertils stig

12.00 Citylunch och vandring längs Prins Bertils stig
Avsluta din weekend med ett besök inne i Halmstad city. Här finns flera trevliga alternativ för lunch. Tips hittar du i vår lunchguide och på vår sida över Halmstads restauranger. För parkeringstips, titta in på vår sida Ta dig runt.

När du parkerat bilen, ta dig mot Halmstad slott och påbörja en kustnära vandring längs Prins Bertils stig, kanske Halmstads vackraste vandring. Du äter lunch längs Nissan på mysiga Söderfamiljen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vid Västra stranden på härliga strandcentret Söderpiren. Efter en god lunch fortsätter din vandring längs den saltstänkta kusten. Prins Bertils stig är en lättillgänglig vandring som tar dig med på en resa genom vacker natur med allt från sandstrand, strandskog, klippor och gamla stenbrott till småbåtshamnar och fiskevikar. Du passerar ställen med mäktiga vyer, mysiga badvikar och hemlighetsfulla platser där det berättas om både stenbrytning och vikingaslag. Kika in på vår sida om Prins Bertils stig för mer information om intressanta stopp längs vägen och en digital karta. På flera platser längs leden kan du enkelt ta bussen tillbaka in till centrum. Tidtabell hittar du på hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Efter en promenad är du väl värd en eftermiddagsfika. Besök cafeéet Skånskan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I det mysiga korsvirkeshuset från 1700-talet har det tillverkats choklad och bakats sedan år 1930. Fler cafétips hittar du på vår sida En fika på stan.

Fylld med minnen är din weekend i Halmstad slut för denna gång. Välkommen tillbaka snart igen!

Norre port i Halmstad

Norre port

Hygge och historia i Halmstad

Detta är turen för dig som älskar det genuina och är historiskt intresserad. För att ta dig runt mellan de olika platserna rekommenderar vi bil, men de flesta platserna kan du även nå via kollektivtrafiken.

Fredag

18.00 Anländer till Halmstad city och checkar in på Grand Hotel mitt i city
Checka in på anrika Grand Hotel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i city. Promenera sedan längs Halmstads mysiga gågator till kvällens utsökta restaurang, Pio Matsal & bar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bege dig sedan ut på en härlig historiska stadsvandring med vår digitala guide. Föredrar du istället en lugn stund? Då är fredagskvällen ett perfekt tillfälle att besöka en mysig bar. Sommartid är Rotundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i vackra Norre Katts park ett härligt alternativ. Hos Fox and Anchor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Lilla torg hittar du ett stort dryckesutbud – året runt.

I Halmstad finns många hotell och restauranger att välja mellan. Vill du se fler härliga alternativ kan vi rekommendera att kika in på sidorna Hotell och Restauranger A–Ö!

Halmstad slott

Halmstad slott

Lördag

08.00 Frukost och lokala smaker längs kusten
Efter en god natts sömn startar du dagen på hotellets egna restaurang, Grands Bistrobar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som dukat upp en dignande frukostbuffé, fylld med nyttigheter och godsaker baserade på spännande recept. Och dagens tema startar faktiskt redan här, buffén innehåller nämligen en del lokala inslag som till exempel frukostbrödet som kommer från det lokala surdegsbageriet Engdahl & Co Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Med magen mättad är du redo att fortsätta upptäcka de halländska smakerna. Checka ut, hoppa in i bilen och öppna vår digitala karta över Hallands Kustväg. Kartan innehåller både tips och matnyttig information. Hallands Kustväg, eller Kustvägen som den också kallas, slingrar sig längs med kusten mellan Halmstad och Falkenberg. Förutom det vackra kustlandskapet så finns här flera spännande sevärdheter och besöksmål att stanna till vid, just därför har Kustvägen fått Trafikverkets brunvita vägvisning för "Turistväg". Följ den bruna skylten med en vit blomma på så kommer du rätt.

Förutom besöksmålen längs med Hallands Kustväg rekommenderar vi avstickare till Wapnö Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Susegårds Gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Lyngalax Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Hafi Fabriksbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som alla ger dig möjlighet att köpa med dig lite lokala smaker. För ännu fler tips titta in på vår sida om gårdsbutiker i Halmstad.

Särdals kvarn längs Hallands kustväg i Halmstad

Särdals kvarn längs Hallands kustväg. Foto: Patrik Leonardsson

12.00 Lunch i Steninge och upptäckt Slöinge
Det lilla kustsamhället Steninge agerar förmiddagens mål, det är nämligen en perfekt plats för dagens lunch. Välj mellan Göstas Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Steninge Kuststation, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Restaurang Skepparstugan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Särdals kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. strax söder om Steninge.

Med ny energi är du redo för en eftermiddag i kulturens tecken. Ratta bilen vidare mot Slöinge och besök något av de två museum som finns här, Berte Museum – Livet på landet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Svedinos Bil och Flygmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Två mysiga säsongsöppna museum, men med helt olika inriktning. Efter att ha svingats tillbaka i tiden, oavsett om det handlar om bilar eller lantbruk är du värd en fika på Solhaga Stenugnsbageri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Föredrar du glass kan du i stället göra ett stopp på SIA-glass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Och innan du lämnar Slöinge så sväng inom Slöinge Kafferosteri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att köpa med dig lite hantverksrostat specialkaffe!

18.00 Kvibille Gästgivaregård och familjär middag
Dagen avslutas i den lilla pärlan Kvibille, byn med intressanta lämningar från bronsåldern fram till 1900-talet. Checka in på den gamla Gästgivaregården från 1645 där paret Anders och Marika välkomnar dig till en härlig och avslappnande kväll i restaurangen. Har du tur kanske det är så att krögaren själv plockar fram gitarren och spelar en låt eller två. Han har även en hel del spännande historier att dela med sig av, fråga bland annat efter den om ”byttan”…

Kvibille ostbod

Kvibille ostbod

Söndag

08.00 Ät frukost på Kvibille Gästgivaregård och upplev Kulturarvet i Kvibille
Starta dagen med en god frukost på gästgivaregården. Besök den populära Kvibille ostbod Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som också finns på gästgivaregården. Här hittar du både Kvibille Mejeris välkända ostar som ädel och cheddar samt småskaligt producerade ostar och tillfälliga partier.

Promenera sedan den historiska vägen Kvibilles Kulturvandring. Rundan på cirka 4 kilometer tar dig med på en resa ändra från bronsåldern fram till 1900-talet. Några stopp längs vägen är runstenen som är inmurad i kyrkoväggen, fängelsehålan där bland annat Johan Jacob Olsson Qwick satt i väntan på att bli avrättad och Tingshuset där där rättsliga tvister rörande befolkningen i Halmstads härad löstes .

12.00 Upplev Hallands Konstmuseum
Bege dig tillbaka till Halmstad city och besök Hallands Konstmuseum. I restaurangen på museet, Brunchbaren, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du avnjuta en smakrik lunch och samtidigt njuta av den vackra utsikten över ån Nissan. Menyn präglas av lokala och närodlade råvaror. Vi kan varmt rekommendera dig att besöka museets aktuella utställningar. Utställningarna hittar du i vår evenemangskalender.

Fylld med minnen är din weekend i Halmstad slut för denna gång. Välkommen tillbaka snart igen!

Hallands Konstmuseum utifrån

Hallands Konstmuseum. Foto: Hallands Konstmuseum

Mer höst

Mer av Halmstad